Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Tercih Yardımı...

REKLAM ALANI
    conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    amma abarttınız cbr 250 yi. yıllarca 125 makına kullanan biri olarak son hız hariç pek bi fark göremedim. abartmayın bu kadar.. sen al geç bilader cbr 250 yi. cbr 125 alırsan iki ay sonra sıkılacağına adım gibi eminim.. kendine çok güveniyorsan ER5 , cbf 500 al paranda yabana gitmesin. 250 lik makınaya 10000 lira para vermek gereksiz.
    ama adı gecen cbr buysa
    http://www.google.com.tr/imgres?hl=t...82&tx=89&ty=84
    arkana bakmadan kaç... alır alır çarpar sen yere
    :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ps150i tavsiye ederim. Kullanımı kolay, şık, rahat, performansı yerinde bir scooterdır.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bisikleti motosikletle kıyaslamak; amatör bir gürşçinin sumo madalya maçına çıkmasına benzer...
    biraz daha araştır derim...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

bugün bir honda bayisine gittim. bana 250 seçmemin daha dogru olacağını çünkü 125 liklerin vites aralıkları kısaymış 250liğin daha uzun vites aralıkları varmış. aralarında çok ciddi fark olmadığını , bir süre sonra 125 den sıkılıp satıp zarar etmektense 250 alıp daha uzun süre kullanabileceğimi söyledi.

selo001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400
    Tercih yazınca LYS için sandım
    www.Motosiklet.net

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    Alıntı conquista adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    amma abarttınız cbr 250 yi. yıllarca 125 makına kullanan biri olarak son hız hariç pek bi fark göremedim. abartmayın bu kadar.. sen al geç bilader cbr 250 yi. cbr 125 alırsan iki ay sonra sıkılacağına adım gibi eminim.. kendine çok güveniyorsan ER5 , cbf 500 al paranda yabana gitmesin. 250 lik makınaya 10000 lira para vermek gereksiz.
    ama adı gecen cbr buysa
    http://www.google.com.tr/imgres?hl=t...82&tx=89&ty=84
    arkana bakmadan kaç... alır alır çarpar sen yere
    :D
    ben sana demiştim taaaa servislere gitmene gerek yok

GeNç61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hysoung GT 250 R
    Alıntı Jetaimee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba mehmet kardeş mesajına cevap yazıyorum çünkü seninkiyle aynı kararsızlığı bende yaşadım.benim sana tavsiyem mademki honda gibi kaliteli bir motorla başlamak istiyorsun. cbr250 derim. Tabi ki bütçen de elveriyorsa. Nedenini sorarsan 125'lik bir motor kullanmayı çabuk öğrenirsin ama zamanla 125 lik motor sana yetmemeye başlayacak. ve zamanla sıkılırsın. bunları yaşamamak için 250 likle başlaman senin için güzel bir secim olacaktır.

bende 250 lik makinayla başladım şu an çok pişmanım keşke 600 lük makinayla başlasaydım. ben 250 ile 600 lük makina arasında kalmıştım. sana bir tavsiyem olacak motor kulanmaya başlarken biliyorum çok dikkatli başlayacaksın. 250 lik motorla başlarken 2 kat daha dikkatli olmanı öneririm.

ne yalan söyliyeyeim hayatımda duyugum en sacma bir yorum sen kalkmıssın direk 250 ile başla diyorsun adamın bisikletten baska bir tasıt kullanmadımdiyor hakikaten sana sasırıyorumsende motosiklet olduguna emın mısın paşam)

ve mehmet kardesimsana gelince öncelikle aramıza hoş geldin ve senmotoru ulasımaracı olarak kullanacaksın öle diyorsun ve istanbulda ve acemi olarak senin maksimum 150 cc lik bir scoter almanı tavsiye ederimhem kavramayı hemde baslan gıc için ideal bir makinadır duşsen bile masrafı az olur zaten ufag ve hafıf olmasından dolayı hakımıyet sende olur ve iyicemotorun özunu anladıktan sonra alırsın 250 liği 250 liğin zevkini alman için ufagtan baslaman ve kavraman gerekir bu arkadasın sana dediğigibi git direk 250 lik alırsan sanada motorunada ilk haftadan veda edebiliriz iyi düşünderim paşam:;)))
    BaNa TaKıL EvDeN aTıL )

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Neden vitesli motor?...
    Öncelikle motor hayatına bir başla....
    Scooterla giriş yap...
    Gaza frene alış...
    Viteslere daha sonra alışırsın ve daha sağlam olur senin için...
    Sağlığın açısından...
    Halil Karamanoğlu bunu beğendi.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    kawasaki Z750S
    geçin bu işleri arkadaşlar ya uzay gemisi kullanmıcak arkadaş. zaten alır almaz dünya turuna çıkacak hali de yok. alt tarafı 250 cc tek silindir 26,4 ps motor kullancak. alcak cbr 125 i bi sürü zararına satacak. al kardeşim sen cbr 250 yi. bak keyfine. yazın bitmesine ne kaldı tadını çıkar motosikletinle.

peki cbr 250 nin kasası yenimi veya kasa değişikliği nezaman yapılır şuan almam mantıklımı sizce ?

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mehmet76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki cbr 250 nin kasası yenimi veya kasa değişikliği nezaman yapılır şuan almam mantıklımı sizce ?
    Motor daha geçen sene çıktı. 4-5 sene kasa değişikliği yapılacağını sanmıyorum.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı Jetaimee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba mehmet kardeş mesajına cevap yazıyorum çünkü seninkiyle aynı kararsızlığı bende yaşadım.benim sana tavsiyem mademki honda gibi kaliteli bir motorla başlamak istiyorsun. cbr250 derim. Tabi ki bütçen de elveriyorsa. Nedenini sorarsan 125'lik bir motor kullanmayı çabuk öğrenirsin ama zamanla 125 lik motor sana yetmemeye başlayacak. ve zamanla sıkılırsın. bunları yaşamamak için 250 likle başlaman senin için güzel bir secim olacaktır.

bende 250 lik makinayla başladım şu an çok pişmanım keşke 600 lük makinayla başlasaydım. ben 250 ile 600 lük makina arasında kalmıştım. sana bir tavsiyem olacak motor kulanmaya başlarken biliyorum çok dikkatli başlayacaksın. 250 lik motorla başlarken 2 kat daha dikkatli olmanı öneririm.
    en sacma yorumu yapmışsın.
    sene 2006 filan pejo motosikletim vardı
    1 yıl kadar şehir içi kullandım
    daha sonra
    dayımda motosiklet tutkundur
    yazın motosikletini bana bıraktı
    600 rr
    allahtan korumasız fşlan dışarıya cıkmıyordum
    bir gün gece yol ıslaktı ve motosiklet 150 km hızla giderken kaydırdım
    ve 250 metre süreklendim
    düştüm kıcımın üstüne
    kafamda arai kask vardı
    asfalta beynimi vurdum
    o şiddetle bayılmışım
    hastane de uyutmuşlar beni
    ben sıyrıkla filan kurtardım
    başımdaki kask sayesinde ...
    belki dandik bişi olsaydı son motosiklet sürüşüm olacaktı
    ya sakat kalacaktım ya da ölecektim
    600 cc başlangıc motoru filan değildir
    ölmek için bir sebep olur
    türkiye de 600cc en ideali derler dogrudur
    fakat şehir içi genelinde kullanıcaksanız gereksizdir ..
    250 cc ideal derim şehir içinde
    otoyollarımız cok iyi değil türkiye genelinde ..
    max yapabilecegimiz hız 150 bence
    gerisi zarar
    ARKADAŞLAR DOGRU DÜZGÜN ACIKLAYICI BİLGİLER VERELİM
    KULAKTAN DOLMA ŞEYLER BUNLAR ŞEHİR EFSANESİ
    arkanızdan söylenecek tek şey olur
    bu tarz yanlışı yaptıgınızda
    - hacı bizim ahmet var ya
    - ee ?
    - 600 rr aldı cok şekildi
    - nasıl aldı onu ya o acemi değilmiydi
    - yok la acemiydi gecen gün virajı alamamış süratliymiş bariyerlere carpmış orada ölmüş
    ...
    bunları mı duymak istiyorsunuz?
    KeaSH-07 bunu beğendi.
    # motosikletle.blogspot

yasin.33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik SK 100-3
    cbf 150 veya ybr 125 al sana yeter rahatlıkla
    Sadece Koruyacak Beyni Olanlar Kask Takar !

valla arkadaşlar aklım çok karıştı kimisi başlangıcta scooter al diyor kimisi vitesli ile başla diyor. nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum

KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    hosgeldin kardes.sana bi tavsiyem 2. eli hareketli bi çinli scooter al ama 2. el alki satınca en az zararı et mondial falan olabilir.yada cup al.biraz bin öğren trafikte motor kullanmayı falan sonra ilkbahar falan gelince havalar güzelleşince kendine bi güzellik yap sat o cancinconu sonra yeni kasa 2013 ninja 250r al.ama ekonomi durumunu bilmiorum senin cinli scooteri kolay alırsında kava ninja 250r en az 12.000 liralık bi alet sıfırı
    Tsubasa bunu beğendi.
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı Mehmet76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla arkadaşlar aklım çok karıştı kimisi başlangıcta scooter al diyor kimisi vitesli ile başla diyor. nasıl çıkıcam bu işin içinden bilmiyorum
    vitesliden şaşma..
    yoksa ögrenemezsin al bi ybr bak dalgana
    yada al bi sıfır köylü
    dag taş bayır gez parcala 1000 tlye sat 1 yıl sonra
    cek altına adam akıllı bi honda kawa
    değsin yaptıklarına
    yoksa öyle 600 le 1000 likle başlarsan
    bence motoru alırken bir de boş mezar yeri ve gürgen agacından tabut al

..
    bazı arkadaşlar motosiklete nasıl başlanacagına bu forumda olmalarına ragmen ögrenememişler
    hyosung racing 250yle bile başlanmaz deniyor
    adamlar 600rr al filan diyolar
    pes diyorum
    cihan26esk bunu beğendi.
    # motosikletle.blogspot

cihan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM GTS 250i EVO
    honda cbf 150 hem başlangıç için çok ideal hemde işini fazlasıyla görür bence
    Tsubasa ve KeaSH-07 bunu beğendiler.

Motosikleti
    3 ay icinde :D
    Tvs apachese baslangic icib ideal arti olarak daha agresif bir yapisi var
    Tsubasa bunu beğendi.

Motosikleti
    Racing tipi bişiler bakıyoruz...
    Hocam öncelikle aramıza hoşgeldin aynı hadiseyi bende yaşadım senin gibi şimdi bana 100-200 milyar verseler git istediği motoru al deseler gine ben 600cc motor almam çünkü ben yaşamayı seviyorum.Başlangız için 250 güzeldi ama şöyleki daha önceden az çok bir tecrüben olur çevrendekilerden arada alıp kullanmışsındır yani motor nedir debriyaj nasıl nerde nekadar sıkılır bilirsin altındakinin ne olduğu bilincinde olursun olur.İstanbuldaysan ve günde 60km yol yapacaksan scooter güzeldir scooterleri küçük görmeyin şekilli kaslı olanlarıda vardır neden scooter dedim çünkü istanbul trafiği malum sürekli adım adım gitmekte sende bol bol debriyajı sıkmak zorunda olacaksın ayak ve biliklerin ağrır diye söyledim.Ama dersenki vitesli olsun diye önerimde şu yeni çıkan 2012 ybr 125 al daha 2 gün önce yakından gördüm ve öle bakakaldım benki SS tarzı motorlara aşık olan biri 2012 model ybr ler çok süper.Ayrıca arkadaşımın babası kuruyelik yapmakta ve onlarda kullanmakta ve çok komik rakamlara 600-700 tl gibi bir rakamlara motoru sıfır yapabilmektesin ayrıca vibrasyonda(titreşim) çok düşükmüş motoru çok sıkıştırmadıkca vibrasyon olmuyormuş.Hız ise 120 normal sıkıştırısan 140 ı buluyormuş.Anlıycan güzel motor bir kaza anında fazla masraf çıkartmaz.Bu arada sen 10.000 tl bütçem var demilşsinde onun bi 1.000 tlsini kask,mont,eldiven,dizlik v.s için ayır okadar ayıramazsan bile minimum 600-700 tl olsun oda zorda kalırsan.Ben senin yerinde olsam şimdi grenajsız bir motor alır ve koruma demirlerini taktırırrım ve seneye kadar onula giderim ve 2013 de onu satar yeni kasa ninja 250r alırım çünkü yani kasa ninja 250cc lik SS lerin arasındaki en yakışıklı motor olacak.
    Seçim senin...
    Tsubasa ve KeaSH-07 bunu beğendiler.
    [I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]

evet aslında bende öyle düşünmedim deyil. normal arabada vitese alışkınım fakat motorda bambaşka olduğunu düşünüyorum. vitesin açıkcası beni fazla zorlayacağını düşünmüyorum ama yinede ilkkez kullanacağım için tedirginlik uyandırıyor.sonuçta daha önce motor kullanmadım ve fren gaz tepkilerini hiç bilmiyorum.

peki başlangıcı max scooter ile yapsam ne dersiniz uygun olur mu ?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)