Aklıma gelen 2 tanesini yazıyorum.
Babamın motoru ile gece şehir içi rampa yukarı gidiyorum. Motor bi anda stop etti. İndim motordan neyse, ilk iş ateşlemeye bakmak, ama ateşleme yok. gece karanlığında bi aydınlatma direğinin altında orayı parmakla burayı kurcala ama ateşleme hala yok. Tam telefonu açıp babama beni almaya gel diyecekken acil stop düğmesini kapadığımı farkettim. Açtım ama nafile bu defada motor boğulmuştu. 10 dakikada boğulan motoru çalıştırmaya uğraştım.
2. olay daha feci. 13-14 yaşında 103 pejo ile gezdiğim zamanlar. Ama normal gezmiyoduk ve paso babam ile tartışıyoduk bu konuda. Motorun kontak anahtarını aldı benden gezmeyeyim diye ama pejo kullananlar bilir, anahtar tesisatına giden bi kabloyu (hangisi olduğunu şimdi hatırlamıyom) çıkarınca kontaksız çalışıyordu pejolar. Bende bu şekilde gezmeye devam ettim ta ki yakalanana kadar. Bu defada buji piposunu aldı ve kabloyu buji kablosunu bujiye düz bağlamayayım diye de kısalttı. O gece babamlar akraba düğününe gidiyorlar ve evde yoklar.Motorla gezmem lazım ama buji piposu alacak yer yok, motoru olan komşulardanda sordum ama buji piposu bulamadım. Bende aldım kabloyu pejo silindir kapağının kanallarının birinin içine sıkıştırıp çalıştırdım motoru, kablo ile buji arası 1 cm açık ama uzaktan bile çaksa çalıştırmaya yetiyordu motoru. Atladım motora ufak ufak geziyorum. Rapma aşağı yola gelince açtım gazı ve hızlanıyorum yavaş yavaş. Pejo motosikletlerde motor hızlandıkça varyatör hızı yukseltsin diye motor kısmı geriye doğru kasar kendini. Hızlanıncada motor kendini geriye kastı ve kablo sıkıştırdığım yerden çıktı. Motosiklet kendi hızı ile rampa aşağı akmaya devam ediyo, bende mal gibi giden motosiklette kabloyu yerine sıkıştırmak için elimi silindir üzerine atıp bujiye giden kabloyu tutunca bi anda bi elektriklenme oldu vücudumda
O elektriği yedikten sonra yerde ne kadar süründüm kaç defa döndüm hatırlamıyorum
Ama o gün bu gündür romatizma diye bi rahatsızlığım yok, elektrik yaramışa benziyor