bu sığ düşüncelerden kurtulun artık, nekadar saçmadır yeni birşey alınca kurban kesmek
bu sığ düşüncelerden kurtulun artık, nekadar saçmadır yeni birşey alınca kurban kesmek
Kalbimden "falan marka motosiklet alırsam ; Allah rızası için bir koyun keseceğim" dedin mesela
* kalbem söylemek ile adak olmaz ,Dil ile söylemen gerekiyor
Adağımızı kesmeyip, parasını dağıtsak, yada kesmesek ?
* Adağı kesmek şarttır. Adağı yerine getirmek vacib olduğu için, bedeli verilmez. Gecikse de, yine bedeli verilmez, kesmek gerekir.
Gelelim Adak konusunda diğer şeylere illede hayvan kesmek adak değildir.
Eğer bir daha küfür edersem 100TL yi bir fakire vermeyim , yani adağım olsun dedim. küfür edersem
*Adak, murat edilen şey için yapılır. Ayrıca küfür etmemek için yemin edilebilir. Mesela (Eğer bir daha küfür edersem 100 TL bir fakire vereceğim) diye yemin ederseniz, Küfür ettiğiniz zaman 100TLyı bir fakire vermek zorundasınız.)
bunlardan hariç SADAKA dağıtmak iyidir, ömür uzatır , kaza bela savar Allahın izniyle
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
geçen hafta salı günü arora zorro 150-70 aldım.
Eyer plaka işini takipçiye yaptırmazsan 100 lira kadar bi kârın olur. Ben kendim yaptım.
1) Motosikleti aldıgın yerden faturası cartı curtu 3-5 adet kağıt veriyolar. O kağıtlarla şöförler odasına gidiyosun 4.5TL verip bi dosya alıyosun o kağıtları o dosyaya koymak için o dosyayı almayınca olmuyor :D
2) Ordan bi sigortacıya gidip dosyadaki evrakları doldurtuyosun 20 TL verip
3)Ordanda Emineyete gidip Trafik tescilden ruhsatını çıkartıyosun. Plaka fişi veriyolar. 135.50 TL
4)Ordan şöförler odasına gidip plakanı çıkartıyosun 17.5 TL
5)Ve son olarakta sigortacıya tekrar gidip plakana sigortanı yaptırıyosun. Bunun fiyatı Ruhsat sahibinin yaşı ve motosikletine göre değişir. Benim yaşım 21 Arora zorro aldım 150 cc 80 TL sigorta cıktı. Ama sigortacılarıda vaktn varsa gezebilrsn hepsi aynı fiyatı soylemiyor.
Şimdiden Hayırlı Olsun Allah Kaza Bela Vermesin.
Yaşadığımı Bazen Devir Saatinden Anlıyorum
insanın içini rahatlatması açısından da kesilebilir.
ben değeri düşük bir araç aldığım zaman özellikle motorlarda her zaman bir horoz kesiyorum. adak yerine bir fakire sadaka da verebilirsiniz önemli olan niyettir aynı şeye gider.
bu size bağlı......... ister adayın ister adamayın...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)