Merhabalar
Öncelikle söyliyeyim ben kasksız sürmüyorum sadece merakımdan soruyorum
Diyelim ehliyetiniz var fakat kask yok polis durdurdu , ceza yazar mı kasksız sürdüğüm için?
Daha doğrusu suçmu kasksız sürmek ?
Merhabalar
Öncelikle söyliyeyim ben kasksız sürmüyorum sadece merakımdan soruyorum
Diyelim ehliyetiniz var fakat kask yok polis durdurdu , ceza yazar mı kasksız sürdüğüm için?
Daha doğrusu suçmu kasksız sürmek ?
72 TL'dir cezası.
Emniyet kemerini takmadan araç kullanmak şuç mu? Eğer suç ise kasksız kullanmakta suç...
72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)
Yahu soru kask cezasıydı değil mi 72 TL
Ehliyetin varsa bunu bilmen lazım.
Emniyet kemeri ve kask, pasif güvenlik önlemi gibi gözükse de aslında aktif güvenlik önlemleridir. Kullanılmaması durumunda zarar görme olasılığı yalnızca sürücünün kendisi için olmadığından, ceza uygulanmasını sonuna kadar destekliyor hatta ceza tutarının artırılması gerektiğini düşünüyorum.
112ciyiz
15 gün içinde yatırırsan 56 lira falan oluyo. ama bu kaskı takmadığında bi yere patlarsan ölmeyeceğin anlamına gelmez...
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
bakın beyler
kask takmalı insanlar hemde fiyatı ne olur ise olsun en güvenlisinden
15-20tl lik kask takanlar 72 tl cezadan korkup takanlardır
en az 170-1000tl lik kask takanlar canına değer verenlerdir
ben zaten o insanları
<<PARASINA değer verenler,CANINA ve sevdiklerine değer verenler>> diye 2 ye ayırıyorum
kaskın dayanımı, kask camının ışık geçirgenliği ve hatta dakikada kaç lt hava sürkülasyonu ve ses geçirgenliği bile önemli
bırakın parayı para ile can alınmaz can para kazanır
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
viper17 kafana hiç taş sıçradı mı asfalttan, gelince anlarsın aktif mi pasif mi
Ninja
Motoru parkederken kask taktığım için su bile gelmedi
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...istemleri.html
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Bizim burda suç değil,egzoz açabilirsin,drift yapabilirsin,scootera 4 kişi binebilirsin,kaskı depoya koyup,çeneni dayayabilirsin..
Polisimiz sağolsun
aktif pasif anlamam
illede kask illede kask
kasksız motorsiklet sürüşü
kondomsuz cinsel ilişki
mutlaka her ikisinde de risk vardır
sadece risk var bana bir şey olmaz deme
olduktan sonra bir daha bir şey olmaz
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
Kafanın içinde değerli bir şey varsa tak. yoksa boş ver kardeşim. Yüzünde rüzgarı hisset. Arada birde ceza ödersin. Devletin paraya ihtiyacı var.
Daha abuk subuk şeylere ülke olarak ödeme yapacağız. O kadar dış borç harç var. Azcık bu çorbada seninde tuzun olsun.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Polislik bir durum yok.Bu ülkede en küçük bir trafik cezası yazılacağında utanmadan, sıkılmadan tanıdıklarını arayanlar olduğu sürece ve bu şahsiyetsizlere itibar edip memura ceza yazmayın diyebilen karakter yoksunu devlet büyüklerimiz, amirlerimiz ve siyasilerimiz olduğu sürece polis hiçbir şey yapmaz.Yapmamakta da sonuna kadar haklıdır. Önce zihniyetlerimizi değiştirelim sonra polisimizi eleştirelim.
“Deneyen başaramayabilir lakin denemeyen zaten kaybetmiştir.”
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)