16 Yaşındayım Hangi Motoru Alayım? (Daha önce hiç motor kullanmadım)
Reklamlar
-
Samimi olmak gerekirse daha önce hiç motor kullanmadım.Arkadaşın elektrikli bisikletini felan kullandım.Kolaydı oldukça.1.5 Milyar param var.Eylül ayının ortalarında alacağım.Aralıkta zaten kış geliyor yağmur ve kar yağar kullanamam.6 Ay sonra 17 yaşında olacağım.O zaman direk A2 ehliyet alacağım.Motoru kullanacaksam zaten sokak aralarında kullanırım bazen okula giderim, bazen caddeye bağlı olmayan yerlerden gezerim.Yani bu.
Şimdi ben 1-1.5 milyara motor alacağım.Ehliyet parası çıkar 6 ay sonra.
Alacağım motor sıfır olabilir.Bunun şimdi ruhsatı var, plakası var.Ruhsatı babamın üstüne yaparım o sorun değilde ne kadar masraf gider? araştırdım 300 lira fln. yazıyor.Doğrumu sizce? aynı zamanda kask ta alacağım.Hepsine düz hesap kaç para gider? eğer 2 milyar fln. giderse sıkıntı olmaz, 500 lira daha bulurum.Daha fazla gider mi? ve hangi motoru alayım? 100 cc cup motorlarını düşünüyorum.İlk kullanacağım için hangisi rahat olur? sizler bilirsiniz.Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Reklamlar
-
Ehliyet demicem Aklı basında bir kardesimize benziyorsun Cinli mi istiyorsun .. Debrajlımı yoksa Cubmu. ?
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
1000 tl ye temiz bir mondial al kendine onu bi eskit...daha sonra kaliteyi arttırırsın.
-
Valla başlangıç açısından kolay olacak güzel bi cup istiyorum.
Ehliyet konusunu açıkladım zaten fazla sürmücem sürüceksem caddeye bağlı olmayan yerlerde sürücem.
Ehliyet alınca çıkarım caddelere.
-
Yaşın tutmadığı için tavsiyede bulunmamız ne kadar doğru olur bilmem.Artık eskisi gibi hız yapmayan motosiklet te yok gibi.50 cc likler hariç.Ama 100 lükler bile gayet seri şu anda.Cublar benzin tasarrufu açısından çok iyi.Ama dediğim gibi en az 90 km hız garanti.Ailenin onayı varsa sende uslu uslu kullanacaksan tavsiyeler gelir.
-
Yok babama dedim, para benden çıktığı için ve adam gibi yerlerde kullanacağımdan bişey demiyorlar.Zaten deli gibi hız yapmaya karşıyım ve sevmiyom.
-
100 Cc Cub al istersen veya 5 vites kanuni breton al Cublar 1800-1900 Dür 6.5-7 Hp dir Son hızı 90 dır Kanuni breton 1.950-2.100 Arasıdır.. 10 Hp dir son hızı 120 Dir.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
cublar güzel.6 yıl kullandım.adam gibi kullanıp bakımlarıyla ilgilenirsen sıkıntı yaşamazsın
-
Breton bakabilirsin bence 2011 den sonra iyice düzeltti kanuni kendini.
-
20 Temmuz 2012, 22:58
elektrikli bisiklet
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
20 Temmuz 2012, 23:00
-ZERO- adlı üyeden alıntı
elektrikli bisiklet
Gecen konu dısında bir konu vardı okudunuzmu.. Okumadınız varsayıyorum..Lütfen dalga gecmeyin...Herkezle dalga gectiler..Giden gelmedi..Yardımcı olalım..Yazık günah..
-
20 Temmuz 2012, 23:03
ben dalga geçmiyorum ciddiyim elektrikli bisiklet de motora benzediği için önerdim. siz yanlış anlamışsınız. en azından düşerse falan fazla yara almaz arkadaş acemilik sonuçta...
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
20 Temmuz 2012, 23:19
-ZERO- adlı üyeden alıntı
ben dalga geçmiyorum ciddiyim elektrikli bisiklet de motora benzediği için önerdim. siz yanlış anlamışsınız. en azından düşerse falan fazla yara almaz arkadaş acemilik sonuçta...
adı üstünde bisiklet...
-
20 Temmuz 2012, 23:20
sıfır alacaksan plaka masrafı 260 TL.İkinci el alacaksan plaka aynı kalacaksa noter masrafı 80 TL
-
20 Temmuz 2012, 23:34
İmza Yok ::tutkuy:: ::xs22:: ::gazla::
-
20 Temmuz 2012, 23:36
Düzeltme Yaptım... Yazımı sildim.
-
20 Temmuz 2012, 23:36
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
100 Cc Cub al istersen veya 5 vites kanuni breton al Cublar 1800-1900 Dür 6.5-7 Hp dir Son hızı 90 dır Kanuni breton 1.950-2.100 Arasıdır.. 10 Hp dir son hızı 120 Dir.
Ne bretonu be İzzetçim bu breton bisikletmi sonuçta motor gaza asıldınmı gider
Cup ta olsa 125 cc de olsa önerilmez sonra ah vah ederiz ama çok geç olur
İmza Yok ::tutkuy:: ::xs22:: ::gazla::
-
20 Temmuz 2012, 23:41
AKsaray adlı üyeden alıntı
Ne bretonu be İzzetçim bu breton bisikletmi sonuçta motor gaza asıldınmı gider
Cup ta olsa 125 cc de olsa önerilmez sonra ah vah ederiz ama çok geç olur
Ramazancım Altında Mobilet bile olsa.. O gaz sende akıl sende düşünce sende...Bunu bilmeyen ne araba sürsün ne motor..
-
20 Temmuz 2012, 23:42
şunu bunu al demicem. Oğlum bak git de demicem. Ehliyet alacam demiş yaş dolunca. Güzel.
-
20 Temmuz 2012, 23:54
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)