Merhaba arkadaşlar.
Birkaç hafta önce başımdan geçen bir olayı anlatayım öncelikle.
Motosikletimle Mecidiyeköy'deki Trump Towers otoparkından çıkıp yola katıldım. Hani şu sola dönüp köprünün altından geçerek Şişli'ye bağlanan yol, herneyse.
Tam bu esnada bir taksi arkamda kaldı. Kafasında ne vardıysa, iyice gazı kökleyip önce dibime kadar girdi, sonra da sağdan şeridime girdi.
Ben de artık dayanamayıp ''Ne oluyor ulan!'' gibisinden haykırdım buna. Adam 50-55 yaşlarında tipsiz meymenetsizin teki.
Benim bu lafım üzerine birden surat ifadesi değişti ve aynı anda bilerek ve isteyerek, kasten, gözlerimin içine baka baka direksiyonu üzerime kırdı.
Sol tarafım duvar, sağdan da bu sıkıştırıyor. Az daha sola kaçtım ve eleman sadece 10cm farkla yanımdan geçip, önüme geldi ve tam köprünün altındaki ışıklar kırmızı yanıyordu.
Birkaç laf dalaşından sonra motordan indim, canını almaya gidiyordum ki yeşil yandı ve adam kaçtı.
Ben de motora binip devam ettim, ileride tekrar trafikte yakaladım ve plakanı aldım dedim ve bir küfür sallayıp devam ettim.
Yalnız, taksicinin hesaba katmadığı bir şey vardı o da olay esnasında kayıtta olan kameram.
Görüntüleri izlediğimde bütün bu anlattıklarım sadece taksicinin bana yakın mesafeden önüme geçmesi olarak görünüyor.
Herneyse. Emniyet Müdürlüğü'nün sitesinde bu gibi durumları şikayet edebileceğimiz bir bölüm var.
Üşenmedim yaptım şikayetimi.
Ve cevap geldi. Buyurun bakın.
Buradan anlayacağımız üzere şerefsiz daha önce bu gibi bir trafik suçu işlemiş ve ceza almış.
Plaka da orada yazılı herkes görsün.
İkinci nokta ise, bu gibi durumlarda oldu geçti gitti gözüyle bakmayın arkadaşlar. Olayın üzerine gidin. Belki o ikaz mektubu o şoförün işinden olmasını sağladı. İşallah da öyle olmuştur. Haklı olduğunuz durumlarda hakkınızı aramaktan çekinmeyin, erinmeyin.
Ben ertesi günü önce Şişli ilçe emniyet müdürlüğüne, oradan yapılan yönlendirmeyle de Kuştepe polis karakoluna başvurdum. Yalnız karakoldakilerin ilgisiz tavırları sonucundan başvurumdan bir netice çıkmayacağını anladığım için bir de bu yolu denedim.
Bu arada karakolda memurla aramızda şöyle bir diyalog geçti:
Ben: Merhaba, böyle böyle bir şikayetim var.
Memur: Sende bir şey var mı?
B: Yok.
M: Motorda bir şey var mı?
B: Yok.
M: O zaman ortada suç yok.
B: Nasıl yok adam direkt öldürmeye teşebbüs etti, üzerime direksiyon kırdı.
M: ......
Diğer memur: Yaralanma olsa tamam da... falan da filan da...
B: Az kaldı olacaktı bir yaralanma ama adam kaçtı.
Burada biraz gülüştük, ben sinirliyim tabi.
B: abi nasıl suç yok, ben şimdi sen yolda yürürken sana bir kaya parçası fırlatsam, ama kafana teğet geçse suçlu değil miyim?
M: Değilsin.
B: Vay adaletini .......???!!!