Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

bu adama nedenir şimdi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı Tsubasa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 kadınlar
    kadınlar konusunda haklısın, bence kimsenin onları sıkıştırdığı yok, ağır trafikte mesela şerit daralıyor, bir sağdan bir soldan araçlar birbirine yol vererek boş şeridi paylaşıyorlar, hanımlar nedense bu kurala özen göstermeyip zaten o ağır trafikte gerilmiş olan diğer sürücüleri çileden çıkarıyorlar, istiyorlar ki yol hep onların olsun, kimseye yol vermeyi sevmiyorlar, ben bayan sürücüleri sevmiyorum, anlamsız sidik yarışına giriyorlar, sonrası malum, öküzün birine denk gelirlerse adam araçtan çıkıp cezasını kesiyor ya da bayan it dalaşı (şeridi elde etme) sırasında diğer araca kasıtlı olarak çarpıyor ...
    Tsubasa bunu beğendi.
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2011
    Şehir
    Trabzon
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Ne kadar çok sallayan var arkadaş, motorcu arkadaş video boyunca 100 ü bile devirmemiş, zaten diğer araçlarla yan yana gidişinden belli hızı, sizde 140 diye sallıyorsunuz.Kim diyor sağlamanın yasak olduğunu ? Herhangi bir aracı sağladı diye ceza yiyen gördünüz mü ?

    Motorcunun hızı fazla olsa ne olacak, sanki otomobil sürücüleri orta şeritten hızlı gitmiyor, hatta durum terse dönse ne olacak ! Bariz %100 otomobil sürücüsü hatalı, motorcu arkadaşın tek hatası az bir miktar ile hız sınırı aşmış ama en azından otomobil sürücüleri gibi orta şeritte 150 ile gitmiyor.

    Hemen hemen aynı olay başıma geldi, 3 şeritli yolda uzun bir trafik vardı, en sağ şeritin belli kısımı boş idi en sağ şeride geçip 60 km ile ilerlemeye başladım aniden önüme atlayan minübüse arkadan çarptım sonuç suçlu biziz arkadan çarptık diye adam sinyal vermedi diye %25 kusurlu oldu. Şimdi ben en sol şeritten giderken adam aynı şekilde önüme çıksaydı, suçlu o mu olacaktı ? Tabikide hayır çünkü arkadan ben vurduğum için. Malesef kural sistemimiz böyle, benden tavsiye motorunuzu sıfır aldınız baya sürdünü sıkıldınız baktınız aldığınız paraya satamıyorsunuz, tüm korumalıklarınızı takın atın kendinizi araba önüne çarpsın size %100 olarak sigortadan paranızı alın hurda motoruda yedek parça olarak satarsınız.

    Böyle bir adaletsizlik varken sağlamanın suç olduğundan hiç bahsetmeyin ki bu videoda sağlama yok adam hız kesere karşıya geçmek için trafiği ve insan hayatını riske sokuyor ve sonu kötüde olabilirdi. Allah korumuş, geçmiş olsun hocam.

  3. #63
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Dünya üzerindeki soldan trafikli bütün ülkelerde normal şartlar altında sağ taraftan geçiş yasaktır. Keza sağdan akan trafiklerde de soldan geçiş yasaktır. Ve trafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullanmaktan ceza verilebilir böyle bir durumda. Ama bizim ülkemizde ne dur işaretlerine uyulur, ne yaya geçitlerinde yayaya yol verilir. Radara senede bir iki kere girilir ondan sonra da ceza kesilmiyor diye herşeyin serbest olduğuna inanılır. Üzücü bir durum.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  4. #64
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Sanki hepimiz kurallara sürekli riayet eden, hiç aracın sağından sollamayan, 3 şeritli yolda en sol şeride geçip önümüzdeki araca sellektör yapan (En solda önündekine sellektör yapıyorsan hız sınırını zaten aşmışsın demektir), hiç iki aracın arasından geçmeyen, hız ihlali yapmayan, bakkala bile giderken sinyal veren motosiklet kullanıcılarıyız.
    Türkiye'de neden motosiklet kullanıyorsun o zaman arkadaş ? Akan yada akmayan trafikte motorunu sığdıracak kadar delik görünce hepimiz dalmıyormuyuz oraya?
    Videodaki sürüş tarzı hepimizin her zaman yaptığı şey. Değil 3 şerit tek şeritli yolda bile boşluğu gördüğümüz taraftan kaçmaya çalışıyoruz.
    Hem hangi trafik kuralından bahsediyoruz? Kural mı var memlekette? Trafiğe çıkmak süper mario oynamak gibi, kaçan kurtulur, gideceği yere varan oyunu bitirir. Ha trafikte tek canımız var, o can da siz ve sevdiklerinizden başka kimsenin zerre kadar umurunda değil. Üzerinize gazete kağıdını örterler, 3 saat savcı beyin keyfini beklerler cesedinizi olay yerinden kaldırabilmek için, hastanede morgda yer bulunmaz, ordan oraya yollarlar, gömerler. Kaza yapmanıza sebep olan diğer sürücü de en çok 1 sene cezaevinde yatar çıkar. Kalan sağlar bizimdir.
    lycantrophic bunu beğendi.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  5. #65
    sllnbs.okn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Kasım 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xmax 2014
    ne olursa olsun bence arkadaşımız ne dese az motorcu olduğum için değil insan olduğum için haklı buluyorum en soldan gidiyorsun en sağa dalıyorsun insan hayatını bu kadar ucuza almak bence gerçekten ağır bi küfürü hak ediyor. arkadaş hatalımı bence yolundan gittiği ve ana cadde olduğu için değil.
    you can go fast but ı can go anywhere.(onroad-offroad-everywhere!)

  6. #66
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    http://www.google.com.tr/search?q=ar...hrome&ie=UTF-8

    Herkes haklı olarak ölmeye programlanmış gibi.
    Bu memleketin ne trafiği düzelir ne kazası biter.

    Motosiklet üzernde hayat kurtaran ilk ve en önemli kural.
    Her şartta sen kendini kollamazsan kimse seni kollamaz.
    Sola sinyal veren adamın sağa dönüş yapabileceğini düşünmüyorsan işin şansa kalmıştır bu memlekette. Nedenmi yapılan yorumlardan belli.
    Adam kendince sağdan ne hallerde geçilir kuralları uydurmuş arkadaş.

    Bu videoda şanslı bir arkadaş. Allah korumuş fakat kaza yapsa ve ölseydi diğer araç durmayacaktı ve arkadan gelen ve az önce sağından geçtiği başka bir sürücüde ; çok süretliydi benim yanımdan roket gibi geçti , biraz ileridede kaza yapmış zaten. Belliydi . Demeyecekmiydi ?????

    Bunu bende yapıyor olabilirim fakat , herzaman kendimi en üst düzeyde kollayarak . Öyle ıslık çala çala gitmiyorum. Yoruldum artık trafikte motosiklet kullanmaktan . Beynim dayanmıyor bu ve benzeri öküzlerin yapabileceği salaklıkları hesaplamaya ve ona göre tedbirler düşünmeye çalışarak yol almaktan.

    Herşey okadar basitki. Sadece kuralları öğrenicek ve uyulayacaksın en azından temel kuralları.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  7. #67
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Sağlam dövemek lazımmış.

  8. #68

    Üyelik
    05 Eylül 2011
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    SUZUKİ BURGMAN 400
    allah korumus

  9. #69
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    ben londradayken orada sınıf arkadaşımı ziyaret etmiştim, şehirdeki düzene, insanların birbirine olan saygısına herşeye hayran kalmıştım, bizim arkadaş ise durumun çok can sıkıcı olduğundan bahsetmişti, neden diye sordum, eğer bir kuralı çiğnersen diğer vatandaşlar seni ihbar ediyorlarmış ve sonuçta yüklüce bir ceza alıyormuşsun, zaten her yer kamera dolu, bbg evi gibi olmuş, suç oranı çok düşük, arkadaş sırf bu sebepten komşuluk yok dedi, millet birbirinden tırsıyormuş, tren garına gittik, adamın teki aracını çizgi dışına park yerinde park etmiş, içinde de köpek var, cam aralık, bende ne cins ne cici köpek diye bakıyordum, adam geldi, bana acelem vardı, park etmek zorunda kaldım, özür diliyorum dedi, bende tamam sorun değil dedim, sonra arkadaşa bu herif ne iş dedim, meğer adam benden korkmuş, onu şikayet edicem sanmış ... bir cezalar aşırı yüksek iki millet birbirini şikayet ediyor ve cezalar kamera kayıtlarına göre hemen geliyor ... başlangıçta illa ki zorluk olur ama cezalar gelince herkes mum gibi olur, kavşaklarda herkes birbirine yol veriyordu, herkes sırasını biliyordu, geçipte şikayet edilirsen görüntü nasılsa var
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

  10. #70
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Mete Başkoça adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili arkadaşlar canınızı sıkmak istemiyorun...bi arkadaşınızın ikazıyla bu siteyi farkettim ...benim videom paylaşılmış ve doğal olarak eleştiriler yapılmış...videonun orjinalinde de kendi öz eleştirimi yapmıştım...tabii herkesten oraları bulup okumasını bekleyemem fakat burdaki yazıları okurken ''oocan'' nikli kullanıcınızın benim için akılsız adam vs diye yazdığını okuyunca kendisini facebooktan mesaj attım... mesajın orjinali şudur...

    ''hemşerim bak...seni tanımam etmem...benim bi videom paylaşılmış eleştirilere bişey dediğim yok ama sen de orda benim için akılsız adam vs bişey yazmışsın... sayfanın imajı bende...tanımadığın etmedin adamın arkasından hakaret ediyosun..

    Dostum,

    Şu hakareti nerde nasıl etmişim görebilirmiyiz , ben bulamadım videoyuda kaldırmışsın.

    Birde ben göreyim ki neyi hakediyorsan onu söyleyim özürse özür ,eleştiriyse eleştiri.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  11. #71
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Ben mesajlara teker teker birkaç defa daha baktım; Mete Bey'e herhangi bir hakaret yok; araba şöförüne öküz denmiş birkaç kere o ayrı. Birileri kendisine hakaret edildiği yönünde gaza getirmiş olabilir diye düşünüyorum.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  12. #72
    kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova-Muğla/Dalaman
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    arabayı sürenin trafik düzeninden haberi yok
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

  13. #73
    trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Aralık 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HD xl 883
    Kimse kendini kandırmasın buradaki hemen hemen herkes bu motosikletli arkadaş gibi motor kullanıyordur arada sırada bile olsa, ama bu otomobilin hatalı olduğu kadar motorcunun da ihmalkar olduğu gerçeğini değiştirmez, zaten kendisi de kabul etmiş sağ şeritte ve hızlı gittiği için hatalı olduğunu,otomobili kullanan da hatalı motorcu da, bir dolu trafik ışığının olduğu oldukça yoğun ve işlek maslak trafiğinde gece vakti bu kadar süratli ve riskli motor kullandığı için arkadaşımız büyük tehlike atlatmış olay budur hepimize ders olsun.

  14. #74

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Ben size şöyle diyeyim, o yol bomboş bile olsa araç sürücüsünün yaptığı hareketin en kibar ifadesi geri zekalılıktır. Senin madem benzinci ile işin olacak, ne diye en sol şeritten gidiyorsun ? Hadi diyelim ki gittin ve benzinciyi geç farkettin o zaman durmayacaksın, devam edeceksin arkadaşım. Ben defalarca ufacık motorumla bu şekilde geçiş, dönüş vs kaçırıp başka bir yerden geri döndüm. Bu insanların yaptığı hareketlere de açıklama bulmaya çalışıp adamı haklıymış gibi göstermeyelim. Bu hareketin normal olduğunu düşünen varsa gitsin ehliyetini çöpe atsın. Ayrıca, motosiklet sürücüsü kendisini yan şeritteki adama göre ayarlamak durumunda değildir. Adam o aracın tam yanında gitseydi, yine bu hareketi yapacak mıydı ? Sol şeritte giden adam etrafındakilere de düz gideceği mesajını otomatik olarak verir. Motosikletlinin hiçbir suçu yok, buna sağdan geçme de diyemezsiniz.
    ero__ bunu beğendi.

  15. #75
    K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2011
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben size şöyle diyeyim, o yol bomboş bile olsa araç sürücüsünün yaptığı hareketin en kibar ifadesi geri zekalılıktır. Senin madem benzinci ile işin olacak, ne diye en sol şeritten gidiyorsun ? Hadi diyelim ki gittin ve benzinciyi geç farkettin o zaman durmayacaksın, devam edeceksin arkadaşım. Ben defalarca ufacık motorumla bu şekilde geçiş, dönüş vs kaçırıp başka bir yerden geri döndüm. Bu insanların yaptığı hareketlere de açıklama bulmaya çalışıp adamı haklıymış gibi göstermeyelim. Bu hareketin normal olduğunu düşünen varsa gitsin ehliyetini çöpe atsın. Ayrıca, motosiklet sürücüsü kendisini yan şeritteki adama göre ayarlamak durumunda değildir. Adam o aracın tam yanında gitseydi, yine bu hareketi yapacak mıydı ? Sol şeritte giden adam etrafındakilere de düz gideceği mesajını otomatik olarak verir. Motosikletlinin hiçbir suçu yok, buna sağdan geçme de diyemezsiniz.

    tamamen haklısınız... 3 veya 4 şeritli yollarda ulaşım transit kullanılır..Sağdan soldan ortadan araçlar ilerler.. siz en sağdan gidiyorsunuz ,orta şeritteki yavaşladı..ee sizde mi yavaşlayıp şerit değiştirip solundan geçeceksiniz.. bişeyler yazılırken düşünmek lazım...


    ero__ bunu beğendi.

  16. #76
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Aynen öyle. Güzelim ülkemin yasaları gibi bu trafik yasaları zımbırtılarıda 100 yıllık anasını satayım. Zeka ve mantıktan yoksun kurallar kaideler çok. 4 şerit yol olsa adam yol vermese solundan geçmek için yıllarca beklemek mi lazım ?

  17. #77
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    En iyisini siz biliyorsunuz tabii kurala filan gerek yok trafikte, kimsenin trafik kurallarını da salladığı yok. Ecelinize susadıysanız aynı yolda devam edin.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  18. #78
    Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2011
    Şehir
    34-10-35
    Motosikleti
    Demir At
    Yorumları okudum en baştan..
    anlamadıgım şey şu tartışılan şey sürücü iken yorumlar olmuş
    motosiklet sürücüsü benden yaşca büyük
    abi verilmiş sadakan varmış diyorum
    benim başıma bu tarz bişi geldi
    yazdım başımdan geçeni
    sen büyüklük yapıp bişi yapmamışsın
    benim o gun önemli bir iş görüşmesi vardı
    4 saatimi caldılar bir aptal yüzünden kavga ettim diye
    işi alamadık..
    yalan oldu
    neyse ki kaza yapmamıştım
    ama karakolluk oldum adama biraz bi kaç bişi yapınca
    burası türkiye
    bugun aynı şeyi sana yaptı o adam
    yarın başka birine yapacak..
    ve bedeli belki daha agır olacak
    böylelerinin haddi bildirilmeli diye düşünüyorum
    kadın sürücüler olayına gelince ise
    evet cok muallakta kalıp ani tepkiler veriyorlar
    tek şikayetim bu benim kadınlardan
    # motosikletle.blogspot

  19. #79

    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Antalya , Isparta
    Motosikleti
    Honda Msx125 olacak gibi
    Öndeki araç şerit değiştirmiyor öncelikle.Hızını muhafaza ederek sağa geçseydi zaten arkadaki sürücüyü tehlikeye atmazdı.Arkadan gelen bir araba olsaydı da kaza olabilirdi.Çünki en sol şeritten yavaşlayarak benzinliğe giriyor.

    Motorun hızı 140 falan diyenler olmuş.Hız limitini bilmiyorum amaa akan trafiğe göre hızı normal.Kısacası hız limitini aşma durumu sadece motor için geçerli değil.Burası motorsiklet forumu diye suçu araba sürücüsüne atmak diye bir düşünce tarzı içinde değilim.Bazı yorumları okuyunca ağzım açık kaldı.Utanmasa motorcu arkadaşa suçlu diyecek yorumlar var yahu.
    I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.

  20. #80
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Mete Başkoça adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili arkadaşlar canınızı sıkmak istemiyorun...bi arkadaşınızın ikazıyla bu siteyi farkettim ...benim videom paylaşılmış ve doğal olarak eleştiriler yapılmış...videonun orjinalinde de kendi öz eleştirimi yapmıştım...tabii herkesten oraları bulup okumasını bekleyemem fakat burdaki yazıları okurken ''oocan'' nikli kullanıcınızın benim için akılsız adam vs diye yazdığını okuyunca kendisini facebooktan mesaj attım... mesajın orjinali şudur...
    Kesin mete_han abinin işidir, banlandı ya


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)