minsk marka iki zamanlı motorum vardı. Her ay gidip motor yağını değiştirirdim ustaya. sağolsun usta da motor yağı diye her ay şanzuman yağını değiştirirmiş. hala 14 yaşındaki çocuğun cehaletini istismar eden hatta baskı balatamıda bu saflığımdan faydalanarak çaldığını 10 yıl sonra anladığım yılmaz ustayı yââd ederim günaha gitdiğimi bile bile...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
En sag seritte giderken en soldan üstüme kıran araci farkedip fren yaptim onumden yakin bi sekilde sağdaki çıkışa son anda girdi arkasindan bakarak kufur ederken beredeyse durmustum "neredeyse" önüme dönemle yol ayrimi bariyerini görmem bir oldu 😇 etrafa bakindim motoru kaldırdım sessizce uzaklaştım 😡
Sabahtan beri işyerinde bu konuyu okuyordum, masalardan birinde dahili telefon bir süre çaldı, en sonunda ben kafayı kaldırıp "kimin motoru o çalan" dedim, Allah'tan kimse duymadı ortamdaki gürültüden :D
Bir gun isten cikmisim otoparka indim motorun arka tekerinden kilidi ve on diskten kilidi soktum. Hazirlandim giyindim. Motoru calistirayim dedim motorun anahtari yok. (Kilit ve disk kilidi anahtari motorun anahtarindan haric kullaniyorum yoksa kontakta cok anahtar olunca hos olmuyor) neyse baktim ettim anahtar yok. Tekrar magazaya cik anahtara bak dolaba bak kasaya bak depoya bak anahtar yok. Yaklasik 1.5 saat aradim anahtar yok. Iniyom otoparka geri cikiyorum falan ugras bak anahtar yok. Neyse dedim is kontak degisimine kaldi. Kafaam oldu allak bullak. Dusunun annemi aradim anahtar evde mi kalmis dedim. 1 tane olan motorun anahtari. Ulan mal avm ye nasil geldin. :D Motoru kitlicem baktim kilidin anahtari yok. 1 saate yakin bide kilidin anahtarini aradim yok. Neyse sinirden tobaccoya ciktim sigaram bitmisti almaya. Elimi cuzdanima attim baktim kilitlerin anahtari elimdeymis... dondum kaldim... mutlu oldum aq... adam para bekliyordu .. neyse cuzdanimi actim para verdim baktim motorun anahtari... ulan bir sevindim adami opucektim aq. Hizlica gittim motorun yanina calistirdim gazladim gittim. Isten ciktigimda saat 6 idi. Avm den ciktigimda 9 u geciyordu. Siz dusunun artik....
3 ay önce 5-6 motosiklet kemerden antalyaya dönüyoruz. hızım 100-110 civarı bacağımda birşey çarpmış gibi hissettim. motosikletin önüne falan bakıyorum. mıknatıslı depo üstü çantası var önümde o da duruyor. ilk 3-4 sn aradım ne hissettiğimi bulamadım. Aman taş falandır dedim. kafamı yola çevirdim devam ediyorum. 15. sn de kafamda şimşek çantı bi anda.'' lannnn telefon nerde '' en üst şeffaf yerinde cep telefonum olması gerekiyordu. Tabii artık durmuyor. '' aman tanrım '' dedi o an hemen durdum arkadaşlarda durdu. dediler sendne birşey düştü. geri döndük telefonu aldım tuz buz. Gezinin bana maliyeti 2 bin tl :(
youtube : motorcu hikayeleri (motovlog) youtube - facebook adaletsurucukursu / Antalya /
Bende bigün işten çıkmışım, günü bitirmenin hevesiyle motora koştum. O sıralar mondialin otomatik cub ını kullanıyorum çalıştırıp gazladım kürkçüye doğru. Mutlu mutlu gidiyorum. 600-700 metre gittim gitmedim motor öhö öhö öksürüp stop etti. Tekrar çalıştırdım bikaç metre gitmeden yine stop etti. Ediyom dutuyom olmuyor. Sinirde tavan yaptı tabi. Ötesini berisini kurcalayıp marşı basıyorum ama nuh diyor peygamber demiyor çalışmadı. Moral diplerde napalım aheste aheste motoru itekleye itekleye 1-1.5 km ötedeki tamircime yollandım. İyicene terleyip yorulup motoru götürdüm -abi motor çalışmıyor dedim. Ustanın eli dolu çırağa bi bak bakiyim dedi. Çırak önce marşı bastı çalışmayınca şöyle bir etrafında tur attı -abi benzinin mi bitti dedi yok canım daha yeni baktım dedim (gerçekten ilk olarak depoya bakmıştım vardı). Sonra çalıştırdı çalıştı ben mal mal bakıyorum ama içimden de ucuza kurtuldum diye seviniyorum. Meğersem bizim **** iş arkadaşları eşşek şakası yapıp benzin vanasını kapatmışlar Bende mal gibi ne hikmetse akıl edemedim bakmaya. Sevgiler
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Her halde 5 sene önceydi.
Yeni aldığın Hyosung Rx 125 motor ile kardeşim Yıldırım ile birlikte anadolu yakasından avrupa yakasına geçiyorduk.
http://www.motosiklet.net/forum/memb...cture6991.html
Boğaziçi köprüsü güzergahında benzin durumu aklıma geldi.Dedim-Yıldırım benzin yeter mi acaba bakmayı unuttuk? Dedi-Abi,rezerve bakalım!
Bir umut arkadan uzun kolunu uzatıp rezerv koluna baktı açık mı kapalı mı diye? (Motorun rezerv musluğu kapalı ise açtığımız vakit 1,5 lt filan daha benzinimiz olacaktı )
Ancak rezerv açıktı:( Yani heran yolda kalabilirdik.
Bunlarla uğraşırken köprünün üstüne gelmiştik ve ilk teklemesini motor yaptı.Hız 80 den 60 a kadar düştü tekrar gaz aldı.Bir tekleme bir tekleme daha derken 50-40-30 km ye kadar düştük ve tam köprünün ortasında motor istop etti
Debriyaj sıkılı şekilde köprününde eğiminden faydalandık ve bir süre daha gittik ve köprünün üstünden kaldık
Vızır vızır yanımından arabalar geçiyordu.Hemen indi Yıldırım kafasında kask motoru başladı itmeye ve ben hızımı alıp köprünün bitimine kadar bir şekilde gidebildim.
Arkama baktığımda da kafada kask koştuğunu görüyordum kardeşimin ara ara.
Başladım geçen motorculara el etmeye pek duran olmadı.Yine Yıldırım a kafayı çevirdim baktım ki adam yok
Dedim nereye gitti şimdi çocuk,panik oldum arabamı çarptı ortadan nasıl yok oldu diye derken bir baktım bir Cbf150 nin arkasına almış kurye arkadaş
Oh dedim.Sağolsun hemen depodan benzinde çektik yolumuza devam ettik.
Mallık işte böyle bir olay yaşattı
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
Yıl 2006, o zamanlar Bende çinli regal raptor var yeni almıştım. Bir cumartesi sabahı keyifle motoru hazırladım dolaşacağım.Kontağa bastım çalışmadı.Bastım çalışmadı.Dedim akü bitmiştir herhalde , vurdurayım. İnadım inat Saatlerce vurdurdum. Tam çalışacak istop ediyo. En sonunda fark ettim .Marş düğmesinin üzerinde ki acil elektrik Kesici buton kapalı konumdaymış
motoru hiç düşürmedim, yatırmadım diye övündüğüm zamanlar ıssız bir yolda giderken birden soldan atlayan gelinciğe çarpmamak için hakimiyeti kaybetmiştim, işin kötü tarafı bir yere çarpmamış olmama rağmen frene bastıktan sonra sağa doğru devrilmiştim.
hort diyelim, belki birileri yeni şeyler yazar da güleriz
Kazada sağ krenajın altından fırlayan depoyu yedek benzin deposu sanıyordum.Radyatör suyunun deposuymuş
Bayide motosikleti hazırladılar, ettiler, uğurladılar. İlk benzinliğe girdim, depoyu fullettim. İçerden parayı çektirip geldim. Bi baktım motorun altı ıslak. Benzin!
Bakındım, bir hortum var, ucu açık. Elliyorsun, benzin damlıyor hala. Yandan da gelenler, yanaşanlar, abi tam bağlamamışlar falan diyorlar. Bakıyorum harbiden hortumun ucu açık; içindeki ıslaklık benzin, bir yerlerden çıkmış gibi sanki.
Çalıştırsam, aksiyon filmlerindeki gibi patlıcak, alev alacak falan sanıyorum
İttire ittire benzinliğin içinde boş bi yere götürdüm. Bayiyi aradım, motoru hazırlayan çocukla görüştüm. Abi, mümkün değil, yoktur öyle bir şey diyor.
Daha sıfır yeni almışım, uzun yola Antalya'dan Isparta'ya gideceğim demişim, yolda benzin boşalsa ne yapacaktım, nasıl böyle baştan savma hazırlarsınız motoru, çıkın gelin, bakın, alın götürün perdesinden konuşuyorum...
Benzinliği tarifi ettim. Sizin arka taraftaki anayol üstünde soldaki şu benzinci diye, kabaca, antalyayı da tam bilmediğimden.
Hava da kararıyor, akşamın 5'i, kasım ayında.
Çocuk bi daha aradı, abi geldim yoksun diye; ne tarafa gittiyse artık, yanlış benzinciye gitmiş.
Tam 1 saat benzinlikte bekledim. Kenarda, çardak gibi kameriye gibi yer yapmışlar, orda, oturacak yer bari vardı en azından .
Geldi, baktı.
Abi dedi, benzini fazla doldurmuşlar, burdan da tahliye etmiş, damlayan o, bir sorun yok.
Tahliye hortumu o !
Buralar değerlenir
Motorumun topcaseni çıkarmak zorunda kaldım tam topcase takarken 3 tane gergi demiri taktım 4 tane olmazsa tutmuyormuş (bende bilmiyordum ) tümsekten geçince pat küt bir ses geldi topcase beni geçti yuvarlanıyor millet garip garip bakıyor hem gülüyorum hem kendime kızıyorum :D
5 cm kaldırıma çıkarken bi baktım anaam anaam diyerek yana yattım... bi kaşık suda bogulmadım ama 5 cm kaldırımı gecemedim ya la...
Yeni kornayı denemek için kornaya basacaktım motosiklet rölantide. 8-9 defa basıyorum lan ses yok "tsss" gibi ufak bi ses geliyor sonra duruyor. Söve söve kornayı aldigim mekana giderken fark ettim. Ben marş tuşuna basıyormuşum korna sol elcik kısmında. Bu da böyle bir anımdır
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------
Ha bi ara yine bak hic unutmam acemiyim motosikletimi yeni almışım.
üniversite girişinde bizim konservatuar var hemen yan kısmında mikkemmel bir viraj var. Oradan sirf viraj almak icin her gun gecerim. Şansıma konservatuardan cikan hatunlar karsiya geciyor, gecmiyor daha dogrusu beni bekliyor ben geccem sözde önce. Centilmeniz ya motorcuyuz ya. Yol vereceğiz diye arkayi bi sıktım aga...
...
High side nedir orada öğrendim.
Teşekkürler.
askhbdaıukdauıd random attım sadece :D
benim başımada şu geldi motorun şanzuman yğaı değişecek başrolda bir scooter var tamam tamam başlıyoruz hadiii neyse efendim scooter şanzuman yağı 0.10 L. yazıyor bende fazlanın zararı olmaz diye baya 0.30l felan koymuşum o yağ 1 ay boyunca damladı çardak orayı vs tarumar etti :D her yer yağ oldu yağmular yağınca çıktı :D sonra öğrendinmi 0.10 koysak fazla fazla yetiyormuş ne bilem :D
Rampa asagi yavas yavas giderken az ilerde karsiya gecmek icin bekleyen bir bayan gordum buyrun gecin isareti yaptiktan sonra yavasca frene bastim.Sansima ordan cop kamyonu gecmis igrenc yagli pislik suyunu akitmis oraya.yerdeki islakligi farketmistim ama yagli oldugunu anlayamamistim.Neyse ben frene el atmamla beraber kendimi yerde buldum.banada motorada bir sey olmadi ama kadina fena rezil olduk
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)