Sen böylelerinden koru ya rab!
Reklamlar
-
17 Temmuz 2012, 08:22
frantisec adlı üyeden alıntı
2 gündür Sana kitlediklerim zoruna gitmesin.Kuyruk acısıyla yazıyorsan boş yere yazma.
Kendin gibi düşünmeyenleri sığ düşünenler diye de ayırma.Sığ olan varsa kendini dünya görmüş,entellektüel bilgi birikimine sahip olduğunu düşünen Tufeyliler yani sen senin giblerdir.
Yazdiklarini simdi daha dikkatli okudum...
Agzin kesinlikle iyi laf yapiyor..
Ama trafikten hicmihic haberin yok...
Sana ben kesinlikle laf yetistiremem forumda...
Ama trafikte senin gibi arkadaslari cebime sokarim...
Bunu bilesin..
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Reklamlar
-
17 Temmuz 2012, 08:36
Ne kadar uzadı bu konu ya kaza olmus ...
Bi söz vardır ama uyarı alırım cuk otururdu.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
17 Temmuz 2012, 10:30
remzi_39 adlı üyeden alıntı
Oh je!!!!!!!!!
Seviye gercekten dibe vurmus..
Iyiki Trafik polisi degilsin..
Buradan anlıyoruz ki iyi ki sende trafik polisi değilsin. Zira duygular ile hareket edilecek bir pozisyon yok ortada. Görünen köy kılavuz istemiyor gayet düz bir mantık var.
Motorkafa'nın söylediği herşeye son derece katılıyorum. Barış Şuşut'un cevap yazdığı topiclerde resmen hava daralıyor, oksijen azalıyor. Bu forum neden insanları kendine benzetme yeri oldu hiç anlamıyorum.
Fevkalade forumun amacından sapıldığını düşünüyorum. Hesapta forumda siyaset konuşmak yasak lakin insanlar sürekli aba altında sopa göstermek suretiyle dini, siyaseti konuya dahil etme çabasındalar.
Türkiye'nin gidişatının inanılmaz bir tahammülsüzlüğe ve kendisi gibi düşünmeyeni linç etmeye doğru gittiğini düşünüyorum. Açıkcası sonumuzun hayırlı olacağını düşünmüyorum.
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
-
17 Temmuz 2012, 10:34
motorcu çokta süratli gelmiyor. Büyük ihtimal polisi gördü ve yavaşladı.
Ancak çocuk 1 mt kala birden fırlıyor. O anda herkes soğuk kanlı olmayabilir. Çocuğun üstünde frene bassa daha mı iyi olurdu acaba ?
Ben her 100 motorcudan 85 tanesinin o çocuğu altına alacağına adım gibi eminim. Yapacak bir şey yok olan olmuş.
Çocuğa acil şifalar. Motorcu adama da büyük geçmiş olsun diyorum. Acaba orda kime suç buldular çok merak ettim.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
-
17 Temmuz 2012, 12:15
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Birde sana yazmadan geçemeyeceğim Barış ŞUŞUT.
2 senden fazladır bu foruma üyeyim, fakat şu ana kadar hiç bir modun veya adminin, üyelerle bu şekilde gereksizce ve saygı çerçevesinin dışına çıkarak yazıştığını görmemiştim...
Son zamanlarda yazdıkların sürekli dikkatimi çekiyor.
Ve hemen her konuda üyelerle bir tartışma içine giriyorsun.
Olmaması gereken bir hareket diye düşünüyorum.
Belki de yanılıyorumdur, ama sadece şahsi fikrim...
Şahsi fikrin doğru,Takip ettiğim sürede bu forumu bu adam böyle.İnsanları tahrik eden yönü var.Sabrı zorlayıp kötü cümleler kurdurmaya calışıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------
Yazdiklarini simdi daha dikkatli okudum...
Agzin kesinlikle iyi laf yapiyor..
Ama trafikten hicmihic haberin yok...
Sana ben kesinlikle laf yetistiremem forumda...
Ama trafikte senin gibi arkadaslari cebime sokarim...
Bunu bilesin..
Trafikten haberdar olmadığımı nerden çıkardın.Yada trafikte benim gibi arkadaşları cebine sokacağını nerden çıkardın ?Ne konuda beni cebine sokacan sürüş konusunda mı ?,bilgi konusundamı ?Ayrıca cebine sokulmaz,CEPTEN ÇIKARTILIR Deyimlerden bile haberin yokken nasıl beni cebine sokmayı düşünüyorsun bu konularda.Küçük bir çocuğun koşarak bir sürücünün önüne atlayıp kazaya sebebiyet vermesinden dolayı annesini ve cocuğu suçlamamdan mı çıkarttın.
Gel seninle iddiasına girelim Sürücüye 1 tl bile ceza yazılmamıştır bu kazada.
-
17 Temmuz 2012, 12:23
Hiç kimse dikkatsizlik ve TEDBİRSİZLİK diye birşey duymamış . Elementler havalarda uçuşuyor.
Siz ne derseniz diyin kanun var nizam var. O adam mahkemeye çıkacak ve ceza alıcak. Kimsenin uydurmasıyla olmuyor.
Herkes kendi mantığının doğrusuna yazıyor. Araçlarıda öyle kullanıyor zaten. Trafikte halimiz belli.
Trafikte tek gerçek vardır kural. Dünyanın heryerinde işe yarar. Ne tecrübe ne dikkat bunlar boş işler. Kurallara uyacaksız dikkatli ve tedbirli kullanıcaksın.
Gereksiz element te uydurmicaksın. Trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanamazsın. Orada trafik kontrolü gördüğünde g.tün g.tün kaçmaya çalışacağına duracak kadar yavaşlayacaktı.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
17 Temmuz 2012, 12:25
Motorcu hiç frene basmıyor hızı o kadarda değil panikle yaptı desek insan hiçmi durmaz duramaz sağa sola kaçmaya çalışmaz
tam o naktada kesişmişler çoçuk hatalı ama keşka adamda birşeyler yapmaya çalışsaymış : (
umarım çocukta kalıcı hasar yoktur
-
17 Temmuz 2012, 12:39
Sürücüye 1 tl bile ceza yazılmamıştır bu kazada.
İşte bu cümle gerçekten bu işlerden hiç anlamadığının kanıtı.
Mahkemeye çıkıcak , yaralamalı trafik kazasına karışmaktan , dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanarak kazaya sebebiyet vermekten , varsa eksiği gediği başka bir suçu onlarda eklenerek para yada hapis cezası alıcak. Hapis cezasıda alsa para cezasına çevrilicek . vs vs.
Allahtan sen ve senin gibilerin kafasıyla yürümüyor bu işler.
-
17 Temmuz 2012, 13:26
Süper Moderatör (BBRR)
Bu işten zarar görmüşsün başın sağolsun bak kardeş biz şunu savunuyoruz eğer o davar biraz eğitimli olsa kaldırımda giden bir yayayı ezmezdi. Baban sağ olurdu ..bu olayda takıldığın yer motorun yavaş olması ve o anlık süre içinde motorun durdurulamaz olduğu gerçeği. Bizim savunduğumuz . dışarı çıkıp resme bakınca minibüs ve yayaların ayakları minübüsün önünde yani motorcunun görüşü var çocuğuda görüyor ama yola çıkma ihtimalini göz önüne almıyor.
Biz o motorcunun bunu göz önüne almama ihtimaline uyuz oluyoruz . O sığır polisi görünce hayattan kopmuş belli eksik evrakı var. un gibi dağılmış ne minübüsü nede yayayı farkedecek durumu yok .. hali ile sorumsuz annenin elinden kurtulan çocuğa bodoslama dalıyor. Biz eğer bu adam eğitimli bir sürücü olsaydı yol kenarında her ne kadar yaya geçidi olmasada yayanın yola fırlama ihtimalinin öngörülmesini savunuyoruz. Amaç senin başına gelen acının başkalarının başına gelmemesi.. Ama aksi fikri savunanlar ısrarla o motor o kadar sürede durmazdı kader bu diyor ..Kadere inancımız var. ama sen elinden geleni yapacaksın her önlemi alacaksın gerisini kadere bırakacaksın . Bu olayda önlem alınmıyor. yoksa o motorun orda film karesi gibi dondurulamayacağını Coq da biliyor Remzide biliyor Hatta en iyi onlar biliyor. İşte bu yüzden ısrarla büyük resmi görün, yaya adımını yola atmışsa o yayanın bir sarhoş , bir çocuk , akli dengesi yerinde olmayan biri olma ihtimalini düşünün diyoruz ..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
17 Temmuz 2012, 13:48
Sürücü kurslarındaki derslerde, çocuğunuzun elinden tutmuş olarak yaya kaldırımında yürüdüğünüzde, çocuk duvar tarafında olsun deniyor.
Bu kaza bütün ebeveynlere, küçük çocuklarıyla caddede yürürken olabilecek kötü durumlar açısından ders olarak gösterilecek nitelikte.
Bu kaza bütün araç sürücülerine çok hızlı olmasalar bile, çocukların intihar etmek istiyormuşcasına kendilerini araç önüne atabileceği gerçeğinden
hareketle ders olarak gösterilmeli.
Çocuk için de inşallah ölümcül veya sakat kalıcı bir durumda değildir diye de dua edelim.
dogus2006 adlı üyeden alıntı
adamın ehliyeti yoksa yüzde yüz suçlu
Ehliyetsiz veya alkollü olmak trafik kazalarında asli kusur hali değil.
Mesela bir araca arkadan çarptığımızda kişinin ehliyetsiz veya alkollü oluşu, bizim asli kusurlu olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.
O kişiler ehliyetsizlik veya alkollü araç kullanıyor olmanın cezasını alırlar mahkemeden ama asli kusurlu değillerdir.
.
Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;
Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.
-
17 Temmuz 2012, 14:20
Barış Şuşut adlı üyeden alıntı
Bu işten zarar görmüşsün başın sağolsun bak kardeş biz şunu savunuyoruz eğer o davar biraz eğitimli olsa kaldırımda giden bir yayayı ezmezdi. Baban sağ olurdu ..bu olayda takıldığın yer motorun yavaş olması ve o anlık süre içinde motorun durdurulamaz olduğu gerçeği. Bizim savunduğumuz . dışarı çıkıp resme bakınca minibüs ve yayaların ayakları minübüsün önünde yani motorcunun görüşü var çocuğuda görüyor ama yola çıkma ihtimalini göz önüne almıyor.
Biz o motorcunun bunu göz önüne almama ihtimaline uyuz oluyoruz . O sığır polisi görünce hayattan kopmuş belli eksik evrakı var. un gibi dağılmış ne minübüsü nede yayayı farkedecek durumu yok .. hali ile sorumsuz annenin elinden kurtulan çocuğa bodoslama dalıyor. Biz eğer bu adam eğitimli bir sürücü olsaydı yol kenarında her ne kadar yaya geçidi olmasada yayanın yola fırlama ihtimalinin öngörülmesini savunuyoruz. Amaç senin başına gelen acının başkalarının başına gelmemesi.. Ama aksi fikri savunanlar ısrarla o motor o kadar sürede durmazdı kader bu diyor ..Kadere inancımız var. ama sen elinden geleni yapacaksın her önlemi alacaksın gerisini kadere bırakacaksın . Bu olayda önlem alınmıyor. yoksa o motorun orda film karesi gibi dondurulamayacağını Coq da biliyor Remzide biliyor Hatta en iyi onlar biliyor. İşte bu yüzden ısrarla büyük resmi görün, yaya adımını yola atmışsa o yayanın bir sarhoş , bir çocuk , akli dengesi yerinde olmayan biri olma ihtimalini düşünün diyoruz ..
Motoru kullanan ihtiyarın reflekslerinden şüpheliyim,motoru kullanan ihtiyarın evrak vs eksikliklerinin olduğunuda düşünüyorum.Ama suçlu olarak anneyi görüyorum çocuğunun kontrolünü bıraktığı için.Çocukta bu işte suçlu diyorum.O ihtiyarın her hangi bir bilgiyede sahip olduğunu düşünmüyorum.Bundan dolayıda o kişiden yapması gereken işleri yapamayacağını biliyorum.En iyi sürücü bile o çocuğun ordan çıkacağını hesap etse, frendi, vites düşürmeydi yapsa o çocuk oraya roket gibi gidişinden dolayı carpışacakları ortada.en olmadı o cocuk o hızla motora carpardı.Kader biz her en önlemi aldıktan sonra olabilecek bir durum diyorum.Yani eşeği sağlam kazığa bağladıktan sonra olabilecek işler allahtandır demek gerek.[COLOR="Silver"]
-
17 Temmuz 2012, 15:28
Super Moderator
MT Site yönetimi uyarı mesajı. |
|
Uyarı Sebebi: hala hakaret etmeden tartışmayı öğrenemediniz bravo . gereksiz yere yazdığınız mesajlarınız silinmiştir . uyarılarınız yapılmıştır umarım tekrarını yapmazsınız sakin sakin bi oturun düşünün yakışıyormu size bu söylemler |
|
|
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
17 Temmuz 2012, 15:33
yani suçlu kim
-
17 Temmuz 2012, 22:18
Yönetici Alper_tim haklı.Şu forumda genelde alevli tartışmaların sonu hep hakarete varıyor ve birileri illaki ceza yiyor.Aslında bu konu gene iyi sabretti.Normalde 3-4 sayfada başlardı hakaretler.
ANGARAJ
-
17 Temmuz 2012, 22:26
Super Moderator
bence tartışma ve tahammül edememelerin nedeni yüz ve mimiklerimizi görmediğimiz için o anki ruh halimizle anlıyoruz söylenenleri
ben bugüne kadar yaptığım toplantılarda,gezilerde her türlü konuların konuşulduğu oldu ama burda olduğu gibi kavga hakarete varan söylemler duymadım olmadı da çünkü hepimizin ortak tutkusu motosiklet fikirlerimiz toplantılarda da farklılıklar gösteriyordu
ama dediğim gibi mimiklerimizi ses tonumuzu duyaramadığımız için karşımızdaki kişinin o günü kötü ve gergin geçtiyse burda yazılanları o ruh haliyle algılıyor sonuçta ben motorcu arkadaşların kötü düşünceli insanlar olabileceğini pek düşünmek istemiyorum
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
17 Temmuz 2012, 22:43
Alper_tim adlı üyeden alıntı
bence tartışma ve tahammül edememelerin nedeni yüz ve mimiklerimizi görmediğimiz için o anki ruh halimizle anlıyoruz söylenenleri
ben bugüne kadar yaptığım toplantılarda,gezilerde her türlü konuların konuşulduğu oldu ama burda olduğu gibi kavga hakarete varan söylemler duymadım olmadı da çünkü hepimizin ortak tutkusu motosiklet fikirlerimiz toplantılarda da farklılıklar gösteriyordu
ama dediğim gibi mimiklerimizi ses tonumuzu duyaramadığımız için karşımızdaki kişinin o günü kötü ve gergin geçtiyse burda yazılanları o ruh haliyle algılıyor sonuçta ben motorcu arkadaşların kötü düşünceli insanlar olabileceğini pek düşünmek istemiyorum
Haklısın. Gel şimdi bizden trafikte hoşgörü anlayış bekle.
-
18 Temmuz 2012, 01:14
maxi97 adlı üyeden alıntı
benim geçenki kazanın benzeri. yalnız bendeki yaya 50li yaşlardaki bir deliydi. adam aynen çocuğun hareketlerini yaptı. üstelik ben kendisine daha yakınken. koşmasa bile kaza olmayacaktı. sanırım arka koltuğuma atlaMAYA ÇALIŞTI; çünkü adam benim omzuma çarptı...
adamı geçmişim yani...
sol ayna ve ön camım kırıldı. koruma demirim eğildi. tam korumalı olmasam kafam kolum ve omzum kaldırıma girdiğinden bir iki kırığım olurdu.
koruma demirini iki tekmeyle düzelttim bugün. aynamı da 10 tlye aldım. ön cam bulamadım.
2009 ybr city için uzun ön cam nereden bulurum?
delidir, çocuktur, kedi köpektir yola fırlar ama yapacak bir şey olmayan durumlar oluyor işte. benim kazadaki hatam ne öğrenmek istiyorum.
-
18 Temmuz 2012, 04:39
Trafikten haberdar olmadığımı nerden çıkardın.Yada trafikte benim gibi arkadaşları cebine sokacağını nerden çıkardın ?Ne konuda beni cebine sokacan sürüş konusunda mı ?,bilgi konusundamı ?Ayrıca cebine sokulmaz,CEPTEN ÇIKARTILIR
Deyimlerden bile haberin yokken nasıl beni cebine sokmayı düşünüyorsun bu konularda.Küçük bir çocuğun koşarak bir sürücünün önüne atlayıp kazaya sebebiyet vermesinden dolayı annesini ve cocuğu suçlamamdan mı çıkarttın.
Gel seninle iddiasına girelim Sürücüye 1 tl bile ceza yazılmamıştır bu kazada.
Evet cebime sokarim sizin icin biraz ters olmus...
Ama bizde burada sizlerin cebimden cikaririm demesi gibi cebime sokarim tabirini kullaniriz..
Onun icin sana ve digerlerine biraz garip olabilir..
Deyimlerden haberim olmayabilir ama trafikte bilgi yada pratik olarak senden ilerdeyim..
Yazdiklarini, konusma tarzini görüyorum burada az cok.. Bu fikri buradan üretiyorum..
O senin deyiminle sürücü benim deyimimle öküz arkadas Türkiyede ceza almayabilir..
Ama burada olsa onun anasini bile aglatirlar bunu bilesin...
Sana burada gercekten olmus bir olayi anlatayim..
Köyün birinde kirmes yani panayir varmis..
Hertaraf bayrak afis ve birsürü sey senin anliyacagin..
Yani köye giren panayiri görmese bile bayraklardan falan burada birseyin oldugu anliyacak..
Ve bu sürücü bir sarhos u eziyor..
Olay tabiki mahkemeye kadar gidiyor...
Sürücünün dedigi.. Ayni sizlerin basindan beri sayikladiginiz olay..
Ama aniden önüme atladi bu sarhos..
Hakimin dedigi ney biliyormusun?????
Orada okadar bayrak, pankart vardi yolda.. Orada birseylerin oldugunu ve yola sarhos insanlarin cikabilecegini düsünmeliydin ve ona göre davranmaliydin
Tabiki bunlari yurdumda söyleyebilecek hakim yada düsünebilecek insan cok az malesef..
Onun icin senden trafikte cok cok ilerideyim bunu bilesin...
---------- Post added at 00:39 ---------- Previous post was at 00:22 ----------
MrSandman adlı üyeden alıntı
Buradan anlıyoruz ki iyi ki sende trafik polisi değilsin. Zira duygular ile hareket edilecek bir pozisyon yok ortada. Görünen köy kılavuz istemiyor gayet düz bir mantık var.
Motorkafa'nın söylediği herşeye son derece katılıyorum. Barış Şuşut'un cevap yazdığı topiclerde resmen hava daralıyor, oksijen azalıyor. Bu forum neden insanları kendine benzetme yeri oldu hiç anlamıyorum.
Fevkalade forumun amacından sapıldığını düşünüyorum. Hesapta forumda siyaset konuşmak yasak lakin insanlar sürekli aba altında sopa göstermek suretiyle dini, siyaseti konuya dahil etme çabasındalar.
Türkiye'nin gidişatının inanılmaz bir tahammülsüzlüğe ve kendisi gibi düşünmeyeni linç etmeye doğru gittiğini düşünüyorum. Açıkcası sonumuzun hayırlı olacağını düşünmüyorum.
Ben hicbirzaman duygusal olarak yaklasmam olaylara..
Duygusal olarak yaklastiginda yanlis yaparsin cünki...
Sizinde dediginiz gibi görünen köy kilavuz istemez...
Ama simdi neden politikaya girdiniz anlamadim..
Hem benim fikrim, sizsiniz sizin gibi düsünmeyenleri linc edecek.....
Gercekten sonumuz hayirli olsun..
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
-
18 Temmuz 2012, 10:36
Burada motorcuya yüklenen ve dahi "o sizin çocuğunuz olsaydı ne yapardınız?" diyen herkesin konuya son derece duygusal yaklaştıkları belli bence bunun tartışılacak hiçbir yanı yok.
Evet bende üzüldüm çocuğa keşke bunlar hiç olmasaydı dedim bende ama olan olmuş zaten. Malesef insanlar yaptıklarının sorumluluğunu taşımayı öğrenmeliler.
Bu o motoru kullanan insan için ne kadar geçerliyse o anne baba içinde o kadar geçerli yanlız.
Sevgili remzi_39 sen kendini duygusal yaklaşmıyor hissedebilirsin ama dışarıdan görünen bu. Sana söylenmemiş bir şeyi bile kendi üzerine alıp cevap yazma ihtiyacı hissetmişsin zira.
Benim hakkımda hiçbir fikriniz olmadığı ve hatta olamayacağı halde beni bir gruba sokmaya çalıp "sizsiniz sizin gibi düşünmeyeni linç edecek" demeniz bile komiklikten başka birşey değil.
Tanımadığınız kimselerin size söylenmemiş kelamlarını üzerinize alıp kendinizi komik durumlara sokmayın bence.
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
-
18 Temmuz 2012, 12:06
Evet cebime sokarim sizin icin biraz ters olmus...
Ama bizde burada sizlerin cebimden cikaririm demesi gibi cebime sokarim tabirini kullaniriz..
Onun icin sana ve digerlerine biraz garip olabilir..
Deyimlerden haberim olmayabilir ama trafikte bilgi yada pratik olarak senden ilerdeyim..
Yazdiklarini, konusma tarzini görüyorum burada az cok.. Bu fikri buradan üretiyorum..
O senin deyiminle sürücü benim deyimimle öküz arkadas Türkiyede ceza almayabilir..
Ama burada olsa onun anasini bile aglatirlar bunu bilesin...
Gercekten sonumuz hayirli olsun..
hahahah sizin orası neresi yahu ? sendemi Yurt dışındasın yazdığından öyle anladım,bana orayı anlatma arkadaşım.Yazdığım çocuk ve anası suçlu.Bu kadar basit bir cümle kurmuşum.Deyimlerden haberin yoksa kullanma çok garip oluyor.Sizin yurt dışındaki o sevdiğiniz ülkenizde,ülkemize garipleşmeniz yabancılaşmanız konusunda biraz calışma yapın isterseniz beni cebinize sokmadan önce.Pardon cebinzden çıkartmadan önce.Hala bilgide,pratikte benden iyi olduğunu düşünüyor bunu nasıl düşünebiliyorsun anlamış değilim.
Sana böyle yazı yazmış olmam birşey bilmediğim anlamınamı geliyor.Kendinize güldürmeyin.Haydi birde linç (charles lynch ) çıktı.Linçin nerden geldiğini anlamını bile bilmeden bizi linç edeceksin.Lütfen adil yargıla bizi.Kardeşim güldürme kendine.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)