CBR250R ve CBF150 ile Karadeniz Gezisi Yapabilir miyiz?
Reklamlar
-
30 Temmuz 2012, 18:44
Yapılabilir tabii. Kullandığınız motosikletlerin özelliklerine göre bir program yapmak şartıyla. Bu gezide CBR250R CBF150 ye ayak uydurmak zorunda kalacak. CBF150 80 km/h sabit hızda bile bir süre sonra şakır şakır sübap sesi ile çalışmaya başlıyor. Bu nedenle günde 600 km den fazla yol yapmayacak sekilde konaklayarak gitmenizi öneririm. Hem gezmiş hem de dinlenmiş olursunuz. Geçen yıl CBF150 ile 80 km/h sabit hızda Kuşadası'nda gece konaklaması yaparak. İstanbul'dan Göcek'e gidip gelmiştim. Yolda yaşadığım sorunlar ve yetersiz hızı nedeniyle bir daha uzun yola çıkmadan önce motorumu değiştirdim. Özetle iyi bir program yapmak şartıyla gidebilirsiniz.
Reklamlar
-
30 Temmuz 2012, 22:10
Yahu ben bu geziyi gt250r ile yaptim hicte sikinti cekmedim.yanimdaki cbf150 duzde 110 120 dik yokusta 60lara dustu ama yinede yaptik. Yol olarak sahıl yolu olmayan safranbolu kastamonu sinop samsun yolu guzel. Merzifon uzerinden olan kisim cok bozuk
-
30 Temmuz 2012, 22:43
cc hiç fark etmez, yanımda bir motorlu arkadaşım oldukdan sonra
gözüm kapalı her yola geziye, tura, yurt dışı dahil cıkarım...
-
30 Temmuz 2012, 22:47
Kocaeli İl Temsilcisi
bence oluşabilecek en sıkıntılı durum diğer arkadaşların söylediği gibi limitleri zorlama durumu olacaktır , ayrıca 150 cc ve 250 cc uyum içinde olursa tıngır mıngır gırgır şamata gidilir karadeniz ne kine ?
ama en çok sıkıntıyı 250 cc yaşayacak bence yeri gelecek aynadan sürekli arkadaki cbf yi kollamak zorunda kalacak
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
31 Temmuz 2012, 01:31
Irfan abi eskiden kervan yaparlarken essegi en one alirlarmis cbf yokusta yusuflarken cbr yokusun farkinda bile olmadan gider.yoksa. Olmasi gereken cbf onde cbr 10 m arkasinda fermuar duzeninde peygamber sabri ile gitmek.ben erdim mesela turdan sonra yakinda peygamberligimi ilan edicem ama simdi vakti degil mubarek ramazan gecsin :p
-
31 Temmuz 2012, 01:34
Boyun uzunsa CBR250R okadar sıkıntı yaratmaz aşırı bi ss tarzı değil gayet rahat olabilir
:bestmt: :bestmt: :bestmt:
-
31 Temmuz 2012, 10:16
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
bence oluşabilecek en sıkıntılı durum diğer arkadaşların söylediği gibi limitleri zorlama durumu olacaktır , ayrıca 150 cc ve 250 cc uyum içinde olursa tıngır mıngır gırgır şamata gidilir karadeniz ne kine ?
ama en çok sıkıntıyı 250 cc yaşayacak bence yeri gelecek aynadan sürekli arkadaki cbf yi kollamak zorunda kalacak
CBR olan her zaman arkadan gidiyor CBF ise önden. Sadece rampalarda CBF cok bayılınca CBRda devri düşürmemek için solluyor daha sonra düze gelince 60-70 ile gidip CBFin yeniden öne geçmesini bekliyor. Bir kaç uzun gezi yaptık böyle, otobanlarda ortalama saatte 80 km gibi yol alabiliyoruz bu sistemle
Samsuna kadar ilk gün varıp o gün motelde falan kalabiliriz diye düşünüyoruz hava kararırsa çadır için yer bulmak zor olabilir. Ayrıca çadırda insan 6da uyanıyor en azından otelde 10a kadar uyuruz kendimize geliriz o kadar yoldan sonra
-
31 Temmuz 2012, 10:52
cbr 250 hakkında bilgim yok ama cbf ile olmaz diyenlere kızıyorum ... googleye ''yollara sevdalandık'' yazarsanız bu motorla nerelere gidilirmiş göreceksiniz(farklı bi site olduğundan link koymuyorum)
-
31 Temmuz 2012, 11:00
makinalarınız şahane ve TR yollarına (karadeniz sahil yolu) uygun...
cbr 250 biraz bel ve boyun ağrısı yapabilir belki...öldürmez güldürmez ama süründürür ağrıdan...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
31 Temmuz 2012, 11:31
yahu yapmayın cbr250 oturuşu ss'in yanından geçmiyor bildiğin touring oturuşu var.
-
31 Temmuz 2012, 11:43
Sezgin KALKAN
A RH+
0554 776 76 64
-
31 Temmuz 2012, 11:45
UNdocab adlı üyeden alıntı
yahu yapmayın cbr250 oturuşu ss'in yanından geçmiyor bildiğin touring oturuşu var.
ben 1.90 boyundayım kollarım orangutan gibi uzun...ama domalarak oturdum yani...ben dedim yapamam bu makinayla almaktan vazgeçtim...son zamdan önce neredeyse alıyordum...göbekte var ama belki göbek depoya yaslandı ondan huzursuz oldum..fakat gidon ss kadar olmasada yeteri kadar önde...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
31 Temmuz 2012, 11:53
-
31 Temmuz 2012, 11:58
Her 150-160 km de bir 15-20 dk mola verin. Suruslerinizde de motoeun limitlerini zorlamadiginiz surece dunya turuna bile cikabilirsiniz. Yaniniza ufak sorunlar icin ufak bi alet takimi. Sorun yaratabilecek buji gaz ve debriaj tellerinin filan birer yedegini alin. Korkmadan rahat rahat gider gelirsiniz. Eliniz biraz anahtar tutuyor ise;))
-
31 Temmuz 2012, 12:11
mete_han adlı üyeden alıntı
ben 1.90 boyundayım kollarım orangutan gibi uzun...ama domalarak oturdum yani...ben dedim yapamam bu makinayla almaktan vazgeçtim...son zamdan önce neredeyse alıyordum...göbekte var ama belki göbek depoya yaslandı ondan huzursuz oldum..fakat gidon ss kadar olmasada yeteri kadar önde...
bir de gt250 üzerine otur öyle kıyasla
-
31 Temmuz 2012, 12:15
UNdocab adlı üyeden alıntı
bir de gt250 üzerine otur öyle kıyasla
gt 250 tam benlik makina babaci coşkunun vardı çok gezindik...ama 250 r da aşırı kilolulara göre değil..
-
31 Temmuz 2012, 14:34
sahil yollarında cbr avantajlı olur fakat yayla yollarında cbf banamısın demez..gerçi gideceğiniz yaylalara da baglı..ayderin yolu asfalt mesela..ama kaçkarın yolları enduroluktur..
motorlarınızla karadeniz turu yapılır..daha 3 hafta önce iki abimiz izmirden sürerek geldiler karadeniz turu yapıp gittiler.ben de misafir ettim onları...bir tanesinde cbr 250, diğerinde pan european vardı..
size tavsiyem uzun süreli yolculuk yapmayın..100 km aralıklarla mola verin..Samsunda mutlaka otelde kalın..çadır sizi yeterince dinlendirmez..çünkü uzun yoldan gelmiş olacaksınız ve asıl karadeniz geziniz Samsundan sonra başlayacak..hatta Ordu Ünyeden sonra karadeniz başlıyor diyeceksiniz..bunun için iyi dinlenmeniz lazım
bunlar dışında isterseniz gezilecek yerler konusunda yardımcı olabilirim..
-
01 Ağustos 2012, 01:46
Kocaeli İl Temsilcisi
mete_han adlı üyeden alıntı
ne iş böceeemm pandalıktan birde orangutanlığa mı soyundun
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
01 Ağustos 2012, 03:55
İster Karadeniz turu yap ister Türkiye. Forumlarda yazılıp çizilenlerin bazıları abartılı. Her yere gidersin o motosikletlerle. Ama bi arkadaşın dediğigibi popon sağlam olacak çünkü sele iyi olmadığı için acıtabiliyor. Ben Ybr ile Zonguldak'tan Bursaya 5 saatte gittim ve hiç 100 den aşşağı ya düştüğüm yok.Hiç mola vermedim. Sadece benzin almak için durdum. Motora bin marşa bas arkana bile bakma.
-
01 Ağustos 2012, 11:48
Biz de düşünüyoruz karadeniz gezizsi, fakat ciddi bir sorun var aklımda. O zaman bende sorayım;
Bu yağmur meselesi nasıl oluyor peki...??
Benim araba ile karadeniz turu yapan 2 arkadaşım arkadaşım var. Tamam motordan çok anlamıyorlar ama adamların dediği "yağmur bir bastırıyor, görüş mesafesi birkaç metreye düşüyor neredeyse". Ve birgün güneşlik iken akşamına yağmur olabiliyor. Şimdi böyle bir yağmurda motor sürmek bi dert, ıslanmak bi dert, kurumaya çalışmak bi dert olmadı kısa bir süre içinde sığınmaya çalışılacak biyer bulmak ayrı bir dert. Hani mola verecek bir yer bulduk desek, karadenizde yağmuru beklersek geziyi tamamlayamayız. Artvinli olan arkadaşım da söylüyor, "memlekete gittiğimde yağmurun dinmesini beklesek gezemezdik" diye.
Şimdi bukadar yağmur ihtimaline karşılık ~1haftalık karadeniz turu için ne gibi önlemler almalıyız daha doğrusu nasıl bir taktik/tavsiye önerirsiniz? Tecrübeli arkadaşlar bu konuda da yardımcı olursa çok sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)