ilk motor olarak 600 cc bir sport ne diyelim bize diyecek bişi kalmamışki
ilk motor olarak 600 cc bir sport ne diyelim bize diyecek bişi kalmamışki
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Dostum hayırlı olsun. Acemi_tufi nin de dediği gibi bazı talimleri yapman gerekir. Ancak bunu da yaparken sana sürüş hatalarını söyleyecek tecrübeli bir arkadaş olmalı. Onunla 2 hafta sonu sabahtan akşama kadar çalış. Bu makinanın hırçın bir aygır gibi olduğunu unutma. Daha önceki tecrübelerini bilmiyorum ama 110 ps lik bir makina aldıysan ve de hiç bir eğitim almadıysan korksan iyi olur.
Motosikletin ağırlığına alışmak için müsait bir alanda motosikleti çalışmazken hareket ettir. Gaz,debriyaj ve frenaj talimi çok önemli. Motosikletine binmeden önce yapman gereken kontrolleri yap. Sıvılar, Frenler. Sinyalizasyon zincir lastikler vs gibi. Bu gibi kontroller hayatını bile kurtarır. bu sebeple sakın bunları aksatma.
motorunun zincirini en geç 300 km de bir yağlmanı tavsiye ederim. Kullandığın ortam tozlu ise bu daha da azalır. Mutlak surette motoruna kilit al. Motosiklet kılıfı da al.
En önemliyi en sona söylüyoruz ama neyse. Mutlak surette KAsk , mont, bellik, bot ve dizlik kullan. Bunlar çok önemli. Önce senin emniyetli olman lazım.
Motorunun rodajı 500 km dir. Rodaj süresince 5000 deviri geçme. Olduğu yerde fazla gaz verme.
Kazasız sürüşler dilerim
https://www.youtube.com/watch?v=tjYwTfIGjik
halil kardeşim süleyman demirel bulv.da Çukurova motosporları klübü var oraya gel orde racingci arkadaşlar var tecrübelileride hatta tek teker akif de geliyor oraya onunlada tanışırsın faydalı olacağına inanıyorum
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Hımmm biliyorum orayı en kısa zamanda gelmeye çalışacağım teşekkürler...MoToR adlı üyeden alıntı
heristuning.com
Herkese yorumları için teşekkürler,devamını bekliyorum
heristuning.com
@ckabil
@ylmzzzBoy nerelerdesiiiin?
CBR diyolar, 600 diyolar, F diyolar, tavsiye diyolar, booooyyy
Geldim geldimevet boy nerelerde. boy dan başkasını dinlemem ben honda alsam boyun yanına gidecem zaten
Öncelikle çok güzel bir motor aldığını söyleyerek başlayayım. Güle güle kullan, hayırlı olsun. Senelerdir değişmeyen tek racing kasası. Şehir içinde kullanımı çok rahat. Motora ekstra bir özen göstermene hiç gerek yok. Zamanında bakımını yaptır yeter. Sana tavsiyem bakımını Honda yetkili servisinde yaptıman. Zaten Honda'nın dışında yaptırırsan, garantisi yanar diyorlar. Honda servisinde genel bakım prosedürü çok titiz ve düzenli yapılıyor, sadece yağını değiştirmiyorlar her gittiğinde kilometresine göre başka kontroller de yapıyorlar. Hava filtresinin zamanı geldiğinde değiştir, 24000 km de bujilerin değişmesi gerektiğini söylüyorlar, benimkilerde sorun yoktu ama yine de değiştirdim. Yüksek devirli motorlar olduğundan ateşleme önemli. Bujiler Türkiye'de çok pahalı, Almanya'dan getirtmiştim. Yani diyebileceğim çok da birşey yok bu motor için. Sen onu üzme, o seni hiçbir zaman üzmez.
İlk motor olması konusunda... Ben bunu kullanabilirim diyerek aldığına göre bence sorun yok. İlk zamanlarda çok iddialı şeyler yapma, zaman içerisinde yeterli olamıyorsan motoru değiştirirsin. Zaman içerisinde motoru tanı, nasıl davrandığını iyice öğren. Racing makinaların tehlikeli makinalar olduğunu hiçbir zaman da unutma.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Anladım teşekkürler.Peki son susturucu konusunda ne dersiniz?Hangi marka nerde ne kadara?+ ları - leri.
heristuning.com
güzel bilgiler
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)