Ülkemizin halk dilinde, motorlu araçların motoru için CİĞER derler.
Hatta bu ciğer lafını, adamın 5 para edip etmediği ile ilişkilendirir bu millet.
Yani ciğer pek möhimdir vesselam.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
arkadaşlar herkes diyor cbf yağ yakıyor falan filan bunlar motoru aşağılamaya çalışyrlar genelde ybrsi olanlar :D yağ yaktığı yok her motor gibi yağ eksiltiyor bende var 2011 model canavar gibi hiç şaşmam cbfden ona buna sorarak kafanız daha çok karışır daha yeni başlayacakların daha çok karışıyor alın hiç düşünmeyin bile
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:20 ----------
cbfi apacheyle kıyaslama sakın güzel motor cbfden hızlı gider kadranı ufak olduğu için ama rüzgarda savrulursun cbfdeki konforu bulamazsın motor sevdasına yeni kapıldıysan cbfle 4 kere düşme hakkın var :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:30 ----------
sen her yağ eksilttiğinde yağ koyarsan para dayanmaz tabi devamlı kontrol etcen tek çizgiye geldimi komple değiştircen yağı her 100 kmde yağ koyulmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------
limitörü kaldır üstündede hiç bi ağırlık olmasın 140ı görür benim motor 120 dedimi tamam diyor 2007 modelde yağ yakma sorunu var o doğru
Selamlar;
arkadaşlar bu motorun yağ eksiltmesi motor yapısının teknik detayı gereği herhangi bir dezavantaj bir kusur hata değildir.
tek sebebi motorun üstten egzantrik olmasıdır.
egzantriğin üstte olup olmaması üretici firmanın tasarımına bağlıdır. bir çok nedenden ötürü faydaları vardır.
en önemlisi titreşimi en az seviyeye indirmektir.daha fazla sohc veya dohc motor detayına girmeden bu kadarının bilinmesi umarım yardımcı olur.
vesselam..
8 buçuk beygir izledğim videoyu bayır aşağı değilde oynanmıştır motorla zaten hep bu ybrciler karıştıyor ortalığı biz diyormuyuz kardeşim ybrlerde krank sorunu var diye istedği kadar cbfden hızlı gitsin 10000 de motoru eline alıncaya kadar gidersinz :D
engin işkenbeden atma istersen burda binlerce km ybr kullanmış arkadaş hiç böyle bi sorun görmedi
bende 17000 km ybr kullandım bi günde 800km de yaptım songaz 500km yaptım ne krank arıza yaptı ne bişey oldu
ve sattığımda motor 32000km ye gelmişti hiçbir sıkıntısı yoktu taş gibiydi
şimdi gittim cbf 150 aldım 2 si arasında marka farkından başka pos fark ı var cbf biraz daha tork lu ama ybr kadar sağlam olacağını sanmam hele hele son gaz ile günde 500km yapınca ne kadar yağ yakacağını merak etmiyor değilim
nisanda bursadan istanbula gittim dilovası ramapasını bilmiyorum ama muhakkak geçmişimdir ama 120 yi geçmedi o nasil olcak
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
yandaki kappa çantalar yeter inşallah bu yaz bende çantalarımı takıp uzaklara gideceğim sandalcı :D
hem yağ yakıyor hemde en çok kar ile satılan motor
bilere yada bilmeyerek alıyorla işte.
1 gün, 10 saat, adana, kafam karıştı sahur vaktinde :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
millet öyle diyor kardeşim şahitde oldum daha 4000 ne gelmeden motorumdan ses gliyor diye hemen keriz alıcı arayışlarına giren arkadşlarım
Ben cbfye kötü diyen görmedim evet yağ yakıyormuş ama çok rahat oldyuğu için tutulan bir motor tipini beğenmeyenlerde var ama iyi motor.
Her motorun kusuru var.
2008, 2009 ve 2012 model olmak üzere 3 adet cbf 150 sahibi oldum. Hiç birinde anormal derecede yağ eksiltme görmedim. 2000 km de bir yağını değiştirdim ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. Her türlü yolda kullandım. Normal bakımı dışında anahtar değmedi. Eğer 150cc motosiklet alacak olsam yine cbf 150 alırım.
Cbf kullanıcılarının cogu mecburiyetten dolayı biniyoruz diyor Honda oldugu icin milletin gözünü kör etmis bu Honda yag yakmasınıda normal karsılıyor
Birde su 2 elde zarar etmeyenler var şimdi alacak 5 sene sonra gene aldıgı paraya satacak bu sürede yağ yakmasına felan göz yumacak
Yeni kasa Tvs Apaçi alınır o paraya kimse kusura kalmasın hızsa hız şekilse şekil
kötünün iyisi 2000km de yağını değiştirip de motor kitleyenini duymadım görmedim. takılma böyle şeylere..
bu usta problemi çözüyormuş, anlayanlar
yorum yapsın
http://www.motortamirustasi.com/orne...akma-problemi/
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)