Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

CBR 125 Sonrası CBF150 incelemesi.

REKLAM ALANI
    viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen apache ye binsen 180 yaptim dersin bu arada yağ yakmayan cbf i nerden buldun honda daha üretim yapmadı
    +1

Ayrıca bellik diye bir şey duydunuz mu ?
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen apache ye binsen 180 yaptim dersin bu arada yağ yakmayan cbf i nerden buldun honda daha üretim yapmadı
    Apache'ye de bindim. Böbrek taşı düşürmüştüm.

2 tane sıfır apache aldı arkadaşlarım. çocuklar kesici redline falan kullanıyor. 3000 kmde bir tanesi 5500 de de diğerininki sübab çaktı.

O değil, benim motorum yağ yakmıyor hocam.

Ne motor yapılmış nede birşey, serviste bütün kayıtlarım da var.

Gel buraya, motorum yağ yakıyorsa ruhsatı veririm gidersin, yakmıyorsa acımam gözünün yaşına alırım ruhsatını

Bilip bilmeden yorum yapmayın.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Honda düşmanları atmış kendini yine ortaya.Tuzla'dan birinde vardı siyah apache daha 0 km aldı.Trakya taraflarına gitmiş istanbuldan,dönüşte yolda kalmış.Motorda 500-600 tl civarı masraf vardı.
    Her cbf de yağ yakmıyo,kabul edin artık.Laf sokmak için atlamayın ortaya

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda düşmanları atmış kendini yine ortaya.Tuzla'dan birinde vardı siyah apache daha 0 km aldı.Trakya taraflarına gitmiş istanbuldan,dönüşte yolda kalmış.Motorda 500-600 tl civarı masraf vardı.
    Her cbf de yağ yakmıyo,kabul edin artık.Laf sokmak için atlamayın ortaya
    Anti honda timi görev başında

Anlatamadık rodajı düzgün yapılmış olanların yağ yakmadığını insanlara )
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Apache'ye de bindim. Böbrek taşı düşürmüştüm.

2 tane sıfır apache aldı arkadaşlarım. çocuklar kesici redline falan kullanıyor. 3000 kmde bir tanesi 5500 de de diğerininki sübab çaktı.

O değil, benim motorum yağ yakmıyor hocam.

Ne motor yapılmış nede birşey, serviste bütün kayıtlarım da var.

Gel buraya, motorum yağ yakıyorsa ruhsatı veririm gidersin, yakmıyorsa acımam gözünün yaşına alırım ruhsatını

Bilip bilmeden yorum yapmayın.
    yalnız cbf150 11 değil 12.5tork gücüne sahip maximum sitesindeki teknik verilerden ulaşılabilir değerler bende cbf150 kullandım ama 135 nasıl yapılır bilmem 100de resmen bağırıyor alet + iyiki başında 2005 cbr 2009 cbf150 demişsiniz yoksa orayada parmak basıcaktım :D 2011 lerde devir ve sabit yanan far var die :D
    ERROR88 bunu beğendi.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yalnız cbf150 11 değil 12.5tork gücüne sahip maximum sitesindeki teknik verilerden ulaşılabilir değerler bende cbf150 kullandım ama 135 nasıl yapılır bilmem 100de resmen bağırıyor alet + iyiki başında 2005 cbr 2009 cbf150 demişsiniz yoksa orayada parmak basıcaktım :D 2011 lerde devir ve sabit yanan far var die :D
    Valla hocam 129 da resim var, 132 ye kadar gittim resim çekildikten sonra, 132 de ise kesici var zaten inanmazsan resmi atabilirim buraya.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla hocam 129 da resim var, 132 ye kadar gittim resim çekildikten sonra, 132 de ise kesici var zaten inanmazsan resmi atabilirim buraya.
    yok ya öle bi niyetim yok iddalaşmak gibi
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok ya öle bi niyetim yok iddalaşmak gibi
    yok yok yani mümkün öyle bişey onu demek istemiştimdi ben

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Karşılaştırma yaparken biraz yanlış tespitlerin var gibi..

Birincisi bu cc'ler de su soğutma sart değil demişsin Ethemm76 nın belirtitği gibi CBf 150 yi cbr 125 gibi limitlerde performans amaçlı kullanırsan su soğutmanın ve devirli motorun cbr'a neden konduğunu maximum 15.000 km de anlarsın... cbr'ı ise bu şekil 50-60 bin kullananbilirsin... PCX 125 tede su soğutma var ve sınıfında yakıt ve performans olarak farkını hissetrien bi model..

İkincisi cbr'ın alt devirleri haciminden dolayı cbf 150'den cansızdır ama atladığın bişey var... CBR'ın yokusta 3ten 2 ye atıp bağırtırken cbf de ten 4 de bile atıyorum bazen demişişsin. CBr 6 vites gözükmesine rağmen aslında 5 vites bir motor yokuş aşşağı olmadıkça 6. vites de hız arttırmıyor sadece devir düşürüyor.. Yani cbf le aynı 5 vites olarak düşün. Burda cbr ın 3. 4. viteslerde kaç yaptığıyla cbf'in kaç yaptığınıda düşünmen gerek. cbr125 3. viteste 94 4. viteste 115 yapıyor. CBF kaç yapıyor bu viteslerde bu yüzden 3. ten 4 'e atıyor olabilirsin..

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    onur arkadaşım kıyaslaman güzel. Düşük devirde cbr da düşük tork ama cbf de yüksek tork demişsin. Bendede 2 tane honda var. Biri 96 titan, öteki 2005 titan s. Bunları keyfe keder 150 cc ye çıkarttım. Titan s son sürat ötekinden hızlı olmasına rağmen cbr gibi bi devirden sonra güçleniyor. 96 da ise düşük devirde bile yüksek tork var ve 2005 ten daha seri. Aynen senin kıyaslamana benziyor. Nedenini bende çok merak merak ediyorum. Motor olarak biraz birbirinden farklı tabi.

Motosikleti
    honda cbr 250
    ilk motorum cbf 150.gayet memnunum.şekil olarak cbr dan iyi değil demişsin ama ben hep iki kişi geziyorum.binen inmiyor,anlarsın yani ;))

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı GP500-1st adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşılaştırma yaparken biraz yanlış tespitlerin var gibi..

Birincisi bu cc'ler de su soğutma sart değil demişsin Ethemm76 nın belirtitği gibi CBf 150 yi cbr 125 gibi limitlerde performans amaçlı kullanırsan su soğutmanın ve devirli motorun cbr'a neden konduğunu maximum 15.000 km de anlarsın... cbr'ı ise bu şekil 50-60 bin kullananbilirsin... PCX 125 tede su soğutma var ve sınıfında yakıt ve performans olarak farkını hissetrien bi model..

İkincisi cbr'ın alt devirleri haciminden dolayı cbf 150'den cansızdır ama atladığın bişey var... CBR'ın yokusta 3ten 2 ye atıp bağırtırken cbf de ten 4 de bile atıyorum bazen demişişsin. CBr 6 vites gözükmesine rağmen aslında 5 vites bir motor yokuş aşşağı olmadıkça 6. vites de hız arttırmıyor sadece devir düşürüyor.. Yani cbf le aynı 5 vites olarak düşün. Burda cbr ın 3. 4. viteslerde kaç yaptığıyla cbf'in kaç yaptığınıda düşünmen gerek. cbr125 3. viteste 94 4. viteste 115 yapıyor. CBF kaç yapıyor bu viteslerde bu yüzden 3. ten 4 'e atıyor olabilirsin..
    CBF o kadar kaliteli bir model değil kabul. ama şöyle diyeyim sana.

YBR125 diye bir motor var, bilirsin. O motoru sürekli kesicide kullansan bile bitmez. Belki CBF biter ama o bitmez. Teorimin halen arkasındayım, su soğutma gerekli değil bu cclerde çünkü su soğutma için birsürü fazladan ekipman gerek bu bozulma riskiyle gelmekte.

Radyatör fan termostat su pompası vsvs gibi.

CBF150'm 1. viteste 38, 2. viteste 65, 3. viteste 92, 4. viteste 105, 5. viteste ise 132 km hız yapabiliyor sorunun cevabı. dişliler standart 15 / 42.

Halen lafımın arkasındayım, CBR'da 6000 devir öncesi kuvvet yok, güç ondan sonra başlıyor.

CBF'te ise her devirde her daim güç var, 5. vitesle bile yokuş çıkıyor meret 2. kişi.

CBR'la nerdeeeeee

harun27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 Vespa Primavera 150-2022 HondaGL1800-2023 PCX
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun motorun güzel bir seçim yapmışsın CBF 150 almakla kazasız belasız keyifle bin inşallah. Yağ Yakmıyorsa gayet guzel ama arada sırada bi elin yqağ çubuğuna gitsin ki motoruna hiç tereddüt etmeden bakımlı oldugu için istediğin yerlere sorunsuz git ayrıcada cüzi bir miktar yağ yakma motorun sağlıklı oldugunun göstergesidir derler ama çubuktaki yağ miktarı minimumun altına düşmesin. Dediğin gibi 5.vitesle bile yokus çıkar bu meret ben öküzanırtan tarzı bi yokusu 4.. vitesde çıkıyorum virajsız olmasa 5e de atarımda yemiyo işte 2000 kmde bir yagını değiştirmeyi 4000kmde genel bakımını yaptırmayı ihmal etme.... Birde sende o arkadasların gibi redline da kullanma yazık motora altımızdaki 150 cc'lik bir motosiklet... Lastik seçimini imkanın varsa eğer michelin pilot sporty diyo herkes ondan yana kullan bende ilk fırsatta alıcam 1 takım... Düzgün kullanımda tek kişi yedeği kullanmadan en kötü ihtimal 450 km yaparsın yakmıyo sanki Söyliyceklerim bundan ibaret CBF 150 konusunda yardıma ihtiyacın olursa seve seve de yardımcı olurum...

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak neden izlememizi istemektesiniz ?

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    cbf150 ile 132 kmhız hayal
    ben muğla ili çevresinde 120 geçememiştim belki balan dağından aşağıya bir yol indirdiler bilemem

neyse sadete gelelim cbf150 benim ilk aşkımdır ve kafam atarsa ps150 versem cbf150 alıcak kadar oluyorum
    burda anti bir tim var onların dedikleri beni hiç bağlamaz çünkü çok komikl.onların cbf150 sahipliliği yoktu ancak benim olmasına rağmen belki 2.sini almaktan da çekinmiyeceğim motordur
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf150 ile 132 kmhız hayal
    ben muğla ili çevresinde 120 geçememiştim belki balan dağından aşağıya bir yol indirdiler bilemem

neyse sadete gelelim cbf150 benim ilk aşkımdır ve kafam atarsa ps150 versem cbf150 alıcak kadar oluyorum
    burda anti bir tim var onların dedikleri beni hiç bağlamaz çünkü çok komikl.onların cbf150 sahipliliği yoktu ancak benim olmasına rağmen belki 2.sini almaktan da çekinmiyeceğim motordur
    dediğim gibi 129 km ile resim var hocam =) atarım istersen. 132 yi de gördüm yani yalan söylememe gerek yok

onlar takılsınlar istediği gibi sanki onlar bizim motorları kötüleyince biz

"aman tanrım, motorumu kötülüyorlar hemen satıp bir mondial, tvs almalıyım, doğru yolu bulmalıyım ! " diyeceğiz

jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Valla ilk cbf mim ve 1500 km yol yaptım inanın otobüsle gitsem daha çok yorulurdum..

Yağ yakiyormus yaksin..
    Hızı düşükmüş olsun...
    Tork u düşükmüş olsun...

Sonuç itibarıyle ben motorumdan memnunum ve her motor alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim...

1000rr bile yağ yakarken cbf150 de inkar etmeniz ilginç

Ayrıca kullanıma göre de değişir yağ yakma.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000rr bile yağ yakarken cbf150 de inkar etmeniz ilginç

Ayrıca kullanıma göre de değişir yağ yakma.
    Arkadaş seni ırgalar mı

Ben yakmıyor diyorsam yakmıyordur, bitmiştir.

Hiçbir kanıtlama ihtiyacı falan da duymama gerek yok, ama cidden gel kanıtlayayım !

1 hafta boyunca motorun ciğerini sökücem kesici kesici gidicem, 1 hafta sonra yağa bakıcaz aynı değilse özür dilicem senden abi haklıymışsın dicem.

ama aynıysa bu sitede honda kullanan herkese tek tek ayrı ayrı özel mesaj atıcak çok özür dileyeceksin.

Muğla, marmaristeyim, buyur gel !

Ben senin çinline yok öyle yok böyle çinli diyormuyum ?

Bu karalama kampanyası niye ?

Karalama yapılcak olsa buna sizden başlanır, çinli kullanıyorsunuz.

Benim açımdan ise olaylar farklı, depomun üzerinde 2 tane üzerinde HONDA! yazan kanat var arkadaş.

Yağ yakar yada yakmaz mal benim, kredisini gittim senin için çekmedim, borçlarını da sen ödemiyorsun, seni neden ilgilendirsin ???

İstersem gider üstüne benzini ben YAKARIM, size ne yani?

Tamam sakinim.

Ayrıca ve ayrıca.

Sadece 2008 model 1000RR'larda bu sıkıntı oluştu. Honda hatayı hemen! farketti ve yeni sandık motor (bu komple motor bloğu demektir) takılmasını emretti servislere. Bu şikayetten kim muzdarip ise sandık motor aldı.

(tahmin ediyorumki bir sandık motorun değeri 15.000 tlden aşağı hiçbir şekilde değildir)

Honda böyle bir servise sahip, sizin çin servisleri "abi burası kırıldı yandı yeaa" dediğinizde "gullanıcı hatası o garantiye girmez, bişey olmaz bak bantlarık orayı şimdi" demeye devam etsinler .
    Zippo's bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)