vericeğim bilgiler umarım aydınlatıcı olur
en yakın arkadaşımda pcx125 esp olan kırmızısı var biz iki motoruda test ettik karşılaştırarak
1. performans:arkadaş ben istanbuldayken ps150 geciceğini idda etti tabi ben güldüm:D
daha sonra melekete geldiğimde yan yana giderken ikimizde aynı anda gaz verdiğimizde pcx yok oldu.daha sonra muğlaya gittik uzun yolda test ettik pcx 125 hiç te küçümsenicek performansının olmadığı o zaman gördüm
ps150 den bi ayar düşük derecede yokuşları çıkışı ve ivmelenmesi var.gazı ilk açınca atak yapamıyor ama sonradan fenada gitmiyor(tabi ben ne zaman gazı sonuna kadar açsam pcx yetişemiyor buda çok doğal
2.yakıtı:rodajdan sonra 115 km de 10 tl benzin yaktı benim ps150 ise 15 tl benzin yakıyor aynı yola dolayısıyla çok ekonomik
3.sele altı hacmi: ps150 de full face kask sığmıyor pcx125 te aynı kaskı aldığı gibi kuyruk tarafınada boş yer kalıyor.sele hacmi iyi
4.sele rahatlığı ve amanstörler: pcx125 selesi özellikle arkadaki için işkence kuyruğa doğru adeta seleden çalmışlar ve içindeki sunger çok az kullanılmış daha rahatsız .birde ayaklıkları artçı için giderken sorun teşkil ediyor.amaströrler çok sert kullanılmış.ps150 ise 3 kademeye getiriliyor ve çok yumuşak ancak buda arkada kişi varken çok sekme yapıyor:S
5. lastikler: lastikler çok ince rüzgar motoru inanılmaz savuruyor.
6.yakışıklılık:spor tarzı seven için pcx125 tabiki daha güzel geliyor ve teknolojik alet
iki motorda kaliteli ve performanslı emsallerine göre ancak ben olsam yamaha xenter 150 alırdım fiyatıda düşmüş ps150 yakın fiyatta