fuardan mont,kaks,eldiven,bot aldım.nasıl???
Reklamlar
-
Süper Moderatör (BBRR)
genelde kask takmam bunu zaten saklamamda ama 4 tane kaskım var 1 tanesi shoei buraya turing klübü ile gelen bir almandan almıştım
yani işi tek bilen sen değilsin hatta işi ne kadar bildiğinde tartışılır
kanıtla ya bana bu dediklerini atmasyon bilgilere dayanma bana al arai nin shoei nin bir yazısını koy desinki orda bu kaskların son kullanım tarihi olur yok öle bişi adamlar 5 yılda deişirseniz iyi olur diyo
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Reklamlar
-
@BBRR
genelde kask takmam bunu zaten saklamamda
Bu dediğinden sonra seninle hiçbir şey tartışmam
yani işi tek bilen sen değilsin hatta işi ne kadar bildiğinde tartışılır
kanıtla ya bana bu dediklerini atmasyon bilgilere dayanma bana al arai nin shoei nin bir yazısını koy desinki orda bu kaskların son kullanım tarihi olur yok öle bişi adamlar 5 yılda deişirseniz iyi olur diyo
Benim işi bilip bilmediğim önemli değil ama senin insanları yanlış yönlendirmen çok önemli. Yanlış yönlendirmelerin birinin hayatına mal olursa vicdan azabı çekersin. Adamlar 5 yılda değiştirseniz iyi olur diyor demişsin ya, bir düşün bakalım neden demişler... Bu arada işi bilip bilmeme konusunda sana birşey diyeyim. Kullandığımız makinaları kıyaslarsan anlarsın işi ne kadar bilip bilmediğimi.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Süper Moderatör (BBRR)
SHELF LIFE
To comply with European Standards, all helmets are marked with the quarter or month and year of manufacture. If helmets are stored in boxes in which they were supplied and do not experience environmental extremes,
the shelf life of a helmet is not limited. However, it is not recommended that a helmet should be in use 5 years after date of manufacture.
alın ya okuyun kırmızı yaptım raf ömrü yoktur kısmını
Bu dediğinden sonra seninle hiçbir şey tartışmam
zaten sen benle tartışamazsın tecrüben engel olur buna.. bideson örnekte olduğu gibi teknik bilgin
bu daha öncede dikaktimi çekti o bindiğin motordan dolayı hep insanları küçümser bi tavrın var yazık sıklıkla motorunun markasını insanlara hatırlatır oldun komplexlerin olmalı senin bundan önceki motorum KTM 450 idi senin 1000 kadar pahalıydı yani ama bişi deiştirmez ki, ne olacak
ha şunuda diyeyim ben sport binmem sevmem .. hiç binmedim değil çok defa uzun yolda yaptım ama endurocuyum ben
bu arada arkadaşlar burda raf ömrü var diye idda edenlerin bi dayanağı yok eğer ortada bi yanlış bilgilendirme varsa bu ben değilim var diyenler
alın buda shoei den
kırmızı ile çevrili yerde kullanımdan itibaren 5 yılda bir değişirseniz iyi olur diyo bir raf ömrü yok yazıda
alın motomax ın ilk cevabından sonra araştırma yaptığı ve tekrar cevap yazdığı başlık
Değerli Müşterimiz,
Firmamıza ve ürünlerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
Bir kaskın raf ömrü veya son kullanma tarihi olduğuna dair bir bilgi bizim elimizde bulunmamaktadır. Bu sebeple, kaskınızı darbe almadığı vaye herhangi bir prolem oluşmadığı sürece kullanabileceğinizi düşünüyoruz.
Saygılarımızla,
MOTOMAX MOTORLU ARAÇLAR
SAN. VE TİC.A.Ş.
Biz ısrarla araştırın deyince firma araştırıp bir mail daha attı
Değerli Müşterimiz,
Firmamıza ve ürünlerimize gösterdiğiniz ilgiye tekrar teşekkür ederiz.
Sormuş olduğunuz soru üzerine yeniden yaptığımız araştırma sonucunda bir kaskın raf ömrü diye bir kavram olmadığı teyit edilmiştir. Ancak, üreticilerin tavsiyesi kaskların güvenilirlik açısından 5-10 yıl gibi sürelerde yenilenmesi gerektiği yönündedir. Bu süre kaskın üretici firmasına göre değişeceğinden her marka kask için ayrı ayrı bilgi alınmalıdır.
Saygılarımızla,
MOTOMAX MOTORLU ARAÇLAR
SAN. VE TİC.A.Ş.
www.motomax.com.tr
bu kadar belgeden sonra neyin iddaasındasın sen kardeşim al işte çarşaf çarşaf kapak olur sana .... shoei firma olarak demiş ki kaskı kullanımdan itibaren 5 yılda deiştirmenizi tavsiye ederim uymanız gerekenler şunlar demiş adam elde belge yok hala iddaa ediyo ya üreten firma bunu demiş bu son nokta...
2move yeni modeli 350€ yani 567 ytl adam bu modeli 450 ye vermiş bi kazıklama yok ortada raf ömrü diye bi saçmalıkta yok ama sen dersenki benim içim rahat değil git değiş yoksa safsataya gerek yok azı olan kuşuyo ama belge bulan yok malesef işte herşey yukarda
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
ya çok iide pahalı diimi
-
BBRR kardeşim hala iddia edip duruyorsun. Pekala şöyle izah edeyim. Üretici bir ürünü satarken "Bu ürünün raf ömrü yoktur ama 5 sene geçmişse değiştirseniz iyi olur" diyorsa bu konuda düşünmek gerekir. Bu tamamen satış stratejisidir. Senin gibileri de buna kanar. Raf ömrü diye birşey olmasaydı böyle konuşmazlardı. Ben sana bununla ilgili yüzlerce yazı gösterebilirim.
Örneğin, http://www.webbikeworld.com/motorcyc.../damage-sensor linkinde şunu diyor : "... motorcycle helmet shelf life is a debatable issue. But helmet technology has been evolving so rapidly that I'd say it's time to start thinking about a new one about every 3 years...". Yani kaskın raf ömrünün tartışmalı bir konu olduğunu, kask teknolojisinin hızla geliştiğini, kaskı 3 seneden fazla kullanılmaması gerektiği... Eski kask alan arkadaşımız diyelim ki 5 senelik bir kask aldı, bunu zaten 2 sene kullansa bu kask 7 senelik bir kask olacak. Hızla gelişen bu teknoloji ortamında ben şahsen bırak 7 senelik kaskı 3 senelik kaskı bile giymem.
Bu arada ben hiçbir zaman racing kullanıyorum diye kimseyi aşağılamadım. Eğer o yönde bir tavrım olsaydı, ne gezilere katılırdım, ne de bu forumdaki ucuz veya küçük hacimli motor sahibi arkadaşlarla vakit harcardım. Gezilerde scooter kullananlara bile saygım oldu, hiçbirini ne geçtim ne yanlarından gazladım, ne de onları aşağıladım. Onlara uygun süratte seyir ettim. Sen bu forumda 7-8 aydır varsın, benim bu forumda 3.senem. O yüzden ne benim deneyimlerim hakkımda, ne de karakterim hakkında söz söylemeye hakkın var.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
hayırlı olsun arkadaşım. kask konusunda bilgim yok ama en azından içinin rahat etmesi açısından değiştirsen iyi olur.
kazasız sürüşler...
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
Süper Moderatör (BBRR)
senin için bir derleme yaptım işte abs fren tartışması makine bilgisiyle almış seni köşeye sıkıştırmış heman atlamışsın nerden vurabilirim diye..
Kanuni Tiger 250 de ABS var mı?
bir başka yerde yine meydan okumuşsun
Hala Hyosung GT650R eğer 600cc yarış motoru kategorisine giriyor diyen varsa pistte görüşelim...
örnekler artabilir...
ama hala kendi örneğinde konuyu aşamamışsın ... senin yazında raf ömrü tartışmalıdır diyor ...bak benim örneklerim markalı no name değil alıntı Shoei resmen açıklamış motomax imza koymuş
Yani kaskın raf ömrünün tartışmalı bir konu olduğunu, kask teknolojisinin hızla geliştiğini, kaskı 3 seneden fazla kullanılmaması gerektiği..
ya gurur yapma attım ama bilen biri geldi tutuşturuverdi cevabı de bu ayıp değil ki yukardaki örnekler kadar sağlam bişi bulamazsan sana ben değil kimse inanmaz atmak kolay herkes atar ama destek yok işte...
bide çelişkiye düşmüşsün bana demişsinki
Bu arada işi bilip bilmeme konusunda sana birşey diyeyim. Kullandığımız makinaları kıyaslarsan anlarsın işi ne kadar bilip bilmediğimi.
sorada şunu demişsin
Bu arada ben hiçbir zaman racing kullanıyorum diye kimseyi aşağılamadım
çok ama çok komik olmuşsun çırpındıkçada batma eğilimindesin
Hızla gelişen bu teknoloji ortamında ben şahsen bırak 7 senelik kaskı 3 senelik kaskı bile giymem.
burda senin tercihlerini değil gerçekleri konuşuyoruz
Sen bu forumda 7-8 aydır varsın, benim bu forumda 3.senem.
demekki 3 sene ile bişey olmuyo hem tecrübe hem bilgi ortada
-
@BBRR abi verdiğin yazı sanki boy'u değil de seni çürütmüş gibi. 5 yıl yazısını kendin koymuşsun..
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
-
Süper Moderatör (BBRR)
pro hoşgeldin bende ne zaman girersin diye bekliyom önce okuduğunu anlıyacaksın
adam madde madde sıralamış şunları yapın diye sorada yukardaki gibi önerilere uyarsanız kullanımdan itibaren 5 sene içinde değişin diyo kaskı kullanım demek raf ömrü demek değil buırda benim iddaa ettiğim şey rafta kutusunun içinde hatta ve hatta vakumlu poşette duran kaskın bir raf ömrü yoktur ...kullanım demek alıp kafaya takmak kullanmak demek
bu kadar bilgisyar kurdu var nette istedilermi harleyin 1960 modelindeki lastik ölçüsünü hatta firmasını bulan arkadaşlar nedense benim yazıyı çürütecek evet bir kaskın raf ömrü vardır diyecek bir yazı bulamıyo hayret değilmi bencede hayret
sizin o google da yaptığınız aramaları hatta fazlasını bende yaptım merak etmeyin firmaya mail attık ya daha ne yapalım adamlarda cevap verdi cevapta yukarda neyi arıyosunuz...
çok iyi oldu be bi taşta kaç kuş düşecek bakalım daha .......evet arkadaşlar raf ömrü vardır diyenleri bekliyorum sadece bukadarmı
-
BBRR adlı üyeden alıntı
çok iyi oldu be bi taşta kaç kuş düşecek bakalım daha evet arkadaşlar raf ömrü vardır diyenleri bekliyorum sadece bukadarmı
2move den ses yok adam aldığına pişman oldu. barış abi 2move raf ömrüne ikna olsa bile bu saatten sonra rahat edemez
ben bu konuya son naktayı koycam shoei fabrikasına gitmek için hazırlanıyorum. 110ft ile gidecem seneye görüşürüz
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
Süper Moderatör (BBRR)
forum sayfalarını çoksayıda insan okur bunlardan bazıları çok tecrübelidir bazıları değil bazıları bişey yazmadan önce araştırır bazıları araştırmaz burda ki mesaj sayısı ve foruma ne kadar önce üye olduğunda hiç bişeyi ispat etmez adam motoru hatmetmiştir ama dün üye olmuştur vede 2 mesajı vardır bu bir kıstas değildir bunu defalarca söyledim bu satırlara bişey iddaa edecek arkadaşlara sesleniyorum önce araştırın sora yazın bakın işi bilen biri gelir çat diye cevabı yapıştırır sora benim motorum seninkini döver ben senden eskiyim çırpınışlarıda bi işe yaramaz
-
walla allah kaza bela wermesin çok güzeller ama dizliği göremedim wede fiyatını sölersen mem nun olurum
-
Bende kaskın 3-5 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. çünkü mehmetin de dediği gibi bir kask öncelikle teknolojik olarak geri kalıyor bu kadar süre içerisinde.3 yıl süresi geçmiş kaskı alınca 3 yıl daha kullansan , teknolojiyi 6 yıl geriden takip ediceksin
Bir diğer açıdan , eğer ömür boyu garantili diyebilseler emin olunki derlerdi. AMA DİYEMEMİŞLER. 5 yıl sonra değiştirin demişler. Bu günkü rekabet şartlarında 5 yıl sonra değiştirmenizi öneriyoruz demek, 5 yıl sonra değiştirmeniz gerek demekle eşdeğerdir.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
Selam arkadaşlar bende fuardan 140 ytl ye Suomy marka kask aldım sizce nasıldır?
-
arkadaslar "kullanmaya basladiktan 5 yil sonra" ile "rafta 5 yil" arasinda fark var diye bas bas bagiriyor adamcagiz burda niye anlamak istemiyorsunuz ki?
sevgili cunuvar hayirli olsun kaskin dostum kazasiz belasiz 5 sene kullan insallah, sonra degistirmen TAVSIYE ediliyor!!tabi kullanirsan ha bu arada sende kaskin resmini yollada burda bi senlik daha olsun
-
hayırlı olsun güzel günlerde kullan hepsini de
kaskın ağırlığı kaç gram?
06 AB 3263
0 Rh+
Bugün kaç motorcuya selam verdin?
-
valla dostum kaskın ağırlığı 1430 sanırım ama yaptığı psikolojik ağırlık ömrümden 2 seneye mal oldu.
YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !
Alemin kralı çarşı , herkeze karşı
-
Bende racing kaskı almayı düşünüyorum.
kullanınca yorumlarını yazarsın
06 AB 3263
0 Rh+
Bugün kaç motorcuya selam verdin?
-
Süper Moderatör (BBRR)
BmwPower adlı üyeden alıntı
arkadaslar "kullanimaya basladiktan 5 yil sonra" ile "rafta 5 yil" arasinda fark var diye bas bas bagiriyor adamcagiz burda niye anlamak istemiyorsunuz ki?
sevgili cunuvar hayirli olsun kaskin dostum kazasiz belasiz 5 sene kullan insallah, sonra degistirmen TAVSIYE ediliyor!!tabi kullanirsan ha bu arada sende kaskin resmini yollada burda bi senlik daha olsun
Anlayan anlıyo demekki bende hata yok neyse ... Bi zamanlar bi akıl hocası yazdı bu raf ömrü safsatasını bizde araştırdık ama yeni nesil bu hoca ile büyüdüğü için malesef aksi kanıtlansada bilinçaltı bilgilerle bu doğru değildir diye ısrar ediyo zamanında o akıl hocasınada bana kanıtla bir kaskın raf ömrü olduğunu diye sormuştum ondanda ses seda kesilmişti
valla dostum kaskın ağırlığı 1430 sanırım ama yaptığı psikolojik ağırlık ömrümden 2 seneye mal oldu.
Valla keşke bu kadar alıngan olmasan aldığın kaskın yeni modellerinin fiyatı 567 ytl sen daha eski bir modelini 450 ye satın almışsın ....eğer kaskı beğenerek aldıysan sorun yok diğerlerine hayırlı olsun demek düşer aldığın kaskın üreticisi olan firma kaska gereken bakım yapılırsa kullanılmaya başladıktan 5 sene içinde sorun yok bu 5 sene sonunda deişirsen iyi olur diyo ama işallah sen daha önce deişirsin....
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler