öncelikle çok keyifli konu olmuş
motorla ilgili başımdan ilk geçen olayı anlatayım bende.biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim.
hala aklıma gelince gülmekten ölürüm
yaşım 15-16 civarı.babam bi tane motor aldı rus planet diye biliyorum markasını. 70 küsür model.250 kilo civarı.köy yerindeyiz.kardeşimle birgün hadi şunu bi sürelim diyoruz daha ömrümüzde motor kullanmışlığımız yok.
neyse ayakla basıyoruz basıyoruz çalıştırma imkanı yok.birde basınca motor boştan vitese geçiyor ve ayağımı kıracak gibi çarpıyor geri.
dedik rampadan salıp vurduralım. 1 km kadar rampa boyu vurduruyoruz rampanın sonuna geliyoruz yine çalışmıyor hayvan
ayağına kaldırıp tekmeyle biraz daha deniyorum ve motor çalışıyor.ama ne çalışma.
gazı sonuna kadar çeviriyormuşum gibi bağırıyor da bağırıyor.(sonradan buluyorum sebebini.gaz teli takılı kalmış son gazda.)
gaz kolunu oynuyorum olmuyor hertarafından duman çıkıyor.
kontağı kapatıyorum stop etmiyor anahtarı çekiyorum ne fayda eşşek gibi anırmaya devam
sonra benzini de kapatıyorum alttan bütün köyün çocuğu zaten başımızda toplanmış.
kaçııın diye bağırıyorum patlayacak motor
motor zaten ayağının üstünde duruyor.
herkes 10-15 metre kaçıp yatıyoruz sipere.
bekliyoruz motorun patlamasını
neyseki patlamıyor ve stop ediyor motor ondan sonra 8-10 kişi hayvanı ittire ittire eve geri götürüyoruz.
Ama motor sevdam hiçbi zaman bitmiyor tabiki