Haberlerde hergün araba kazası ve yüzlerce ölü , çok nadir görüyrm motor kazasını ?
Haberlerde hergün araba kazası ve yüzlerce ölü , çok nadir görüyrm motor kazasını ?
maşallah de
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
motor kaza yapmaz apaçi değilse , motora kaza yaptırırlar sıkıstırırlar şişe atarlar , en son sıkıstıranı oyyyle bır sıkıstırdımkı bır daha asla bır motorcuyu sıkıstırmaz
senın gecen sefer kı olayından daha şiddetli ;) anladın sen
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
maşallah
Sizin ölüm makinası dediğiniz , bizim yaşama sebebimiz
Hocam aksine benim çevremde de sürekli bir motosiklet kazasıdır gidiyor, bizimkiler zaten karsı; ben de onların rızası olmadan motosiklet sahibi olmayı pek istemiyorum aslında.Bu yüzden bekliyorum bir zamandır, tamam tehlikeli olabilir ama vazgeçemiyorum anlamıyorlar.Yazdıkça rahatladım yav
[B][COLOR="#000000"]Motorcuya kız verilmez
Motorcuyla arkadaş olunmaz
Motorcuyla yola çıkılmaz[/COLOR][/B]
Motor tehlikeli diyorlar...!
İnce Sazdan "Çok aşığın var diyorlar" şarkısı robien81 arkadaşımıza gelsin
Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin
Kaza istatistiklerine göre Türkiye çok da kötü değil, 2010 verilerine göre kayıtlı arabaların (7,5 milyon) yüzde 1.1'i kaza yaparken, kayıtlı motosikletlerin (2,4 milyon) yüzde 0.9'u kaza yapmış. Ölümlü veya yaralamalı kaza bunlar. Kayıtlı araç sayıları ilginç geldi gerçi, bu kadar çok motosiklet var mı?
Bahsettiğim yazı şu: www.tuik.gov.tr/IcerikGetir.do?istab_id=70
Asıl önemli nokta, kilometre başına kaza yapma riskinin hesaplanması ama TÜİK verilerinde bunlar yok. AB'ndeki rakamları hatırladığım kadarıyla, 1 milyon km'de kaza yapma ihtimali araba'ya göre İskandinav ülkelerinde 4 kat civarındayken, Doğu Avrupa ülkelerinde 38 kata kadar çıkıyordu. Ama şimdi o yazıyı bulamadım. Hatırladığım kadarıyla araba kullanmaya göre ortalamada 12 kat daha riskli sonucu çıkıyor, istatistiksel olarak.
Bence motoru tehlikeli yapan , otomobil sürücüleri , ve motoru kullanmayı bilmeyen ehliyeti olmadan 1-2 motor kullanınca kendini pro sanan cahil arkadaşlarımızdır
evet ben de böyle şeyler duymuştum ayrıca bundan 4-5 yıl önce Türkiye'de motor kullanma oranı 1000'de 5 idi.Şu anki rakamı bilmiyorum malesef ama arttıgını düşünüyorum, bu arada motosiklet konusunda ailemi nasıl ikna edebilirim fikri olan varsa sevinirim.Ehliyeti alıp çıksam mı karsılarına ?
[B][COLOR="#000000"]Motorcuya kız verilmez
Motorcuyla arkadaş olunmaz
Motorcuyla yola çıkılmaz[/COLOR][/B]
aynı durum bendede var Roe .s
balıkesir akçaydayım şuan felaket derece de apaçi var köylü motorlarla neler yapıyolar
ne kask var ne mont üstlerinde
fakat her gün biri ölüyor burada
tv de cıkmıyor belki de ama yazın başından beri 6-7 kişi öldü serserilikleri yüzünden
# motosikletle.blogspot
Kaza sebepleri önemli gibi, istatistiklerde çok doğru olmuyor. Ama sebeplerin çoğunluğu her iki araç içinde aynı gibi. Burada işin içine cesaret ve bilinç faktörü giriyor.
Alkollü 100 kişinin 70 i sabaha kadar içsemde arabama biner evime giderim diyebiliyor, aynı soruyu 100 motosiklet kullanıcısına sorsak 10-15 i geçmez gibi geliyor bana bu saçma cevabı veren.
Onlarda çocuk yaştakiler veya gereksiz cesurluk taslayanlar olur.
Motosiklet kullanıcısı yorgun iken, iyi hissetmez iken, gerekli molaları vermediğinde doğacak sonuçları, motosiklet kontrol edilmeden yola çıkılmayacağını, gerekli bakımların ne zamanlar ne şekilde yapılması gerektiğini,
bir kahve içtiğinde bile reflekslerine olan tepkisini çok daha iyi bilir. Otomobil kullanıcılarının kaçı önemser ki bunları ?
Olay sadece taşıt değil keyiftir, spordur, bir kültürdür motosikletçi için...
Bu bilince sahip olmayan herkes her taşıtta yaralanmaya, ölmeye veya öldürmeye açıktır zaten, bu kararı vermiştir.
Demem o ki yeşil ışıkta kasksız bir motosikletli normal seyrederken, yandan bir otomobil kırmızıda geçip motosiklete çarpsa, motosikletliye daha çok kızarım içimden.
İşte, o kişi yüzünden hala motosiklet sevdasını içinde patlatmak mecburiyetinde olan gayet bilinçli arkadaşlarımız var malesef ki !!!
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
125 bretonla bir bagırttırıolar motoru delirirsiniz
motor gitmiyor ama anırıyor kuru bi sanayipovic egzozlar :D
dün birisi kamyonun altına girmiş kafada kask yok malesef sonuc kötü..
deli gibi motor topluyorlar ceza yazıyorlar şuan
kasksız dolaşamazsın anında görsünler 72 tl
motoru bagırttır 200 tl
# motosikletle.blogspot
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)