Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kasksız motor sürmek suç mu?

REKLAM ALANI
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı cakturkc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polislik bir durum yok.Bu ülkede en küçük bir trafik cezası yazılacağında utanmadan, sıkılmadan tanıdıklarını arayanlar olduğu sürece ve bu şahsiyetsizlere itibar edip memura ceza yazmayın diyebilen karakter yoksunu devlet büyüklerimiz, amirlerimiz ve siyasilerimiz olduğu sürece polis hiçbir şey yapmaz.Yapmamakta da sonuna kadar haklıdır. Önce zihniyetlerimizi değiştirelim sonra polisimizi eleştirelim.
    Tüm bunlara rağmen, bildiği yoldan şaşmayan, dürüst polislerimizi de yürekten alkışlıyorum.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    Polislik bir durum yok.Bu ülkede en küçük bir trafik cezası yazılacağında utanmadan, sıkılmadan tanıdıklarını arayanlar olduğu sürece ve bu şahsiyetsizlere itibar edip memura ceza yazmayın diyebilen karakter yoksunu devlet büyüklerimiz, amirlerimiz ve siyasilerimiz olduğu sürece polis hiçbir şey yapmaz.Yapmamakta da sonuna kadar haklıdır. Önce zihniyetlerimizi değiştirelim sonra polisimizi eleştirelim.
    polisin hiçbir şey yapmama lüksü olamaz, milletin vergisiyle maaş alıyor. Radar kursun ama sadece radar kurup 8 saat arabanın içinde yatıp birkaç ceza yazmakla yetinmesin. Aktif devriye görevi yapsın trafik kurallarını çiğneyen her durumda ceza yazsın. Kask cezası yazsın ama sadece sana bana değil takmayan herkese ceza yazsın. Battı balık yan gider en kolay bahane

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    admin forumun kapısını mı açık bıraktın...
    estelik bunu beğendi.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    kişiliksiz adamlara üniforma verenin hiç suçu yok eğer bi işi beceremiyorsan bırak kardeşim sen görevini adam gibi yapma sonra amire memura suç at böyle şey olmaz sen ceza gerektiren bi duruma göz yumma bakalım amirin ne diyebilecek..

hatta bizim poliste de hata var adam komise olmuş bana dediği laf şu abisi ben motoru da sevmem motora bineni de sevmem dedi
    bende dedim ki abi çok delikanlı adamsın lakin bende polisi sevmem hatta polisi sevenide sevmem dedim abisi sende çok gaddarsın dedi neden dedim birini sevmediğini yüzüne söylenmez dedi ee sen de beni sevmediği söyledin dedim apıştı kaldı

haa bu arada kask takmamanın cezası idari para cezası dır suç değildir.
    eğer paran varsa kafana göre gez ceza yazarsalar da ödersin olur biter kask a o kadar para verme çünkü kask cezalardan daha pahalı
    pistolpitt bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aktif güvenlik önlemi kaza olmamasını sağlayan/azaltan önlemlerdir. Pasif güvenlik ise kaza yaptıktan sonra koruyan güvenlik önlemleridir. Kask takınca düşmeyen birini görmedim ?
    Kaskın vizörüne "Çaatt" diye çarpan ve 3'te 1'ini kirleten böcekler bile kaza yapmaya yeter. Yetmedi ise bir örnek daha vereyim, hafriyat kamyonlarından yola dökülen taş/toprak parçaları ve bunların yarattığı toz bulutuna maruz kaldınız mı?..
    Emniyet kemerini de "takarım takmam benim bileceğim iş" diyenler için de çarpıcı bir örnek vereceğim:
    Videoya dikkat edin ve emniyet kemerinin asıl amacının ön cama çarpmayı önlemek değil, sürücünün koltuktan ayrılmamasını sağlamak olduğunu unutmayın
    112ciyiz

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    vslls onu beşi bilmem. kask her daim takılmalı. antalanın aşırı sıcagında bile kask takıyorum. çünkü koruyacak bir kafam var. sorumluluklarım var.

devlet kask takmayana ciddi cezalar yazmalı ama aynı devlet kasktan ve güenlik ekipmanlarından alınan ötv ve kdv yi sıfırlamalı. ayrıca elirli güvenlik onayını almamış kasları yurt içine sokmamalı. vatandaşta böylece kaliteli ve konforlu güvenlik ekipmanlarını daha az bir bedel ödeyerek satın alabilmeli.

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    kasksız motor mu sürülür ya güvenliği de geçtim sineklerden hiç mi rahatsız olmuyorsunuz asfalttan gelen sıcak yüzünüzü etkilemiyor mu kaska takır takır vuran kum çakıl parçaları size mi gelsin?
    Acil112 bunu beğendi.
    *İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.

*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaskın vizörüne "Çaatt" diye çarpan ve 3'te 1'ini kirleten böcekler bile kaza yapmaya yeter. Yetmedi ise bir örnek daha vereyim, hafriyat kamyonlarından yola dökülen taş/toprak parçaları ve bunların yarattığı toz bulutuna maruz kaldınız mı?..
    Emniyet kemerini de "takarım takmam benim bileceğim iş" diyenler için de çarpıcı bir örnek vereceğim:
    Videoya dikkat edin ve emniyet kemerinin asıl amacının ön cama çarpmayı önlemek değil, sürücünün koltuktan ayrılmamasını sağlamak olduğunu unutmayın

Burda kask pasif güvenliğe giriyor. Kimseye kask takmasın, takmayın yada kendim takmıyorum, iyi bir şey değil falan demedim. Kask pasif güvenlik önlemidir.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet...k/image002.jpg

Burda kask pasif güvenliğe giriyor. Kimseye kask takmasın, takmayın yada kendim takmıyorum, iyi bir şey değil falan demedim. Kask pasif güvenlik önlemidir.
    kitaplara göre öyle ama bence kaza olmasini önleyen her ekipman aktif güvenliğe girer.

ersin90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano WOLF S
    kaskını takmayan en büyük cezayı kendine keserr !!!

Motosikleti
    Yamaha Ybr 2012 esd :)
    Kaskımı yanımdan ayırmam ve eldivenlerimi

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    emanet eşşeğin paldım ı yolda kırılırmış. Alakası yok gibi gözüküyo bu lafın bu konuya. Ama kasksız motor sürmek suç mu? Sorusu kadar alakasız olamaz

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Şimdi yazacaklarım yanlış anlaşılabilir, anlaşılsın da zaten.

Beddua değil temennidir;

Kasksız motosikleti ile 50 mt, sokağındaki marketine giden kişiler bile trafikteki veya sokaktaki masum kişilere KATİL sıfatı yapıştırmadan,

hiçkimseye cinayet işletmeden, kendi kendilerini biyerlere vurarak hayatlarına veya suni motosiklet sevdalarına son verirler.

Bukadar büyük bir SUÇU işlemeyi göze almış, anlık şahsi hazlar için ölmekten ve öldürmekten korkmayan katil olmaya meilli insan görünümlüler içindir yazdıklarım.

Bu forumda motosiklet kültürünü ve gereklerini ayaklar altına alacak, reddedecek bilinçsiz kişi sayısı çok az olduğu için açık açık döktüm içimi.

Bu yüzden sözüm meclisten dışarı!

Beni düşündürten üstüne alınması gereken insan görünümlülerde alınmayacak, çünkü bu yazdıklarımı anlama kapasitesi olan insan dır !

Ve insan a birşey söylemene gerek yoktur dürtüsel olarak ne gerekiyorsa zaten yapması gereken zorunlulukları bilir.

SUÇTUR NOKTA
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı pistolpitt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
    Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)

Yahu soru kask cezasıydı değil mi 72 TL

Bugun 700 kmlık gezımı bıtırdım , ilçelerde sahıllerde kasksız gezdım oda saclarımterledı havlu ıle kuruladımsaclarım hava alsın dıye toplam 5 km fln

yalova bursa - bursa eskişehir yolu berbattı her taraf tır kaynıyordu ve birazcık 150 + km h yaptım arkadamdan gelmezse ıyıdır , ama dengesız serıt degıstıren araclara kurban gıtmektense ceza yemek bıraz daha kafii geldı
    siz bana uymayın :D

Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)

110kmh ıle gıderken bılecıkeskısehır yolunda oldu ,kamyononumde gıderken tekeerı patladı uçan lastık parcalarını gormelıydınız arabalarda resmen köşe kapmaca oynadık
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

cakturkc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 150
    Benim açıklamaya çalıştığım anlayış işte bu:
    http://www.focushaber.com/akp-li-vek...-h-157819.html

AKP’li vekilin oğlu polisleri sıraya dizdi

Böyle basiretsizler olduğu sürece kimse kanun gücünden yüksek performans beklemesin!Çok açık söylüyorum bu ülkedeki bu kansızlar yüzünden birçok teşkilat personeli mesleğinden soğutulmaktadır, çalıştırılmaz hale getirilmektedir.
    “Deneyen başaramayabilir lakin denemeyen zaten kaybetmiştir.”

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Bazı arkadaşlar sorumu yanlıs anlaşmıs olmalıki değişik yorumlar yapmıs ...

BEn kimseye kasksız dolaşın demedim ve demem de . Sorduğum şey sadece kasksız dolaşırken yakalanan insana para cezası kesilirmi anlamındaydı...

Ben yanıtımı aldım teşekkürler ... ama bazı sırf polemik olması için beni sanki kural düşmanı gibi göstermeye çalışan arkadaşlara kırıldım doğrusu..

İyi günler dilerim.

Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    tekirdağda bu iş çok sıkı ancak edirned 100 motordan ancak ve ancak 2 tane kasklı ya görürsünüz ya görmessiniz..demem o ki bulunulan yer çok önemli.

kask hayattır arkadaşlar.bunun tartışmasını bile yapmamaız gerekir.
    birGarip..

ryan82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aprillia
    Alıntı pistolpitt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
    Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)

Yahu soru kask cezasıydı değil mi 72 TL
    Kesinlikle katılıyorum kardeşim bende iftar sonrası evimin aykınında bir kafeye gittim anayola cıkmaz toplasan gidiş geliş 2 km yazmaz hiç takmamazlık yapmam cevrıldım ceza yedim bir dediğin gibi yanımızdan takmayan baska bırısı gectı soyluyorumo gectı dıyo pışkın pişkin
    pistolpitt bunu beğendi.

levent07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cezası 72 tl. cezamı paşa paşa ödeyip kask takmıyorm bu dördncü oldu sanırım

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Benim açıklamaya çalıştığım anlayış işte bu:
    http://www.focushaber.com/akp-li-vek...-h-157819.html

AKP’li vekilin oğlu polisleri sıraya dizdi

http://d1207.hizliresim.com/z/v/b4blq.jpg

Böyle basiretsizler olduğu sürece kimse kanun gücünden yüksek performans beklemesin!Çok açık söylüyorum bu ülkedeki bu kansızlar yüzünden birçok teşkilat personeli mesleğinden soğutulmaktadır, çalıştırılmaz hale getirilmektedir.
    Bugün facede bu fotoğrafı gördüm. Onurlu, Şerefli, Haklı olan kimse orda sıraya girmez.
    Allahtan böyle bir meslek sahibi değilim. Çeker silahı anlının ortasından vururdum. Asker,Polis, Vatandaş herkes sıraya alışıyor.
    Vekil oğlu polisi hizaya sokuyor. Vekil Market sahibi tokatlıyor. O vekili oraya ben koydum. Gelsin Bi ................................... diyorum.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)