Motorun frenlerine abanarak basılmaz bu 1.
2.si ön freni de kullanman lazım. Ön freni virajlarda ve motor dik değilken kullanırsan asfaltla yakınlıkların oluşur.
Motorun frenlerine abanarak basılmaz bu 1.
2.si ön freni de kullanman lazım. Ön freni virajlarda ve motor dik değilken kullanırsan asfaltla yakınlıkların oluşur.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
seneler önce bir kadının monster kullandığına şahit olmuştum (yolda giderken), hatta gsx veya hayabusa gibi modelleri kullanan kadınlarda gördüm ve Türkiye'de... kadınlar kullanamaz diye bir kaide-kuralda yok ama tabiki çok fazla sayıda olmadıkları için dikkat çekiyor,
Monster gayet keyifli, pratik, seri ve kıvrak bir motosiklettir.
Öncelikle geçmiş olsun...Sıcak asfaltta lastik kayar,o yüzden fren mesafesini iyi ayarlamak lazım.Ani frenlemede ön ve arka aynı anda ve controllü sıkılmalı, motosikletin hem daha kısa mesafede ,hemde daha dengeli durmasını sağlar... Arka fren genelde motosikleti yavaşlatmak için kullanılmalı... Motosiklet eğitimi almadıysanız,şiddetle tavsiye ederim...
Motosiklet efendi işidir
evet ya keşke abs li alsaydınız. Anadolu yakasındaysanız, salı pazarı var. göztepede tren yolu hat boyunda da denemeler yapabilirsin . Salı pazarı daha uygun, diğer seçenekte "monsterlı bir bayan gördük" istihbaratı çok hızlı yayılır
Benim yaşadığım tecrübeyi anlatıyım,
Ön frenle ilgili acı tecrübeden sonra yavaşlamak için asla ön fren kullanmamayı deniyorum.
Sıkışık trafikte seyrederken arka fren gaz arka fren gaz şeklinde ilerledim.
Trafik açılınca aniden gazladım,
Tabi arka frende hafif baskı varmış, unutmuşum
Sonuç..
Yanlamayı öğrendim
Küçükken bisikletle dolasirdik her zaman grupta ön fren fobisi olan bir arkadaş vardı. Bir tanesi ön freni sokmustu hatta.
O zamanda anlam veremiyordum şimdide anlam veremiyorum. Nedir bu ön fren korkusu?
On frensiz nasıl duruyorsunuz.
Ön freni kullandığın Zaman direksiyonu sıkı ve düz şekilde basarsan kayma yapmaz dikkat etmen gereken gidonu düz tutabilmen
Epey uzun kmler motosiklet kullandim arkadasim. On fren fobin varsa satacaksin motorunu gidip absli alacaksin. Kafan rahat asilacaksin, bin iki bin lira fark verip mutlu olacaksin. Bende de bu illet çıktı fren yapamamaya basladim birden dene dene olmuyor,al abs icin rahat yollar senin.
Geçmiş olsun. Konuyla alakasız olacak ama sahil yoluna ne zaman çıksam tapa gaz yapıştırmak zorunda kalıyorum.Özellikle lüks araçlar pist gibi sürüyorlar çok dikkat edilmesi gereken bir yol.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)