Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motora Başlamak Çok Zor İş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Herkese merhaba,

    öncelikle şunu belirtmek isterim ki motor kullanmaya karar vermek motor almaktan daha zor. uzun zamandır istanbul trafiğinin de biraz katkısıyla motosiklet almak istiyordum. bmw motoru ile Türkiye turu olan babamın "bence alma" demesine rağmen ok yaydan çıktı bir kere.

    Şimdi tecrübeleri ile bana yardımcı olacaklarına inandığım arkadaşlarıma şu anda ne düşünceler içinde olduğumu belirtmek istiyorum. söyleyeceklerim sakın ama sakın yanlış anlaşılmasın. sadece bana ait olan düşüncelerimi ve şimdiki bilgilerimi paylaşıyorum.

    ilk olarak daha önce hiç motora binmedim. motosiklet ehliyetim de yok. motor almak istememin sebebi yarışlara girmek, tek teker lakabı alıp gösterilere çağrılmak da değil. ama mobilet de olmasın. yani hafiften baktırsın kendine. vitesli olsun. hızı çok severim. bildiğim kadarıyla crosslar düz yolda çok sarsıyor. ama farketmez cross da olur. chopperların kullanımı kolay olarak anılsa da bana nedense hep daha zor gibi geliyor. amacım trafik de daha kolay yol alıp hafta sonları da başka bir şehirde bulunan kız arkadaşımın ziyaretine gitmek. yani uzun mesafe de katedeceğim. ama babamın dediğine göre afadersiniz kıçım donarmış. sanırım buna uygun kıyafetler vardır. ilk etapda çok pahalı bir şey istemiyorum. 3000-4000 liraya kadar tamamdır. ama bunun yanında bir sitede oturmama rağmen motor alırsam koyacak yerim yok. apartmana koyamam, kapalı otopark da yok. komik ama kafamı kurcalayan bir şey daha var, gidip motoru alsam bile eve kadar nasıl getireceğim?

    işte bütün bunların sonucunda nasıl bir motor almalıyım? ne yol izlemeliyim? ehliyet için süreç nasıl başlar ne kadar sürer? bütün bunları özet şekilde bana anlatabilirseniz çok sevinirim.

    ve bir şey daha; geçenlerde bir yerde ramzey diye bir marka gördüm. cross tipi 200cc 11.5 kilowatt yani 15.5 hp ye denk geliyor, 120 km max hız 5 vites ıslak, ön disk arka hidrolik ya da tam tersi fren sistemi... ne dersiniz?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Öncelikle hoşgeldin.

    Motosiklet modelleri bölümünü biraz kurcalarsan 3-4 milyara malolacak bir çok model bulabilirsin. Ehliyet konusu da aynı şekilde sitede var, en üstteki bardan arama butonunu kullanarak bulabilirsin. Ama önemli olan şey motora ilk kez bindiğinde nasıl bineceğini biliyor olman. Nacizane tavsiyem ehliyetin olmasa bile önce eğitimini al, sonra motora bin. Kullanmayı trafikte öğrenme, eğitimde, trafiğe kapalı alanda öğren.

  3. #3
    sılves - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2006
    Şehir
    avrupa yak.istanbul
    Motosikleti
    yok ama alıcam bir tane choopper
    dostum sen benden daha bilgilisin ama bnece choper dene benim aklım onlarda tabii sen bilirsin bende hiö motor almadım ne alıyım diye düşünüyorum ilk olarak ucuz ama iyi olsun diyorum işte böle 1 aydan beri çırpınıyorum ama siteyi takip etmekte yarar var inşallah istediğin motor alıp kazsız kullanırsın

  4. #4
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    şu başlığı bir oku derim bakalım ne çıkacak

    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8723
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  5. #5

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Teşekkürler khutuck,

    ama sen benden çok daha eski bir kullanıcı olarak motosiklet modelleri bölümünde anlatılanlar ve ilk kullanıcılara verilen tavsiyeler arasında çok fikir ayrılıkları olduğunu biliyorsundur. forumlarda ciddi anlamda bir ikilem söz konusu, ha şu bir gerçek ben daha önce motosiklet.net e girmeden önce herhalde 1000cc alırdım :D yani kesinlikle en fazla 200cc ile başlamam gerektiği forumlardan öğrendim.

    ama şunu söyleyebilirim ki hala forumlarda net bir tavsiye yok.

    öğrenme sürecinde elbette trafiğe kapalı alanda çalışacağım. tavsiyelerin için teşekkür ederim.

    sılves, teşekkür ederim sana da tavsiyelerin için ama emin olabilirsin bilgi açısından kesinlikle senden daha iyi durumda değilimdir. motor hakkında en iyi bildiğim şey şehirlerarası yolda giderken bir sürü sinek yuttuğundur

    Merhaba BBRR,

    bir şey itiraf edeyim, zaten benim kafamı karıştıran yazı da bu olmuştu ilk üye olduğum gün okumuştum bunu. aslında benim fikrimde bu yönde, sanırım kullanıcı ile de alakalı biraz. ama dediğim gibi bu motor alınacak, öyle ya da böyle sadece diğer ufak tefek gibi görünen şeyler beni düşündürüyor. en basiti mesela park sorunu, her akşam balkonda yatmak istemiyorum motoru çaldılar mı çalacaklar mı diye :D

  6. #6
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @massattack

    Net tavsiyeler olmadığı konusunda haklısın. Örneğin Regal Raptor konusunda 60 küsür sayfa okuduktan sonra vardığım sonuç "eee???" olmuştu Daha sonra sağolsun arkadaşlar motorun iyi ve kötü yanlarını özetlediler. Genel anlamda her motorun böyle özet bilgilerini çıkartmak iyi olacaktır, ama çok emek ve deneyim istediği için bir forum sitesinde yapması zor bir olay.

  7. #7

    Üyelik
    23 Mart 2006
    [QUOTE=massattack]Teşekkürler khutuck,


    ama şunu söyleyebilirim ki hala forumlarda net bir tavsiye yok.


    massatack: arkadaşım bende senin gibi forumların ikilemde kaldıklarını düşünüyorum fakat forumlardaki model tartışmaları sana bir fikir verebilmek amacıyla yapılmaktadır bilenler motorun iyi veya kötü yönlerini seninle paylaşır sende bunlardan yola çıkarak içine sinen motoru seçersin olay budur...

  8. #8
    electricsky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Kasım 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400 K7
    Yav merak ettim bmw yle türkiye turu yapan baban,sana bilgi vermiyecek kadarmı karşı senin motor kullanmana??en iyi kaynak odur hemde yanı başında...

  9. #9

    Üyelik
    13 Mart 2006
    Alıntı electricsky adlı üyeden alıntı
    Yav merak ettim bmw yle türkiye turu yapan baban,sana bilgi vermiyecek kadarmı karşı senin motor kullanmana??en iyi kaynak odur hemde yanı başında...
    aslında durum biraz farklı, yaklaşık 20 sene motor kullanmış olan babam şu anda 3 senelik akciğer kanseri ve bu durumu hep o motor yolculuklarına bağlıyor. ciğerlerimi o yüzden kaybettim diyor.

    sanırım biraz da araba kullanış şeklimden dolayı ev ahalisi buna karşı. kaldı ki motorun şakaya gelmeyeceği konusunda ciddi anlamda bilgim var. doğru dürüst kullanacağımı biliyorum. vazgeçirmeye çalışsalar da babamın bmw üstündeki siyah beyaz fotoğraflarını gördükçe içimdeki alev sanki biraz daha harlanıyor... beni iyi anlıyorsunuzdur!

    bu arada ben hala ramzey cross hakkında hiç bir yorum bulamadım.

  10. #10
    vedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2005
    Motosikleti
    yamaha fz6
    Massattack arkadaşım, öncelikle aramıza hoşgeldin...

    Motosiklete başlama aslında gözümüzde büyüttüğümüz için zor görünür. Çünkü, motor seçimi, ehliyet, ve motor eğitimi aynı anda gözümüzü korkutur. Ancak doğru yol haritası olduğu takdirde zor değildir. Denenmiş bir yol haritası sayesinde bundan sonra seni motosiklet kullanıcıları arasında görebileceğimizi sanıyorum..
    1- Ehliyet sınavları uzun periyotlarla yapıldığı için dönem kaybetmemek adına ehliyet kursuna başvurup tarihlerle ilgili bilgi alıp akabinde kayıt yaptırman gerekir. Sitemize sponsor bir sürücü kursu hertürlü soruna yanıt verecektir.
    2- Forumları takip ederek güncel motosiklet piyasası ve modeller hakkında bilgi sahibi olmak ve nasıl bir tarz motor ihtiyacın olduğunu belirlemek için sitemizdeki forumlarda ve motosiklet firmalarından bilgi edinmek gerekir. Fuar dönemine denk gelmen ise senin için büyük şanstır. Fuarlara gidişler ve fuar davetiyeleri ile ilgili topikleri takip edersen bize katılabilirsin..
    3- Alacağın motoru ve bütceni belirlerken koruyucu aksesuarlarıda hesaba kat lütfen. Kask, koruyucu mont eldiven vs giysiler motosikletten daha önemlidir.
    4-Trafiğe kapalı alanlarda motosiklet eğitimi alman gerekir. Aynı anda sitemizdeki sürüş eğitimi ile ilgili forumlar takip edip motosiklet sürüşü ile ilgili bilgiler alıp kullanıcıların deneyimlerinden fadalanabilirsin. Kötü deneyimleri olan arkadaşlar diğer arkadaşlarımız hata yapmamaları adına bunları forumlarda bizlerle paylaşmaktadır. Motosiklet eğitimini ciddi bir kurumdan almanı tavsiye ederim. Ama bu mümkün olmazsa deneyimli bir sürücü aşliğinde trafiğe kapalı alanlarda birkaç dersten sonra kendi kendine alıştırmalar yapabilir ve temel sürücü becerilerini geliştirirsin.
    5- Ehliyet belgeni de aldıktan sonra yavaş yavaş trafiğede isinirsin.
    Aramıza hoşgeldin
    Less is more...

  11. #11
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    baban için gerçekten üzüldüm. geçmiş olsun.umarızki sağlığına kavuşabilir
    motor kullanmak banada çok zor geliyodu.ya nasıl dengede durup hemde vites değişmek,hem trafik koşullarına uyum sağlanır diyodum.taki kursa yazılıp pratik eğitimlere başlayıncayadek.sana şöyle diyim bisiklet kullanmak gerçekten zor bişeymiş motorsiklete göre.otomobil kullanım tekniklerini biliyosun zaten.geri kalan bunları motora uyarlayıp hareket etmek.motor yürümeye başlayınca gerisi zaten geliyo.dengede durmak için bisikletteki gibi denge kurmaya yönelik ayrı bi çaba sarfetmiyosun.yani en azından ben etmedim.benim kullandığım motor cruiser tip bi motordu ve kullanımı rahattı.
    sanada tavsiyem öncelikle kullanmayı öğrenmen,vede doğal olarak ehliyet alman.tabi peşinden koruma kıyafetleri geliyo.bunlar çok önemli.gerek kaza anında koruma için olsun gerek uzun vadede hastalıklara karşı olsun.baban hastalığını motora bağlıyo olabilir.haklıda olabilir.ama onun zamanındaki korumaya yönelik kıyafetlerle şimdikiler bir tutulamaz sanırım.
    ehliyet ve koruma kıyafetlerine ayıracağın bütçeden sonra kalan paraya göre bi motor seçimi yapman daha iyi olur.seçimini ikinci elde olsa orjinal markalardan yapmanı öneririz.ama eğer maddiyat sıfır çin malı motorları almanı gerektirirse(2.el orjinal motor masrafı çok olacak ve çin motorundan dahaçok yolda bırakacaksa)ozaman çin malına yönelmen daha mantıklı olur.kross motor düşünürsende zealsun marka 200cc motorlara iyi yorumlar yapıldığını hatırlıyorum.onu düşünebilirsin
    ben kullanmaya gittiğimde teorik olarak motor kullanmayı biliyodum ve üstüne oturunca zorluk ve yabancılık çekmedim.sende böyle bi ön çalışma yapsan faydasını görürsün.artık reklam olurmu bilmiyorum ama ben ehliyeti sitemizede reklam veren GELİŞİM SÜRÜCÜ KURSUn dan alıyorum.orayla bir irtibata geçersen kurs hakkında bilgi alabilirsin.ve motor kullandırabilirler sana.hafta sonları direksiyon dersleri oluyo ve kursa kayıtlı olmasanda motor kullandırabiliyolar.bence bi uğra ve motorla bi tur at.hem ilk deneyimin olur,hem tarzını belirlemede daha sağlıklı fikir edinirsin

  12. #12
    EASYRIDERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Baban A GeÇmİŞ Olsun Umarim İyİ Olacaktir.

  13. #13
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    senin durumun da bana benziyor . du
    ben gittim bir motor aldım. kuba motor un getirttiği racing sitede ararsan bulursun. ilk motor için ideal vede gayet seri bir motor burada bikaç motorla kapıştırdım kendisini, yüzümü kara çıkarmadı. yalnız biraz ince yapılı ama kullanımı ve kontrolü daha kolay bu tür motorların, eğer uzun boylu değilsen altında küçük durmaz mesela ben 174cm yim iyi duruyor altımda. fiyatı plaka dahil 2800 ytl. veya zealsun zs200gs var bence daha iyi ama şuan bulamazsın onlar da 3000 ytl civarı olacak.
    motoru aldığımda benim de 2 kere mobilet sürmüşlüğüm vardı o kadar. 3 hafta oldu, düşe kalka (bu şekil öğreniyorsun herzaman) baya geliştirdim kendimi. hala da öğrenecekleim var.
    ehliyet kursuna yazılıyorum, nisan dan önce kayıt olmalısın bu arada biran önce ehliyet almak istersen.
    motoru aldıktan sonra şunu unutma hiçbirzaman cesaretini kaybetme ve dikkatli ol.
    kıyafet olarak bir deri mont aldım 50 ytl + bir kask 20 ytl + bir kot pantolon 25 ytl bide dizlik gelecek bedava, hepsi bu
    babana geçmiş olsun, ama akciğer kanseri soğuktan olmaz daha çok sigaradan olur.

  14. #14
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    ne motor alırsan ala ama sakın 20 ytl'ye kask alma.. kafamda kask var diye gaza gelip bir yere patlayınca aslında kafandakinin kask olmadığını anlamak acı bir tecrübe olabilir.. 20 YTL'lik kaskın kafana taktığın bereden hiç bir farkı yoktur..

  15. #15
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı
    20 YTL'lik kaskın kafana taktığın bereden hiç bir farkı yoktur..
    olurmu bu rüzgarı geçirmiyor hemde polislere karşı işe yarıyor

  16. #16
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Amaç polisi kandırmak değil, kaskın içindekini korumak

  17. #17
    EASYRIDERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Kaskin İÇİndekİ Kafa TaŞ Kafa Olunca Halİyle Kaskida 20 Ytl Ye Alir.

  18. #18
    ceko35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2004
    Şehir
    KSK but live in İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO & Ducati Monster
    motorun olmasa bile ruhun motorcuysa kimse sana engel olamıyor, ne olursa olsun kıçın o seleye oturuyor, rüzgar yüzüne vuruyor, milletin gözü gıptayla sana bakıyor... bunlar az buz şeyler değil gercekten...

    bi kac ay öncesine kadar motorun yoktu, kıyafetlerim yoktu, hiçbiseyim yoktu... ama ezelden beridir herseyi takip ederim, motorcu dostlarım vardır, uzun zamanlarda forumlarda gezerim bilgi toplarım... sonuç olarak motor ruhu sevgisi mukemmel yuksek seviyede ve hiç bitmiycek durumda...
    bu durumda ne oluyor?? teorik 100, pratik 0...

    ama artık yeter dedim, bi sekilde fırsatlarımı zorlayıp biseyler yapmalıyım.. kendimi tutamıyorum...iyice araştırmalarımı yaptım,
    ilk öncekenarda biriktirdigim paralarla bu siteninde sponsoru ehliyet kursuna gittim ve ehliyete yazıldım.. ilk iş bi ehliyet sahibi olmak..
    ikinci olarak aklımdaki butceme ve durumuma en uygun motoru incelemeye secmeye geldi...gittim inceledim ve kararımı verdim...
    daha sonrada iyi diyebilecegimiz guvenlik ekipmanlarımı almaya basladım...
    en sondaaaa.. bir motorsiklet sahibi oldum... dönüm noktası diyebiliriz buna.. gercekten bi kapının kapanıp bambaska kapının acıldıgı bir durum...

    tabi bu işler bitmedi.. aksine daha yeni baslıyor.. motor nasıl kullanılıcak, trafikte nasıl kullanılıcak, kendimi gelistirmem icin neler yapmalıyım...
    işte motorculuga adım attıktan sonra bunları da başarmam gerekicek...

    ne yaparsan yap işin doğrusunu ve tam olarak yap... en iyisi bu..

    baban için gecmiş olsun dostum ve sanada motorculuk hayatında başarılar dilerim....

    sağlıcakla kalın...
    KSK FOREVER ... 35½

  19. #19
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    dostum,baban için gerçekten üzüldüm umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur,sanırım sen tarz olarak cross u seçtin sitede kimsede olmadığı içindir kimseden yorum gelmedi RAMZEY hakkında,bende bilmiyorum onun için motor seçiminde yardımcı olamayacağım ama ZEALSUN 200 GY modeli de sağlam motor,arkadaşlarım var kullanan, sitede de bir sürü var yardımcı olacaklardır.
    Eğer B sınıfı ehliyetin varsa A2 almak kolay olur önce ehliyet al birde bisiklet kullandıysan yani 2 tekerde denge sağlayabiliyorsan motorda kolaydır gözünde büyütme şimdiden kolay gelsin başaracağından eminim.İki teker ruhu başka birşeye benzemez o ruh ta sende fazlası ile var
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  20. #20

    Üyelik
    13 Mart 2006
    öncelikle geçmiş olsun dileklerini sunan herkese tek tek teşekkür ederim. umarım iyileşecektir, belki babam iyileştikten sonra onu da kandırırım motor almaya da ikimiz birlikte geliriz gezilere. =)

    şimdi geçen bu sürede sanırım seçenekleri eledim ve chopper almaya karar verdim. hoş bu kadar sallandığım için ötv geldi bir güzel yerleşti ama olsun artık ok yaydan çıktı.

    bir kaç yere sordum ve alabileceğim chopperlar arasında da bir eleme yaptım ve keeway 250 landcruiser ile mondial mct250 arasında kaldım. forumların sayesinde epeyce de bir bilgi sahibi oldum bu iki motor arasında.

    sağolsunlar herkes artılarını eksilerini vermiş motorların ama yine genel bir ikilem söz konusu. =)
    ben de doğa itibariyle aşırı derecede seçmede güçlük çeken biri olarak sanırım yazı tura atacağım.

    ha bu arada alternatif bir fikir sunacak birileri çıkarsa elbette onlarıda göz önünde bulunduracağım.

    herkese tekrar teşekkür ediyorum.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler