şuan öyle küfürler etme potansiyeline sahibim ki kelimelere dökemiyorum.
şuan öyle küfürler etme potansiyeline sahibim ki kelimelere dökemiyorum.
Arkadaş arabaların sağından geçmeyin diyoruz sonra biz kabahatli oluyoruz.Sağlamayın , sollayın.Adam en sol şeritte yavaş yavaş gidiyosa ve sollamanız için size yol vermiyosa arkasına geçin selektör yapın.Yine yol vermiyosa korna çalın.Baktınız yine yol vermiyo , uzunları yakın.Mutlaka uzunlar gözünü alacak ve yol verecektir.Sollamayıp böyle sağından geçmeye kalkarsanız işte videodaki olayın başınıza gelmesi yüksek ihtimal.
Trafikteki arabayı baban bile sürse güvenmeyeceksin motosiklet üstünde. Motosiklet sürücüsü suçludur sağ şeritte şehir içinde öyle hız yapılmaz. Araba sürücüsü suçludur soldan sağa öyle atlanılmaz. Bu tartışmanında sonu gelmez. Araba sürücülerini değiştiremiyoruz malesef o zaman kendimizi düzeltmeliyiz. Şehir içinde hız yapmayıp hangi şeritte hangi hızda gideceğini bilmeliyiz.
Müsait bir yerde öleceğim.
Araç sürücüsü benzinlik girişini son anda farketmiş...
Acele ile (belki baktı görmedi ) sinyal bile vermeden benzinliğe dalmak istemiş....
Zaten araç sol şeritte...
Yani en hızlı şerit...
Kendinden hızlı bir aracın olmadığına emin...
Olsa aynada görürdü....
Ama hiç hesap etmedi sağındaki şeritten hızla gelen bir motosikleti....
Motosikletli araçtan hızlı olduğu için (allahtan erken farketti motorlu arkadaş ) karambol anı yaşandı....
Burda 2 tarafta da hata var....
Araç sinyal vermeden kontrolsüzce şerit değiştiriyor,
Motosiklet şerit içi hız limitine uymuyor.... Halbu ki en sol şeritte olsa hiçbir tehlike yaşamazdı...
Ama trafik polisi olsaydım motorcuyu haklı görürdüm...
Aracın yaptığı yapılmayacak bir hareket....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Sevgili Kardeşlerim,
Bakış açımızdaki farklılık şuradan kaynaklanıyor , ben diyorumki kanunen haklı olsanız bile bir kazaya karışırsanız bundan siz sorumlusunuz. Sizler ise kanunen haklı olmayı yeterli görüyorsunuz. Eğer siz doğru kullanır ve kurallara uyarsanız başkalarının yaptığı hata sizi milyonda bir sıkıntıya sokar ama bu arkadaş gibi hem sağdan gider hemde hız limitlerine uymazsanız her dakika başınız belaya girer . Bizler motorcuyuz kaportamız bedenimiz biz kendimizi korumazsak , kurallara uymayan arkadaşlarımızı uyarmazsak daha çoook kaza haberleri okuruz forumumuzda ve gidenin arkasından yakacağınız ağıtlar kuru gürültüden başka birşey olmaz.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
soldan gittiğimizde yol mu veriyolar yol istediğimizde? ayırca herifin yaptığı şerefsizliğin ağa babası...
---------- Post added at 12:11 ---------- Previous post was at 11:59 ----------
bişey dikkatimi çekti motorun hızından şerit çizgileri film şeridi gibi geçiyodu gözlerimin önünden
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
Paşa ne diyorsunuz siz yahu Bu nasıl motorcu dayanışamsıdır söyermisiniz
Yok motorcu sağdan geçemezmiş cart cur kardeşim adam kendi şeridinde ilerliyor
Arabayı kullanan ise en sol şeritte adamı sağlama durumuda yok yani adam şeridinde transit geçiyor
otomobil sürücsünün yaptığıda tamm bir şerefsizlik o motorcu da ABS olmasaydı kaysaydı yada duramasaydı çarpıp ölse ne olcakdı acaba
He diyelim ki adam sollayacak ora şeritten en sol şeride geçip adamımı sollasın, Aynştayn Was Here _?
Bu arada iyi bakın motorcunun max hızı 90 felan yani Şehir içi hız limitine uygun
Sado
Motorcu forumu ya, adam şehiriçinde 140 yapsa bile motorcu daima haklıdır motor 90'la gitseydi bu kadar sert fren yapmasına hiç gerek olmayacaktı. Ki 90 bile fazla 500 metre ilerde trafik ışıkları var, sağda okul var.
Arkadaşım ne solamasından bahsediyorsunuz yahu siz 3 şeritli yol 3 nünde önü açık motorcu sağ şeritte olsaydı bile boş olan yolda sol şeride geçip selektör korna çalarak sollamamı yapsaydı yuh
Sollama dediğiniz Olay bir şeritte ki öndeki aracı geçme çabasına denir yani önünde bir araba varsa olur kendi şeridinde ilerlerken yolun boş olmasına rağmen başka şeride geçip önünü kapatıp adamdan yermi isteyecen
Bu arada çok ilginç bir detay ilgimi çekti 10,12ci saniyeyi çok dikkatli izleyin araç sürücüsü o kadar dikkatsiz ki petrolün önünden geçen yaya ya çarpıyordu az daha yaya koşarak uzaklaşıyor
Sado
90 km/h
Şehir içi hız limitine uygun ??????
Allah seni ıslah etsin kardeşim . Motorcu dayanışması diyerek millete ölmenin yolunu gösteriyorsun farkındamısın.Senden daha büyük motorcu düşmanı olmaz...
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:14 ----------
Oraya kadar gelirken videoda görülen iki sağlamayı görmezden geleceğiz , şehir içi hız limitinin 50 km/s olduğunuda göz ardı edeceğiz eh o zaman olur durum gayet nizami :D
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Burası çift yönlü kara yolu değilmi _???
Otomobil için bu hız limiti 90 değilmi
Motosiklet için 80 ama
Bende oraya motor için max 90 yazdım
Şehir içi dediysek yol durumdan bahsettik
İpin ucunu nereye çekersen oraya gidermiş oocan abicim
Sado
O yolda en sol şeritte arabalar 95-100 gidiyo. Motorun sağdan arabaları vızır vızır geçişini, şerit çizgilerin su gibi akışını görüp de motorcu 90'la gidiyordu demeniz çok şaşırtıcı. 90'la gidiyo diyenler umarım birgün bi kavşakta soldan gelen kamyonun hızını yanlış hesaplayıp da kamyon altında kalmaz.
Biraz araştırma yaptımda adamın altında Honda varadero var
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Onunda max hızı 220 Hızı yarıda bile değil ken nasıl olursa o hızı 140 lara çıkarırsınız anlayamadım
Bu arada oocan abicim ben o yolun içerisinde bulvar olduğunu göremiyorum istanbula hiç girtmedim ama
Hani yolun sağında solunda hiç ev abartman yok 1 tane teee uzakda apartman avr o kadar ayrıca ben böyle bir şeyide hiç hörmedim Şehir içinde bir yolda 12. Saniyede otoban girişini
Mersin ,adana k.maraş ,aydın,antalya buralarda da görmedim yani
Genelde bölünmüş kara yollarında oluyor bunlar
Neyse uzatmıyacam bu yorumum altına ne yazarsanız yazın Yukardada ayzdığım gibi İpin ucunu nereye çekerseniz oraya gider
Sado
Geçmiş olsun.
ABS motor alasım geldi. Bizim motorlar hiç dik durmuyor
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Hadi aynı yaşta sayılırız..Ben de sana arkadşaım diyeyim..Gerçi yaşım 42 ama
Trafiktee kanun önündeki aracı geçiş soldan yapılır...
Arabanın en az 90 la gittiğini varsayarsak onu geçmesi için en az 95-100 km hızla gitmesi gerek....
O süratlerde de zaten seyrettiği şerit baştan hatalı....
Soldan gidicek....
Geçişini soldan yapıcak...
Bu kadar basit....
2 tekersin diye her şeriti kullanırım mantığıyla giderse, bu videodaki gibi kurtaramaz her seferinde...
Amele sümüğü gibi yapışır kalır...
Arabada hata var..Yok değil...
Ama hatanın daniskası bence motorcuda...
Dayanışma mayanışma hikayesine kaptırıp motorcuyu savunamam bu saatten sonra..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Madem kanun önünde geçiş soldan yapılır o yola boşuna 3 şerit koymuşlar dimi abicim
Ben motorcudada hata var hatrasıda az bi hızlı girtmesi ama Anlayamadığınız bir nokta var önündeki araç geçilirken sollama yapılır siz nerede gördünüz önünüz boş ken dolu yere geçip sollama yapıldığını anlamış değilim yada şöyle söylim
Hızın 80 orta şerittesin sağ şeritte araç 50 ile gidiyor ve seninde önün boş yani sollama gerekdirecek durum yok o racın arksasına girip yer mi isticekdin _?
Ki bu adamın sağlama yaptığı yok zaten şeridinde ilerliyor Motor sürücüleri orta şeridi kullanamaz diye bi kayde varrsa söyleyin he tmmm diyek ?
Sado
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)