http://forum.donanimhaber.com/m_6348...m.htm#63502984
Cahilin yazdıklarına bakarmısınız Neymiş araçların ortasından gitçekmişiz Bildiğin potansiyel katil bu adam.
Cahilin yazdıklarına bakarmısınız Neymiş araçların ortasından gitçekmişiz Bildiğin potansiyel katil bu adam.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Bilip bilmeden ahkam kesenler var; ama forumda yazan katıldığım bazı şeyler var katılmadıklarım da var. O kadar kızmayı gerektirecek bir durum yok ortada ama bence.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
gereken cevap verildi. Oradaki rumuzum angel_f!re
Bazı şeyler de haklı, ama motosiklet arabaları ortadan takip etmez. Bnkz.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Hvunr0meJt0
@ysn_erl
Güzel açıklamışsın tebrik ederim, ama onların anlıyacağını pek sanmıyorum
Millet iyice psikopata bağlamış neymiş "sürecekmiş arabayı üzerine"
# Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #
Vereceğiniz cevaplarda kin değil sempati toplamaya dikkat edin.
Konuya bende bir mesaj yazdım, umarım faydası dokunur.
Öncelikle biraz kendini geliştirmeni tavsiye ederim.Orijinalden alıntı: karabatak58
Motorları trafikte istemiyorum. Motorcular kadar kural tanımayan bir araç yok. Miinübüsçülerden beterler. Motorcu arkadaşlara:
1- İki aracın arası, şerit çizgilerinin üstü yol değildir. Efendi gibi bir aracın arkasında gidin. (söyler misiniz böyle bir şey görüyor musunuz?)
2- Siz de motorlu taşıtsanız siz de emniyet şeridini kullanmayın.
3- Şehir içi hız sınırlamaları sizin için de geçerli. Uyduruk motorlar bile 100 le gidiyor.
4- Kırmızı ışık sizin için de geçerli. Öyle az durup sağa sola bakıp geçilmiyor. Siz de yaya araç yoksa bile beklemek zorundasınız
5 - Çok hızlı gittiğinizden ve şerit aralarından seyrettiğinizden aynada gözükmüyorsunuz. Az önce yukarıda da yazdım siz de araçların yanından değil arkasından trafikte akmalısınız. Kaç kere iyi ki yol müsait diye az önce geçmemişim yoksa bu motorcu yerdeydi ve başımıza bela almıştık şimdi demişimdir.
vs
vs
vs
(LÜTFEN CEVAPLARINIZDA SİZ DE ELEŞTİRİLERİNİZ EKLEYİNİZ...)
Gerçekten motorlu araç gibi davranın, ondan sonra gelin konuşalım.
Yetkim olsa İstanbulda yapacağım ilk şey motosiklet yasağıdır. Saçma sapan bir araçtır bu yoğun şehirde...
Bu araçlarda seri üretimde olan ve trafikte seyretme hakkına sahip araçlar.
Gördüğün en kötü scooterında plakası var vergi veriyor.
Birçok avrupa ülkesinde motosikletlerin iki şerit arasından geçmeye hakları vardır,sizlerde şerit değiştirmeden önce aynalarınızı kullanmaya hakkınız var.
Dikiz aynanız, burnunuzu karıştırmak için değildir.
Bir motosikletli sıkışık trafikte şerit arasından geçerken sizin hakkınızı gapsetmez.Çünkü o araç sizin kullanamayacağınız alandan geçiyor.
Motosikletin öncelikle avantajlarından bir tanesi kapladığı alan hacmidir.Aslında sizlerin o sürücülere minnettar olmanız lazım, çünkü küçük scooterlar hariç gördüğün her motor (kurye motorları dahil) en az 4-5bin liradan başlamakta.Yani bu insanlar araba satın alıp sizin çektiğiniz çileyi dahada büyültebilirlerdi.
Gelişmiş ülkelerdeki büyük şehirlerde kullanılan en yaygın ulaşım aracı scooterlardır.Ama gelin görünki istanbulda ne kadar az scooter kullanıcısı bulunmakta.
Bayan motosiklet kullanıcısı yok denecek kadar az.İşte bu, bulunduğumuz kültür seviyesini gösterir.
Motosiklet cahil aracı değildir.Doktor, mühendis, avukat her daldan ve yaştan bir çok motosiklet sürücüsü vardır.
Emniyet şeridi ülkemizde öncelikle ambulans,polis vs gibi kamu araçlarına ayrılmıştır.Motosikletler bu şeridi kullandığında, herhangi bir ambulansa oldukça kolay yol verebilmektedirler ama bir otomobil için aynı şey söz konusu değildir.Kağıt üzerinde yanlış olsada pratikte öyle değildir.Bu yüzden motosikletlerin emniyet şeridini kullanmasına göz yumulur.
Hız sınırları ve kırmızı ışık ihlali yapan araç sürücüleri olacağı gibi motosiklet sürücüleride olacaktır.
Bu her ne nedenle olursa olsun her araç için yanlıştır.Kendi ve başkalarının canına kastetmektir.
Bu araçları kullanan insanları hor görmek yerine biraz empati kurmayı denerseniz,trafikte iki araç kullanıcılarıda ,daha rahat seyredebilir.İyi forumlar.
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Haklısınız, yazınız güzel olmuş
Aslında çok şey yazarım da bu güzel forumdan banlanmak istemiyorum Bi anlık sinirle onlar çıktı ağzımdan
burda konuşan (cahil) insanlar boş konuşuyor,eğitimsiz motorculara istediğini söylesinler ki bizde araç kullananlardan bahsederken bu şekilde bahsediyoruz...kaldiki bence arabamla trafikte dolaşıyorum tehlike saçan motor kullanıcısıda var adam gibi yolundan kurallı giden motorcularda var,bu adamlar motor nasıl kullanılır bilmeden sallamışlarda sallamışlar arabaların arkasından gidin diyor iyi peki gidelim sıkışık trafikte bu halde giderken arkadaki öküz dicem seni görmüyor bile hele elinde telefon varsa kesin arkadan vurdu sana çünkü onun kafasında senin önündeki araba var sen yoksun...
bunlar düşman deyil katil adam resmen çarpıcam diyor suç işlicem ben diyor...
bugun başıma gelen olay:gece 4'te işe giderken ufak bi kamyon beni sıkıştırdı,ben orta şeritte gidiyorum sağ şeritte araç var bu kamyon sağ şeritteki araçla benim aramdan sıyırdı geçti önüme ben hafif sola kaçtım sol dikiz aynası tam benim farın önüne geldi bende uzuuuun uzuun sellektör ve korna yaptım her sellektörde kamyonun kabini şimşek giib parlıyordu birden yavaşladı sağ şerite geçti o anda adamın surat ifadesini görmeniz lazım şaşı bakıyodu ben orda sinirimi atmış oldum ama bu o adamın benim hayatımı tehlikeye attığı gerçeğini değiştirmiyor...
hiçbir konuda genelleme yapılamaz bu kanı genelde kuryelerin(kuryeler deyince genelleme oluyor ama siz anladınız ) suçu çünkü her türlü delikten geçmeye çalışıyorlar hızla yetiştirmeye çalışıyorlar şehirde en çok onlar gözüküyor
bu ülkede bu zihniyet sürdükçe Allah bizi korusun. Sonra her gün içimiz yanıyor sitede ölüm haberi duydukça, daha çok yanar. Araba, otomobil, kamyon, minübüs, motosiklet fark etmez hangi taşıt olduğu sürücüsündeki zihniyet kötü oldukça biz daha çok çekeriz trafikten..
Bende yazdım foruma ;;
Öncelikle Motorcu, Otomobil kullanan, Minübüsçü ,Taksici gibi ayrım ve sınıflandırmalara gerek yok. Trafik kuralları her tür araç için (yayalar dahil) geçerlidir.
Bu kurallara uyanlarda var uymayanlar da... Uymayanlar kaos sebebidir...
Ben hem motor hem de otomobil kullanan biri olarak hata yapanlara ceza vermek bize düşmez kanısındayım. Bugün ailemle giderken evinin otoparkından çıkan bir araç sürücüsü canımızı alacaktı, son anda milimle çarpmaktan kurtuldum.
"Bu aracını motorun üzerine sürecek zihniyete"
göre arabamdan levye ile inip adamı öldürmem gerekirdi
Lütfen trafik kurallarına uyalım, sınıflama yapmayalım. Önce kendi kapımızın önünü süpürelim ki her yer temizlenmeye başlasın
Saygılar....
# Çocukluk saflığını kaybetmeyen adama büyük adam denir. (Mencius) #
Elimde olsa bütün arabaları trafikten çekerim onun için elimde değil iste benini düşürmüş insancık yoruma bak ya nasıl saçmalık bu
www.erkakurye.com
Kurye kebapçı paketçi...Bunlar da ekmek parası derdinde...taşıdıkları şeyi zamanında yerine ulaştıramadıklarında alınterlerinden yevmiyelerinden kesiliyor ...
Kabahati kuryelerde değil işverenlerde arayın biraz...
:D Biri bişey yapsın şuna yaw
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
Forum a baktımda meğer ne çok motosiklet düşmanı varmış . Ben araba kullanırken motosikletlere torpil geçiyom yol açıyom , yol veriyom
1) Sürücüleri İkitekerci ve dört tekerci diye bölmek ve bunlar arasında düşmanlık yaratmak doğru birşey değil. Otomobil kullanırken motosiklet düşmanı, motosiklet kullanırken otomobil düşmanı olacak değiliz.
2) Bilinçli sürücü değilse ister ikiteker, ister dört, isterse ondört teker kullansın benim gözümde trafik için baş belasıdır.
3) Trafikte esas olan şey bütün unsurlara; yani yayalara, diğer araçlara zarar vermeyecek, onları tehlikeye düşürmeyecek şekilde araç kullanmaktır. Bunu uygulamayan iyi sürücü değildir.
4) Her sürücü hata yapar. Önemli olan hataları savunma gafletine düşmemektir.
Bunların Üstüne BENZİN DÖKECEN ve şu cümleyi kurcan
http://www.youtube.com/watch?v=Gu583u4bzvo
VE ARDINDA ÇAKACAN ZİPPOYU ATACAN ÜZERLERİNE
Bu tabiki bi şaka bu adamları alcan Motosiklet sürdürecen zorla bakın bakalım bizim çektiğimiz sıkıntıyı görünce Kararları ne olcak
Sado
Bir arkadaş dayanamamış, başlamış saydırmaya . İyi mi olmuş? Hayır. İnsanlarımız kişisel problemi genel kullanıcılara dayatmaya bayılır. Şimdi diyecekler vay efenim motorcular işte böyle.. Neyse ....
Önce emniyet, sonra hareket...
Merhaba Arkadaşlar,
Konunuzu tesadüfen buldum. Benim başka forumdan linkimi eklemişsiniz ama belli ki baştan sona okumamışsınız. Başka türlü cahil, katil, benzin döküp yakalım vandallığını açıklayamıyorum.
Yazımda kanun dışı (aklınıza yatmasa da) bir çözüm düşünmediğim belli.
Ayrıca birgün istemeden zarar vermekten endişe ettiğimiz de belli. Konunun ve ilk mesajın sahibi olarak nerede üstlerine sürmekten bahsediliyor. Araçlarınızın masum olduğunu iddia ediyorsanız bu tarz konular kendinizi ifade etmek için fırsatken size hiç saygısız ifade olmadığı halde (özellikle konu sahibi olarak benim) benim konumu düşman vs nitelemeleriyle buraya taşımanıza üzüldüm.
Yine de inatla ilk mesajı ciddiyetle okumanızı tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.
İlk sayfa da var ama bu da bahsi geçen forumun linki:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)