Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

2 motor arasında kaldım hangisini alsam

REKLAM ALANI

150 mc veya drift

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    mondial mh drift düşündünmü?
    beyaz olanları melek gbi
    Kiraz'' bunu beğendi.

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kiraz sen zaten apache kullanamazsın o seni üzerinde atar
    gerçekten motosiklet kullanmaya bu markayla başlarsan çok yanlış bi seçim olur bak daha çok gençsin biraz para biriktir önümüzdeki sezona daha güzel bi motor al korumalarını tamamla
    boşuna demiyorlar mondial mondial al yolda kal diye
    Görüşürüz,kullandığımı kanıtlarsam ne vericeksin ? Bugüne kadar motordan düşmedim değil,bir defa düştüm,onda da sırtım çizildi fakat düşmemin nedeni lastiğin suda kaymasıydı
    Bu modeli alacağım,yolda kalacağımı sanmıyoum,her motor gibi basit sorunları var,bunlar ileride bana büyük sorunlar açmaz ki şu da bir gerçek uzun süre kullanmayı düşünmüyorum

Alıntı MotorHstası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tvs apache nin yeni modeli yani 2011-2012 modellerinin sarı rengini görmeni tavsiye ederim kendini çok belli ediyor ve sarı renk çok yakışıyor eğer paran varsa hiç düşünmeden Tvs apache al derim hiç değilse mondial gibi bir marka değil ve tasarımı mondiale göre süper.Eğer sende mc mr diyorsan sana mr al derim çünkü yeni başlıyorsun vites kaçtaydı gibi bir sorunun olmaz çünkü resimlerden gördüğüm kadarıyla mr de vites göstergesi var ve alırken bunun hız-devir göstergen panelindeki görselliği servis değiştirimi diye sor çünkü servis harici motoru başkası açarsa garantiden çıkıyor.

Bence motordan soğursun mondial alma biraz daha koy japon al.He şimdi diyeceksin ki bozulsada garantisi var sen motoru servise verip beklerken millet harıl harıl gezmekte olacak ama illada alacam diyorsan yapacak bir şey yok benim fikrim bu...
    tvs apachenin şu kafa yapısı neden bu kadar itici kulaklarını büzmüş yavru köpekler gibi duruyor aynı,kusurum varsa affola
    motor gerçekten süper beğenmediğim tek şey tasarımı ama sarı renk yakışmış gerçekten.

Mr alıp zamanla belki de buna dönebilirim,kademe kademe ilerlemek istiyorum önerilerin için çok teşekkür ederim.İçimdeki mr hevesini atmadan geçemeyeceğim anlayacağın

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Motosikletimi her zaman degistirebilirim manti ile bakarim bu da japon al ikincj el al gule oynaya al-sat anlamina geliyor

Anıl_88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Para biriktiriyor.
    Mr Vulture mondialin aşmış motosikletlerinden birtanesi. Tasarımı özellikle asi ve chopper, commuter tarzı ile birleşimi gibi. Sanılanın aksine problem çıkartmayan bir motor. İkinci el ya da sıfır alırsan bile kesinlikle şunlara dikkat et.

- Lastikleri IRC ile değiştir. ( Stock lastiklerinde büyük sıkıntı var)
    - Kontağa anahtarı taktığın zaman P moduna getir. ( Işıkların yandığından emin ol)
    - Ön farı xenon ile değiştirme şansın varsa çok iyi olur.
    - Bakımlarını düzenli yaptır.

Kafan rahat olur. İstediğin kadar binersin. Motosiklet aynı cc deki bir çok arkadaşını performans açısından dağıtıyor.

Mr Vulture diyorum ben.
    Kiraz'' bunu beğendi.
    the A.G.Z

yasin.33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çelik SK 100-3
    mondial kötülenecek marka değil birçok tanıdığım kullanıyor
    Sadece Koruyacak Beyni Olanlar Kask Takar !

Motosikleti
    Mondial 150 Mr Vulture ''
    Alıntı Anıl_88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mr Vulture mondialin aşmış motosikletlerinden birtanesi. Tasarımı özellikle asi ve chopper, commuter tarzı ile birleşimi gibi. Sanılanın aksine problem çıkartmayan bir motor. İkinci el ya da sıfır alırsan bile kesinlikle şunlara dikkat et.

- Lastikleri IRC ile değiştir. ( Stock lastiklerinde büyük sıkıntı var)
    - Kontağa anahtarı taktığın zaman P moduna getir. ( Işıkların yandığından emin ol)
    - Ön farı xenon ile değiştirme şansın varsa çok iyi olur.
    - Bakımlarını düzenli yaptır.

Kafan rahat olur. İstediğin kadar binersin. Motosiklet aynı cc deki bir çok arkadaşını performans açısından dağıtıyor.

Mr Vulture diyorum ben.

Bütün aksaklıkları yazmışsınız Anıl bey,benimde bahsettiğim bunlar.Mr 'nn kötü bir motosiklet olmadığı fikrine katılıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Kiraz hanım neden mondialde ısrarcısınız?Piyasada bu kadar sorunsuz ve hiçbir kullanıcısını daha yolda bırakmamış , kendini ispatlamış japon motorları varken neden çin malı alacaksınız.Özellikle bir bayan olarak buna 10 kat daha dikkat etmeniz gerekir.Biz erkekler yolda kalsak bi şekilde hallederiz.Bi kamyonet çağırırız , motoru kaldırıp kamyonete koyarız ama siz bunu yapamazsınız.Issız bi yerde yolda kaldığınızı düşünün.Ki çin malı bi motorla yolda kalmanız garantidir.Birde bol bol servisin yolunu aşındıracaksınız.Sürekli arıza.Bence sakın ha çin malına bulaşmayın.Ben de ilk motorum cbf150'yi alırken pek çok markayı düşündüm.Ama ille de japon olacak dedim.1.000 TL fazla para öderim ama hem güvenli bir motor kullanmış olurum hem de ilerde arızalardan dolayı açacağı masraflardan kurtulmuş olurum dedim.Gözümü kararttım cbf150'yi aldım.İyi ki de almışım.Rahatlık , konfor 10 numara.Yaz sıcağında saatlerce gezersin , motor öksürmez bile.10 binlerce km yol yaptım , dağa çıktım , otobana girdim , tık demedi motor.

Siz beni dinleyin mutlaka bi japon alın.CBF150 ya da ybr 125 ile başlayın motora.İkinci el de alabilirsiniz.Çünkü motorunu büyütmek isteyip de tertemiz sorunsuz motorunu satan bir çok insan var.
    Kiraz'' bunu beğendi.

beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Mr / Drift / Mc arasında sıkışan arkadaşlara bu 3 motoruda kullanan birisi olarak şöyle tavsiyede bulunayım

Mr-----Oturuşu rahat, performansı 80 kmye kadar güzel(sonrasını göremediğim için bilmiyorum) tipi iğrenç.
    Drift---Tam bir apaçi motoru ybr ile kapışırken aslan gibi ama karşısında mc çıkınca süt dökmüş kedi.
    Mc----Performansı ve şekli güzel ama uzun yolda koltuğu çok rahatsız edici.

Ayrıca çin malı boşver uzak dur diyen arkadaşlarıda hiç dinleme %99 yanılgı içindeler. Bu arada benim favorim ve motorum mc-x buda videoları

http://www.youtube.com/watch?v=svcBstcCBTI
    http://www.youtube.com/watch?v=KXhdzh5V0EA
    http://www.youtube.com/watch?v=fGfdtsyHevk

Ayrıntılı bilgi http://www.facebook.com/pages/Mondia...1872887?ref=hl
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı Kiraz'' adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana nedense mr daha çekici geliyor,bir motorla başlamayı düşündüğüm de aklıma ilk gelen,hayal ettiğimde kendime yakıştırdığım ve bütünlediğim bu modeldi her zaman.Mondial tutkunu bir insan değilim ki zaten çevremde mondiala sahip olup şikayetleri olan insanlarda az değil.Zaten bu yüzden çok araştırdım Siyah,kaba ve asi duruşu beni heyecanlandırıyor,göstergedeki modele tam anlamıyla zıt tasarımın adiliğine bende katılıyorum özellikle baştan aşağıya siyah bir motorda beyaz arka plan kafadan kaybediyor ama o düzeltilebilir Lastikler de berbat.
    Tvs apache yi de çok araştırdım ama aklım bu motorda.
    gidip 2. el bir honda innova125i (beyaz) yada sıfır bir honda wave110 alırsanız hem size yakışır hemde altın gibi motorlardır, 2. elde 10 yıl sonra bile satsanız değer kaybetmez, arıza çıkartmaz, gösterdiği sürat gerçek süratidir, daha ekonomik daha verimlidir. kalitelidir. parçası orjinal olarak türkiyenin heryerinde vardır..

hata etmeyin özellikle sıfır mondial alacaksanız sakın böyle bir hata etmeyin.. (bayan olduğunuzu var sayıyorum)

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    beyazıt 60 abicim sen bu motoru harbiden ya kullanamıyosun yada drifte binmemişsin allah için ya benim kanuni 125cc 129kg 2006 model 125kmh hız yapıyor sen bu mcyle anca scooter gecersn yamaha ble yer bunu brak mh drifti ben 125kmh hızdayken adam driftle yanımdan geçiyor

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı caglarizmir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar iki yıla yakın zamandır cup kullanıyorum. Motosikletimi değiştirmemin vakti geldi diye düşünüyorum. Sıfır km alacağım ve iki motosiklet arasında kaldım. Mondial "150 mr" ve "150 mc", sizce ?
    Teknik anlamda bir bilgim yok, tecrube olarak ta her iki model hakkında en ufak bi deneyimim olmadı, sadece tasarım olarak yaklaşırsam, Yanlış anlaşılmasın şahsi düşüncedir Mondial'in Vulture modelini caddelere pek yakıştırmıyorum.
    Çok cılız ve boşluklu hissi uyandırıyor bende, bakışları da herhangi bir duygu vermiyor ben agresifim, ben yakışıklıyım, ben sevimliyim demiyor çok ruhsuz geliyor bana.

MC modeli nispeten daha derli toplu, daha kararlı hatlara sahip, birbirini tutmayan parçalar ile toplanmamış, daha bi ben epey zamandır caddelerdeyim hissi olan bir motosiklet bence.

Tercihleriniz arasında olmasada ( belki 125 cc diye ) bence Mondial' in en şık Commuter sınıfı motosikleti ( kafa tasarımı hariç :/ çok apaçimtrak ) 125 MH' dir.

Tekrar söylüyorum hiçbir tecrubem ve teknik bilgim yok bu modeller arasında, sadece görsel olarak değerlendirdim !!!

( şahsi fikrimdir )
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    Alıntı motodriftt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyazıt 60 abicim sen bu motoru harbiden ya kullanamıyosun yada drifte binmemişsin allah için ya benim kanuni 125cc 129kg 2006 model 125kmh hız yapıyor sen bu mcyle anca scooter gecersn yamaha ble yer bunu brak mh drifti ben 125kmh hızdayken adam driftle yanımdan geçiyor
    Rüzgar olmadığı zaman iki kişi 140 görüyor. Kanunilerin genelde hız ibrelerinde sorun var bir defa yarış yaparken baya bi fark attım ışıklarda yanımda durdu en son 110u gördüğünü söyledi oysaki ben 100ü geçmedim o halde fark attım. Gel sen hesapla aradaki yanılgıyı. Yani senin yaptığın en son hız taş çatlasa 105 km.
    Gittiğim yere varmak değil, motorumla yolda olmak önemli olan.

ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    150 mc , mr den daha kullanışlı dagda kırda bayırda
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)