Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Shinko lastik faciası

REKLAM ALANI
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Ömrü de yarı yarıya olduğuna göre demek ki ucuz değil, aksine daha pahalı diyebilir miyiz?

"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    songiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    motor dışarıda duruyor da.. bunlar muhallebi lastiği değil.. en zor koşullarda dayanması gereken cinsten lastikler
    http://www.motorla.co

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ömrü de yarı yarıya olduğuna göre demek ki ucuz değil, aksine daha pahalı diyebilir miyiz?

Aynen
    Kaza yapmaman cok büyük şans

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok saçma bu kadar erken dağılması. Geçmiş olsun...
    www.motorumla.net

Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Çok sağolun... Herkesin ders alması gereken bir durum oldu bu ne yazık ki.

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    20 bin gitmesi gerek ki çin malı motosikletlerin lastiği bile o kadar gidiyor genelde. Bu kadar erken bu hale gelmesi çok saçma, üretim hatası vardır diye düşünüyorum.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    hyosunglarda da standart shinko lastikler bulunuyor
    yıllarca kullandım sorun çıkmadı
    sert ve asfalt tutuşunun, yumuşak ve kaliteli lastiklere nazaran, zayıf olması dışında shinko o kadar kötü bir lastik değil
    üretim hatasıdır

c90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 500R 2014 HONDA
    geçmiş olsun
    KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
    Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
    Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    Geçmiş olsun. Birşey sorsam, enduro tipi lastiklerle sürekli asfaltta gitmek mi, yoksa amacına uygun olarak genelde toprak yolda kullanmak mı lastiğin ömrünü kısaltır? Uç örneği düşünürsek akılda daha da kolay şekillenebilir, mesela cross lastikleri sürekli asfaltta kullanmak gibi..Enduro lastiklerdeki bu büyük paletler, lastiğin hava basıncı da biraz düşükse ortalama hız fazlaysa, asfalt gibi sert yüzeyde kullanımla böyle durumlara yol açabilir diye düşünüyorum kendimce. Tabi ki böyle olsa bile, yaşadığınız bu durumunun nedeni belki budur demiyorum, 10bin km de 2011 lastikler hiçbir şekilde bu hale gelmemeli.

Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Benim lastikler karma kullanım lastikleriydi. Sadece enduro lastikler olsaydı dediğiniz doğru olabilirdi. Zira lastiklerin durumunu sadece zemin değil, kullanım ısıları da etkiliyor. Trail lastiklerle mantık olarak yüksek hızlara çıkmamanız lazım. Toprak kullanımı için tasarlanan bu lastikler, 120 km hızla gitmeniz için tasarlanmıyor. Bu gibi durumlarda, lastikte yapısal sorunlar çıkabilir. Ama benim lastikler, üreticisi sitesindeki bilgilere göre %70 asfalt, %30 toprak kullanımı içindi. Güyya Türkiye koşulları için ideal bir lastik tipiydi
    pistolpitt bunu beğendi.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun :(

DL ye shinko lastik (Amerikada çok tutuluyor vs ama amerikaya giden mal bize geliyor mu bakalım?) ... Beymenden takım elbise alıp salı pazarından ayakkabı almaya benzemiş :(

Motosikleti
    Keeway Cruiser 250 - 2008
    Üretim hatasından kaynaklanan bir sorundur. Shinko kötü bir lastik değildir.
    [COLOR="#000000"][B]We believe in the sky, and we don’t believe in the sunroof.[/B][/COLOR]

imza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 ybr 125 & 2014 ybr 125
    bu shinko lastikten bende cekmistim, lanet olasi en kalitesiz lastik markasi.

FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    çok geçmiş olsun
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Gecmis olsun.Sorun cikmadan atlatmis olmaniz sevindirici.Ama dediginiz gibi ucuz etin yahnisi olmus durum.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

erol 62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS
    Sizi allah korumuş, zaten siz önceki yazılarınızda yazmışsınız aynen ucuz etin yahnisi yavan olur hesabı, michelin-pırelli-metzeler-dunlop-brigestone bu lastiklerin fiyatları birbirine yakındır, işin içine çin malı girdimi fiyat yarı yarıya düşüyor bu markaların dışına çıkmamak gerekir.
    Ben şu anda michelin anake 2 lastiği kullanıyorum şu anda 18 bin km.dir kullanıyorum değiştirmeyide düşünmüyorum, çünkü hala formunda
    MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu arada yanlış anlaşılmasın ben de shinko kullandım. Hatta aynı yerden aldım. Arka lastiğim belki de 10 senelik bir metzeler idi. Artık parçalanma seviyesinde olmasına rağmen inanılmaz tutuşu vardı. Shinkoya geçince tahta üstünde gider gibi oldum.

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Çok geçmiş olsun, yarı ömründe olan bir lastiğin o şekilde parçalanması hatalı olmasındandır kanınca, çok kaliteli bir lastik olmayabilir ama bu parçalanabileceği de anlamına gelmez, bakalım sonuçları bekliyoruz.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

imza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 ybr 125 & 2014 ybr 125
    ben de o hataya düsüp shinko taktirmistim, yumusak oldugu icin virajlarda yatarim vs diye. daha 5000 km'de her tarafindan ur gibi baloncuk cikti. patlak vardi fitil attirmistim o yüzden garantiye sokmamislardi.

mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    SAVA kullanıcıları nerde
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)