0 motorda ve rektefeye girmiş motorda rodaj nasil olmali.
Reklamlar
-
12 Ağustos 2012, 01:40
rodaj tam anlamiyla motorun mekanik parcalarinın düzenli ve kontrollü aşinarak yolunu bulmasimi. 0 alinan ve yeni rektefeden cikmiş motorda rodaj nasil olur. Bu aşamada nelere dikkat edilmeli, temel farklari nelerdir. Kaç km sürer. Ve kaliteli bi rodaj dönemi nasil olmali.
Reklamlar
-
12 Ağustos 2012, 01:41
-
12 Ağustos 2012, 02:38
rodanjla alakali 3- 5 sayfadaki farklari okudum bunlari sorarken cikiş noktam cros motorlarda devir saati yok burda vites gecişleri nasil olacak devir geçmemek sinirini nasil farkedicez ve 0 motorla rektefeli motoru kiyaslamali anlatan bir sayfa yok yada ben bulamadim.
-
12 Ağustos 2012, 02:40
Motorun canını alırcasına basma yeterli Soğukken yüksek devirlere çıkma, ani gaz verme.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
12 Ağustos 2012, 03:01
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Arayip bulmaya ugraşmaya merakliyim yaklaşik 2 aydir araştirmama ramen yeni yeni kafamda kalan sorulari sormaya başladim bunada hakkim var sanarsam.
0la rektefe arasindaki rodaji karşilaştiran bir sayfa bulamadim.
Devir saati olmayan motorlarin rodajiyla ilgili net bilgi bulamadim.
Devir saati olmayan motorlarda vites geçişi nasil olacak ve devri tamamladigini nasil anliyabiliriz bunla ilgili net bilgilere ulaşamadim.
Belkide tlfla girdigimden bulmakta zorlaniyorumdur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
viper17 adlı üyeden alıntı
Motorun canını alırcasına basma yeterli
Soğukken yüksek devirlere çıkma, ani gaz verme.
Bunlar rodajin temel kurallari ehliyet kursunda bile fazlasini ögrendim. Merak ettigim şey sifirla kiyaslamak ve devir saati olmayan motorlar mesela ramzey 200deki vites gecişleri, devir tamamladiginin belirtileri. Rodajindaki önemli noktalar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------
karşilaştirmali ve sayisal bi tablo istedigim. Yanlismi sordum bilmem ama sorum rodaj nasil olmali deyil bir bütün içinde karşilaştirma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
şuda sorula bilir bir tarafta 250cc motor var diyer yanda 125cc lik. Devir tamamlama süreleri ,vites yükseltme degerleri rodaj farki yada tamamlama süresi acisinda sayisal ve gözlenen farklar nelerdir
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:58 ----------
viper17 adlı üyeden alıntı
Motorun canını alırcasına basma yeterli
Soğukken yüksek devirlere çıkma, ani gaz verme.
Bunlar rodajin temel kurallari ehliyet kursunda bile fazlasini ögrendim. Merak ettigim şey sifirla kiyaslamak ve devir saati olmayan motorlar mesela ramzey 200deki vites gecişleri, devir tamamladiginin belirtileri. Rodajindaki önemli noktalar.
-
12 Ağustos 2012, 17:45
rektefeli motor bayiden alınmıs 0. motor böyle düşün..
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
13 Ağustos 2012, 01:38
hamzasimsek adlı üyeden alıntı
şuda sorula bilir bir tarafta 250cc motor var diyer yanda 125cc lik. Devir tamamlama süreleri ,vites yükseltme degerleri rodaj farki yada tamamlama süresi acisinda sayisal ve gözlenen farklar nelerdir
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:58 ----------
Rodaj o kadar bilimsel incelikte düşünülmesi gereken bir olay değildir, çünkü ideal şartlarda motor sürmüyosun, trafikte sürüyosun yeri geldiğinde çabuk hızlanman da gerekiyo, dik yokuş çıkman da, yüksek hız yapman da gerekiyo. Sen motorunun sesini dinle ve aşırı zorlama yeter. Ayrıca bütün motorların kullanma kılavuzunda rodajla ilgili bir bölüm vardır, motosikletinizin üreticisinin rodajda hız ve gazlama tavsiyelerine olabildiğince uymaya çalışın yeter.
-
15 Ağustos 2012, 00:59
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)