250'lik yerine tabii ki 300'lüğe binmek isterim. Ancak burada %37'lik vergi dilimine gireceğinden abartı bir fiyatı olacak. Vergi diliminde değişiklik olmadığı sürece (ki sanmıyorum, olmaz) CBF 500 falan bakmak çok daha mantıklı.
Avrupa ve Amerika'da 250'nin yerini 300 alacak. Yani yeni 250'lik bu bölgelere gelmeyecek. Ben en azından böyle anladım. Vergi diliminde değişiklik olmayacaksa Z-moto'nun Türkiye'deki yasal durumu Kawasaki'ye anlatıp yeni 250'likleri getirtmeyi denemesi daha akılcı bir çözüm olur şirket açısından.
Bu arada 300'de kaydırgan debriyaj da olacakmış. Çok ilginç bu hacimdeki bir motorda görmek. Yokluğundan iyidir varlığı tabii ki, ancak fiyata nasıl yansıyacak çok önemli.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Z-moto'nun bana gönderdiği mesaj:
Sayın Mehmet Bey,
Web sitelerinde gördüğünüz 2013 Ninja250R sadece Asya kıtası için üretilmiş olup Euro2 standartlarındadır. Bu sebeple Türkiye ve Avrupa'da satışı gerçekleşmeyecek. Fakat size Türkiye için yeni kasa haberini verebiliriz. Türkiye'de aynı kasa Ninja250R satışlarımıza devam edeceğiz, Ninja 250R Türkiye ve Avrupa yeni modeli 300cc lik olarak çıkacak. 250cc üzeri araçlarda Ötv %37 olduğundan iki modelin arasındaki fiyat farkının 4000tl civarında olmasını bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Z- Moto Motorlu Araçlar A.Ş.
Benim altı çizili yerden anladığım eski kasa 250cc ve yeni kasa 300cc satılacak...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
Ben bu cevaptan Z motonun nekadar güvenilmez olduğu sonucunu çıkarıyorum... %08 OTV ile% 37 OTV arasında yüzde 11.5 fiyat oynaması oluyor
Fiyatı 11.500 olan bir motorda 1.350 tl gibi bişey oynar. 4000 tl nereden çıkıyor, bu nasıl bir zihniyettir? Hadi yeni motor 500 euro pahalı olsun ozaman bile fark 2600-2800 oluyor toplamda
4000 tl nedir arkadaş?
Ver elini cbf 500
fuarda detaylı bi incelemeden geçirmek lazım
ninja 250 icin konusuyorum bildiginiz gibi endonezyada satisi basladi, testler denemeler yapildi ve sonuc...
her iki kasa da ayni fiyattan satisa konuldu ki ayni sartlarda yeni kasanin daha pahali olmasi gerekirdi, fakat kullanicilarin genel gorusu eski kasa cok daha saglam ve kaliteli, iscilik ve malzeme kalitesi yeni kasada bariz dusuk ve fiyat farkinin olmamasi bundan sebepli deniliyor, yeni kasalar simdiden gozden dusmus durumda eski kasaya kiyasla.
Ninja 300'ün fiyatının Avustralya'da Ninja 250'yle aynı olduğunu söylüyorlar.
kaynak:http://www.cbr250.net/forum/other-mo...-2013-a-9.html
Acaba buralarda 250'yle 300 arasında vergi farkı olmasa aynı fiyattan satılır mı ?
Yanlis hesapliyorsunuz 1300 avro civarinda fark yapar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------
Z motodan ziyade hukumetimiz devletimiz sagolsun.
ÖTV gibi bir kazigi bize attigi icin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------
Z motodan ziyade hukumetimiz devletimiz sagolsun.
ÖTV gibi bir kazigi bize attigi icin.
Z-Moto'ya sevgiler, ilk kaybettiğiniz motor alıcısı benim, 4 gözle Ninja 250r'ı beklerken yok 300 geliyor yok 15.000 tl... Daral getirdiniz bana ...
Dün gidip cbr 250r satın aldım Bu satış politikası ile daha çok müşteri kaybedersiniz...
Kawasaki'nin Dünya pazarında Honda'nın CBR250'sine karşı kullandığı koz +50cc hacim ve bunun yanında daha düşük fiyat Evet yanlış okumadınız, Ninja 300 Avrupa'da, Amerika'da vs. CBR 250'den ucuz olacak. İsteyen her iki motorun da Avustralya fiyatlarına bakabilir. Türkiye'de ise -herşeyde olduğu gibi- bu da ters En büyük etken tabii ki 250cc geçilince ötv'nin %8'den %37'ye fırlaması. Gerçi aynı vergi diliminde olsalar bile Z-moto faktörü var
Zaten Ninja 250r'nin fiyatı üzerinden %8 ötv değil de %37 ötv'ye göre hesap yaparsak 6350 euro gibi bir fiyat çıkıyor (bu hesabı yaptıran hükümet utansın herşeyden önce). Söylenenler doğruysa 6350 yerine 7000-7100 euro'ya itelemeye çalışıyor z-moto. Bu da z-moto teorimizi kanıtlar nitelikte.
kawasaki 250 ninja cok güzel bir motor kimsenin bundan şüphesi yok
300 cc olunca z moto nun türkiyedeki ötv den haberi olmadıgı için
kawasaki en güzel en iyi motosiklet dahi olsa
z moto varken bisiklet dahi alınmaz onlardan..
# motosikletle.blogspot
Kawasaki Ninja 300'ün Amerikada tanıtımı yapıldı.
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
şu motorları üretirken grenaj rengine göre jantlarıda neden aynı renk yapmazlarda siyah yaparlar anlamam arkadaş ya....
ninja 300'ün sadece Amerika da değil Avrupa da da tanıtımı yapıldı arkadaşlar...
http://www.kawasaki.co.uk/Ninja300
Cbr 250 den direk 600 e geçmemi sadece bu motor engellerdi ama söylenen fiyatta gelirse malesef iş yapmaz.
Z-Moto adam gibi bir fiyattan satarsa gider adam gibi alırız, satmazsa almayız, almayınca da 3 gün sonra da fiyat düşürürler o zaman alırız bu kadar basit!. Sonuçta alırız yani bir şekilde :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)