Kışın napıyorsunuz motorda?
Reklamlar
-
04 Ağustos 2012, 01:59
Evet beyler,abiler
Kış gelince motor kullanmaya devam eden abilerimiz var.Ve bilinen birşeyki yağmurda,karda 2 teker çok sakat olabiliyor.Ayrıca ıslanmakda cabası.Şimdi kış gelince nasıl giyiniyor nasıl teker kullanıyor veya ne yapıyorsunuz bu benim motor üstünde ilk kışım olacak.Ve üni.ye giderken ıslanmak istemiyorum.Peki sizler neler yapıyorsunuz kışın?
Akıl Adama Sermaye...
Remember remember the fifth of november
Reklamlar
-
04 Ağustos 2012, 02:00
kalın kıyafetleri giyip tam takım salıyorum kendimi yola :D
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
04 Ağustos 2012, 02:01
Mont kask dizlik eldiven bogazlik iclik
Cok yağmur yedim
Soğukta pek tercih etmiyorum
-
04 Ağustos 2012, 02:02
Tsubasa adlı üyeden alıntı
Mont kask dizlik eldiven bogazlik iclik
Cok yağmur yedim
Soğukta pek tercih etmiyorum
peki hocam; yağmuru yememek için napılır?
Akıl Adama Sermaye...
-
04 Ağustos 2012, 02:04
serseric adlı üyeden alıntı
peki hocam; yağmuru yememek için napılır?
tabiki motoruna uygun bir yağmurluk alman gerekir yağmurlugun altınada guzel kalın elbise oh mis olur )
BaNa TaKıL EvDeN aTıL
)
-
04 Ağustos 2012, 02:06
Bilmem özellikle kask cami beni mahvediyor. Silecek filan Bisi taktırmak lazım .
Lastiklerim yagista kaymiyor
Tek tesellim bu
Yağmurlugum var giyiyorum
Yağmur vurunca ben seme gbi oluyorum
Sadece bana mi bole oluyor ?
Direksiyonu birakasim gelio
-
04 Ağustos 2012, 02:13
Benimde motosiklet üzerinde ilk kışım olacak, ve kar yağmadığı ve buzlanma oluşturacak soğuklar olmadığı sürece kullanmak istiyorum.
Araştırma yapmamıştım fakat bu başlığın hali hazırda açılmış olması işime gelecek kendi adıma teşekkür ederim başta
Benim tesadüfen denk geldiğim bilgiler, gaz elciğine daha hassas davranıyoruz, hızımızın kontrolünü kaybetmiyor sürekli sınırların altında kullanmaya özen gösteriyoruz.
Lastiklerimizin kullanacağımız koşullara uygun olduğundan emin oluyoruz değil ise mutlaka değiştiriyoruz.
Bu iki madde harici doğru ve bütün bi bilgim yok, hep yarım yumuk yağmurluktu yok efendim bilmemneydi ... ...
Nasıl bi yağmurluk, tulum mu, üst alt, üst etek gibi uzarsa ne oluyor... ... hiçbir bilgim yok
Motosikletimizde lastiklerimiz hariç dikkat etmemiz gereken bakım, parça, veya korumamız gereken bölgeler var mı,
Fren kullanımımızda nispeten nazikleşmeli mi, ön+arka harmanlamamızda değişen birşey olmalı mı yoksa her şey aynı mı
Bu konuda tecrubeli arkadaşlarımız, Amerikayı tekrar keşfetmemiz için bizi yalnız bırakmayınız, değerli bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz
( örn; bugün ufak bi iş buluşmam vardı, şiddetli yağmur başladı aniden son anda, evden çıkamadım gideceğim yere motosikletsiz ulaşmam da en az 2-3 misli zaman demekti, bekletmekte ayıp olurdu.
Mecburen daha az ayıp olan mümkünse ertelemeyi seçtim :/ )
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
04 Ağustos 2012, 02:15
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Lahana gibi kat kat giyinip çıkıyorum,kar yağmadığı müddetçe hep üzerindeydim
Zaten Kocaeli gibi deniz kenarı yerlerde kışın pek sert geçmiyor
-
04 Ağustos 2012, 02:30
Motosikletli Kaplumbağa...
-
04 Ağustos 2012, 02:33
soğuğu bi şekilde hallediyosun da, yağmur çok kötü. ne kadar korunsan da ıslanıyosun, kıyafet giy çıkar işkence gibi. kaygan yol ve görüşün azalması da cabası. yapıcak bişi yok, metrobüse talim :(
-
04 Ağustos 2012, 02:37
Deme be yeri geliyor günlerce yağıyor, bu ingilizler, almanlar, ruslar... ... hep ıslak mı geziyor yani. Vardır mutlaka bir damla bile yemeden, biyere motosiklet ile ulaşmanın bi yolu :/
Yaşasın
-
04 Ağustos 2012, 02:44
Evet tecrübeli abilerimizi bekliyoruz konuya yağmurda,karda,soğukta motordan inmek istemiyorum ama okulada ıslak gitmek istemiyorum bir çaresi vardır heralde scooterla karda falanda rahat olur düşüncesindeyim bir gaz,bir fren, debriyaj dı,vites büyüt küçült falan olmaz yani.Ayrıca bw's nin lastikleri gibi büyük dişli lastik takmak gerek sanırım
Akıl Adama Sermaye...
-
04 Ağustos 2012, 02:51
Benim evle okul arası motosikletle 10 dakikalık mesafe ama tüm korumalarıma rağmen bazen ıslanıyorum yağmurda.Yağmurun bazen çaresi olmuyor.Karda binmek neysede arabaların karları çiğnemesinden dolayı, buz felakettir.Motosikletini bırak git evine o derece.
İRC'nin kar lastikleri var kışın bunları kullanırsan rahat edebilirsin.Üst başa diyecek bir şeyim yok.Kalın ve tam korumalı giyeneceksin.O zaman birşey olmaz.
ANGARAJ
-
04 Ağustos 2012, 03:08
Kışın gazcılar piyasadan çekiliyor seviniyorum.
-
04 Ağustos 2012, 03:37
-
04 Ağustos 2012, 03:50
Islanmadan balık tutulamayacağı gibi yağan yağmurda motorda sürülmez uygun bi yağmurluk ve çizmeyle daha az ıslanırsın sadece
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
04 Ağustos 2012, 03:54
Peki şu durumu önlemenin bi yolu varmı, tecrube edip tavsiye edebileceğiniz ?
Yaşasın
-
04 Ağustos 2012, 04:00
kışın binilebilir özellikle kar yağarken sürmesi çok tatlıdır kar yağıyo olduğu anda havayı da yumuşatır ki keyfine doyum olmaz. ben enduro kullanıyorum o yüzden lastik değiştirme gibi işlemler yapmama gerek yok. ama tırtıksız lastik kullanan arkadaşlara şiddetle kışlık lastik takmalarını öneriyorum. kıyafet olarak 4 mevsimlik olarak sözü geçen ama gerçek hayatta sadece kışın doya doya giyebildiğimiz venom marka korumalı elbiselerim var kevlar marka eldivenler(tavsiye ederim) gayet etkili oluyor öyle ki rüzgar yemezse bile terletmiyor. kışın daha çok buzlu yol koşullarında daha dikkatli oluyorum karda sürmek daha güvenli ama buzda frenleme prensibinizi değiştirmemiz ve daha yumuşak yavaşlamalar yapmamız gerekir bunun için ileriyi görme yetinizi her zamankinden daha fazla çalıştırmanız gerekir temkinli gitmek her zaman en iyisi. yazın bile dikkatsiz şoförlerden bu kadar konu başlığı açılırken kışın böyle bir durum yaşandığında olayın ardından gelip buraya konu açma şansımız olmayabilir aksi takdirde.
herkese iyi sürüşler
edit:@ferdinandd o durum için yağmur kaydırıcı spreyler var araba camlarına da uygulanıyor. yağmur temas anında aşağı iniyor camın önünde durmuyor. buğulanma önleyiciler de var.
En Güzel Çamur Tekerlerimdeki Çamurdur.
-
04 Ağustos 2012, 04:05
4 mevsim mont ve pantolonum var. Yine de yağmurda üzerine bir de yağmurluk giymekle çamurlanmasını önlüyorum. Botlarım zaten watertight yani sızdırmaz. Kaskımın vizörünü kapattığımda da contaları yağmurun girmesini engelliyor. Hava kanallarını da kapatıyorum. Vizörde buğu önleyici var. Tabii bunlar yağmura yakalanırsam diye ama evdekileri korkutmamak için yağmurda motorla dışarı çıkmıyor ve arabayı kullanıyorum. Soğukta kullanmak benim için yazdan daha keyifli burada kar olmadığı gibi pek buzlanma da bilmeyiz..
-
04 Ağustos 2012, 04:08
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)