herkese selamlar
Tüvturk Maslak motosiklet istasyonunda çalışmaktayım.
motosikletlerin muayenesi hakkında sormak istedikleriniz warsa yardımcı olabilirim.
herkese selamlar
Tüvturk Maslak motosiklet istasyonunda çalışmaktayım.
motosikletlerin muayenesi hakkında sormak istedikleriniz warsa yardımcı olabilirim.
Çoğu kişinin merak ettiği, normal muayene istasyonlarında yapılan muayeneden bir farkı var mı? Yoksa olay sadece motosikletlere kolaylık mı? sorularını sorabilirim.
km saatimi bozulduğu için değiştircem. Başka bi markanın km saatini sıfır olarak takacam. Sorun olurmu? Bide kayınçomun motorunu muayeneye sokacam. Kayınçom askerde. Ben sokabilirmiyim? Ruhsatta boş yer var. Değişim yok yani. Olurmu?
motosikletlere oldukça fazla kolaylığı var.
Randevu; internetten(tuvturk.com.tr) veya 08502228888 Tüvturk çağrı merkezinden ücretsiz alınabilir.
Muayene istasyonuna gelindiği vakit 10 15 dakikada max işlem bitiyor.
standartlar bellidir. heryerde aynı standartta muayene yapılır.
randevu almadan direk gidemiyomuyuz?
km saati olmasa da sıkıntı olmaz. aydınlatma sisteminde yanmayan ampül kalmasın. motosikletlerde emniyet koltuk sayılarını bilinçsizce yazdığından şimdilerde bakanlığın isteği doğrultusunda ruhsatlarda özellikle birebir koltuk sayısı tutması istenmektedir. motorlar genellikler 2 kişiliktir ve 2005 dahil ve sonrasındaki modellerde yeni tip çift yapraklı ruhsatlarda koltuk sayısı aynı olmalıdır. km saatinden önce buna bakmanda fayda war.
ÇOK ÖNEMLİ NOT: eski tip tek yapraklı ruhsatlarda ibare farklı olduğundan sadece 1 kişi diye taşıyabileceği yolcu adedi yazmaktadır. yeni tiplerde "sürücü dahil" ibaresi sıkıntı yaratıyor.
---------- Post added at 21:20 ---------- Previous post was at 21:18 ----------
randevusuz işlem açılamamaktadır.
randevu ÜCRETSİZdir
---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:20 ----------
muayeneye araç getirme konusunda bir ay içerisinde bir defa muayene yaptırabilirsiniz.
benden önceki sahibi motorun park lambalarını kırmızı yapmış.sorun olur mu?
iki yapraklı ruhsatta birinde istihap haddi 01, öteki yaprakta koltuk sayısı (sür. Dahil) 2 kişi yazıyor. Bu problem teşkil edermi? Yani ruhsat değişimi için? Lastikler yeni. Frenler iyi. Aydınlatmalarda bi problem yok.
sizin ruhsatlardaki bilgiler olması gerektiği gibi. sorun yok.
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
farlar sarı veya xenon farketmez, fren lambaları kırmızı olmak zorunda. diğerleri muayeneden geçmesine engel olmaz. hafif kusur olarak değerlendirilir. sıkıntı yok.
far camı çatlak dahi olmaması lazım . frene basınca camı hasarlı olduğu için sarı sarı ampülün yanmasıyla da motorunuz muayeneden kalır.
teşekürler arkadaşım. Kayınconun motorunu önümüzdeki ay randevu alıp bodrum tüv türk muayene istasyonuna sokuyorum inşallah. Çok teşekür ederim. Sağolasın. Aklıma bişey gelirse gene danışırım.
rica ederim. lastiklerine de bi bak en az 1,5 - 2 mm kadar olsun diş derinliği. pist lastiği diye bahane üretmeyelim =) trafiğe uygunluk için bütün bunlar =)
---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:45 ----------
araç muayenesi(otomobil, kamyonet, ... ) ya da motosiklet muayenesi ile ilgili şehir efsaneleri hala sürmekte . gün içerisinde biriken soruları akşam cevaplayabilirim. kulaktan dolma bilgilerle gereksiz strese girmeye gerek yok. son model dahi olsa ufak bir şeyden muayeneden kalabilir. sağını solunu kontrol etmekte fayda war fakat çevrede çok sayıda komik hikayeler dolaşıyor. büyütülecek pek bişey yok aslında. iyi geceler
muayeneden geçer. ama değiştirmen senin için faydalı. sonuçta ben gitmiyorum o motorda , seni taşıyor , sen düşün =)
ama daha yenii. Hiç bi aşınma, eskiye nazaran falan kötü yol tutuşu yok. Genede eskiyince değiştircem zaten. Eski lastikle gezmem. Genede uyardığın için teşekür ederim.
Motosiklet muayenesi ile alakalı bir sorum yok ama bi sorum var
-Muayene istasyonlarında çalışmak için ne mezunu olmak gerekir ne gibi özellikler aranıyor(motor meslek okuyorum)?
hocam en önemli soru benden geliyor sıkı durun
xenonlar nasıl geçiyor....
merhaba...
motoruma sis farı yaptım arada aanahtarda var..
arka topcaseye led sinyal fren stop lambası yaptım..birde sinyalleri led sinyal taktım..
bunlar muayenede sorun olurmu..tesekler
Egsoz konusuna da açıklık getirsek?
Benimki orjinal egsoz ama her cruiser motorda olduğu gibi ses vermesi için modifikasyon yapılmış.
Sonradan takılan sesli egsozların durumu nedir?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)