Arkadaşlar selam...
Hatırlarsınız, Cumartesi sabahı Gürcistan'a doğru yola çıkıyorum diye bir başlık açmıştım. Şu an İstanbul'dayım.. Yaşadığım son 3 gün, kabus gibiydi. Yolda tanıdığım pırlanta gibi insanlar olmasaydı ne yapardım bilmiyorum.
Cumartesi sabahı her şey olması gerektiği gibiydi. Hava güzeldi, yol güzeldi ve evden çıkıp Samsun yönüne doğru sürmeye başladım. Gerede'ye kadar sorun yoktu. Otobandan çıktığımda motordan "pat pat" diye bir ses geldiğini fark ettim. Motorun her yanını kontrol ettim ama bu sesin sebebini bulamadım. En sonunda lastiklere bir bakayım dedim. Dememle şoke olmam bir oldu. Arka lastiğimin paletlerinden biri kopmuş, diğerlerinden bazıları da kopmak üzereydi. Tabii, oralarda DL1000 için yeni lastik bulmak imkansız. Hemen Kızıltoprak Suzuki servisi Delta Motor'u aradım. Sağolsunlar, Cumartesi gece yarısı olmasına rağmen bana yeni bir lastik gönderdiler. Ertesi gün de Motoran Kastamonu, benim için dükkanı Pazar günü açıp yeni lastiği taktı. Ama ön lastiğim de aynı marka olduğu için lastiğime güvenemedim. Bu durumu Gürcistan'da yaşamamak için geri döndüm.
Lastiğimin markası Shinko idi. Yaklaşık 10.000km'dir sorunsuz kullandığım bir lastikti. Lastiği, Moto Marketim Fatih Kılıçlı'dan almıştım. Bugün hemen onu aradım. O da beni bu lastiğin distribütörü olan Honda Otosever'e yönlendirdi. Az önce onlara mail attım durumu anlatan. Yanıtlarını bekliyorum. Eğer lastik için verdiğim parayı geri alamazsam, yasal yollardan hakkımı arayacağım. Hatta avukatıma danışıp bu davayı sıradan bir tüketici davasının ötesine götürebilir miyim bakacağım.
Otosever'in durum hakkındaki tutumu ne olacak göreceğiz. Artık bu markayı ithal etmiyorlarmış sanırım. Geçmişte sattıkları mala sahip çıkacaklar mı, yoksa "biz bunu artık nasıl olsa satmıyoruz" deyip, umursamayacaklar mı göreceğiz. Durumu size haber vereceğim.
Lastiğin fotoğrafları da böyle: