iyi bi tespit bencede.....
Ya ümit valla bende hep kaldırıma park ederim motoru çnk 2 kere başıma geldi yol kenarına parkettiğim zaman önmdeki kendini sürücü zanneden zat geri gelirken aynaya bakmıyo çat benim motora vuruyor...
Çamurluk kırılmış jant yamulmuş gidon yamulmuş demiyor basıp gidiyor. Sen şimdi gelde yol kenarına park et motoru etmem abi para kolay kazanılmıyo adam vursun kaçıp gitsin bende sonra bi dünya masraf edeyim. Yok öyle kaldırımda insanları engellemeyecek şekilde bırakırım motoru çekecek memursuz şöföründe alnını karışlarım....
nezaman arabaların park ettiği yere park etsem vurdular motora,hemde gözümün önünde bile vuruyolar bağırıyorum napıyosun lan motora vurdun diye, adam aynam var görüyorum diyo =) katil olmamak elde değil. dolayısıyla hiç anlatmayın yok kaldırımlar yayalar içinmişte bilmemneymiş,gölcükte üzerinden araba geçecek genişlikte kaldırımlar var ama üstü bomboş,insanlar hep yolda yürüyor =) bende motorumu kaldırıma bırakıyorum çünkü 2 kere motoruma park helindeyken çarpanı yakaladım 2 sinde de paramı almak için bi dünya uğraştım birinde yarsını alamadım
Karadeniz - Giresun.
Bir ara (2010 gibi hatırlıyorum) ist mecıdıye köyde trafık polısı kasksız gordugu kısılerın resmını cekıp ceza yazıyordu,
bir avukatın birine denk gelıyor ve avukat dava açıyor,
bunun üzerine yönetmelik değişiyor,
ve sistem '^'Makpuz altında Şöför imzası olmayan makpuzlar geçersizdir'^' diye değişiyor ve emsal teşkil ettıgınden pek cok kişi dava açıp parasını iade almıştı,
Bilginiz Olsun...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
Arkadaşlar İstanbulda motosiklet terörü var işin gerçeği...neresi düzgün trafiğin ayrı mesele ama...şehrin göbeği resmen motosikletcilerin istilasına uğramış durumda...işyerlerim genelde merkezi yerlerde oldu...
Maçka ..Nişantaşı..Mecidiyeköy..SUltanahmet..Etiler Ulus...şunu gördüm iki tekere binen bizler ne kural tanıyoruz ne uyguluyoruz...kafamıza göre takılıyoruz...kaldırıma parketmişsin...o motorun orda ne işi var biraderim dimi...cezaysa cezana razı olacaksın...kaldırım insanlar için...bu kadar basit...
kaldırımda motorun işi yok...orası park yeri değildir...basit mantık yani...
aracların yanına arkasınada değil daha sote yerler ararım göze batmayan yerler...bilirim ki o arac sahibi manevra yaparken benim motoru devircek...illaki çarpcak .ezevenk...batıyor çünkü adama kendi halinde duran motosiklet...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Neyi dağıtacağımı sana mı sorduk ?
Kimsin ki dağıt mağıt diyorsun.
Ben bilinçlenelim istiyorum.
Her şeyin başı eğitim. Eğer bir insan kaldırımda değil de yolda yürüyorsa çarpan olursa hak iddia edemez.
Trafik kuralları insanlar için vardır.
Hayatı kolaylaştırmak için vardır.
Kurala uymayan da en ağır ceza ile cezalandırılsın ki kural ne demekmiş öğrenir belki ?!?!?!?
(Cevap yazarken haddimizi bilelim)
!!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!
Şunuda anlamıyorum kaldırıma tankermi parkediyoruz? Neden engel olsun insanlara. Ancak 3-5 kişi durup motorumu incelediklerinde biraz trafik oluşuyor. Yoksa kimseye bir zararı yok benim motorcazımın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)