Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Sen böylelerinden koru ya rab!

REKLAM ALANI
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı frantisec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen burayı bilmezsin e -5 şehirin içinden gecer .Akdenizi, Güneydoğu'ya bağlayan tek yoldur.Ne oldu şimdi al zihniyetini tak koluna .Sende çok iyi biliyorsun ki sürücünün suçu yok burda.Lafı söyledin bir kere dönemiyorsun da.Video açık seçik ortada çocuk ve anası suçlu.
    Eşim Osmaniyeli merak etme .. bak nasıl faka bastın .. 13 yıllık evliyim .. sık sık da Osmaniyeye giderim .. orası Akdenizi, Güneydoğu'ya bağlayan tek yol değildir .. Otoban yol değilmi .. noldu kurudun kaldın ansızın

Adanadada 3 yıl kaldım orayıda bilirim .

anne ilk suçlu olmak üzere sürücü, polis hepsi suçludur bu olayda .. madem yaya geçişine uygun değil polis sadece o arabaya değil yayada müdahele edecek .. etmiyosa demekki yaya geçişinde sorun yok .. o zaman da motor sürücüsü sığır olmayacak bakacak önüne ..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı glock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne olursa olsun, Yaya Herzaman HAKLIDIR! Geçiş üstünlüğü vardır!
    Üstad, Bu doğru bir laf ama sadece lafta kalıyor. Burada olayı resmiyete dökersek aslında bir tek sürücü suçlu çıkmıyor, nasıl mı?

- Yaya geçidi olmayan yerden yola giriş yapan insanlar var.
    - Karşıdan karşıya geçişte kazara da olsa çocuğun elini tutmayan ebeveyn var.
    - Bu duruma seyirci kalan ve hatta trafiği tehlikeye sokacak şekilde ceza kesmekte olan Trafik polisi var..

Gelelim sürücüye,

- Yaya araç arkasından yola girdiği için sürücü kaza için bir nebze daha haklı oluyor. Görüş alanı ve tepki süresi kısıtlanıyor.
    - Hızını bilmiyoruz ama sanırım şehir içi limitini aşmamış durumda. hız sınırı 35 ise ve sürücü 33 ile giderken çocuğa çarpmış ise bu görüntüler doğrultusunda hiç kimse birşey diyemez.

Burada sürücüyü "neden temkinli olmadın" diyerek suçlayabiliriz. Yada levy'nin dediği gibi "niye kornaya basmadın, dütletmedin" diye suçlayabiliriz. Ancak bunun da bir resmiyeti yok çünkü sürücünün resmi olarak kural ihlali söz konusu değil. Kazadan sonra da "polis üstüme atlamasa da zaten duracaktım" derse tamamen suçsuz oluyor. Bu adamı bu kazada ne ile suçluyoruz şuanda? (hız limitini aşmadığını varsayıyorum, öyle görünüyor).

Ha bu kaza vesilesi ile adamın ehliyetsiz, motorun muaynesiz olduğu öğrenilir vs, vs, sürücü suçlu çıkar orası ayrı. Ama adam şuanda resmi olarak sanırım %100 haklı gibi duruyor. Yanılıyor muyum?
    #sürenadam

Alıntı dincer59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bi olay Almanyada yaşanmazdı zaten ki adam ceza alsın.
    nedeninide yazsan aydınlatıcı olacak
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    Kanuni Windy S 150
    Ne olursa olsun, Yaya Herzaman HAKLIDIR! Geçiş üstünlüğü vardır!

demişsiniz ama yok öyle bir dünya adam yolunda 40-50 km hızla ilerlerken veletin teki sanki önüne atlamasını beklermiş gibi tam motor geldiğinde önüne atlıyor sonra sizde motorlu adamı sucluyorsunuz.Adamın fren yapıcak ne mesafesi nede durumu var.Çocuğa çarptıktan sonra zaten motor yalpalıyor ve adamda o anda panikliyor yani adamın bir suçu yok.

frantisec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eşim Osmaniyeli merak etme .. bak nasıl faka bastın .. 13 yıllık evliyim .. sık sık da Osmaniyeye giderim .. orası Akdenizi, Güneydoğu'ya bağlayan tek yol değildir .. Otoban yol değilmi .. noldu kurudun kaldın ansızın

Adanadada 3 yıl kaldım orayıda bilirim .

anne ilk suçlu olmak üzere sürücü, polis hepsi suçludur bu olayda .. madem yaya geçişine uygun değil polis sadece o arabaya değil yayada müdahele edecek .. etmiyosa demekki yaya geçişinde sorun yok .. o zaman da motor sürücüsü sığır olmayacak bakacak önüne ..
    eşiniz osmaniyeli olabilir,Adana'yada arada bir gelebilirsin 3 sene kalman buraları bilmene yetmez ama e -5 in şehir içinden Geçtiği gerçeği de değişmez.E- 5 Akdenizi Güney Doğuya baylayan tek yoldur E- 5 olarak.Konumuz otoban değil.E- 5 le şehir içi trafiği karıştırıyor diyen sendin aldın cevabını E-5 Burada Şehir içinden gecer.Şimdi zihniyetinle laf ebeliğini al tak koluna nooldu

Motosikleti
    Kanuni Windy S 150
    Barış Şuşut motor sürücüsünde zaten bir sığırlık yok adam yolunda ilerliyor.Sığırlık o çocuğun ailesinde en azından çocuğa trafikte nasıl hareket ediceğini öğretmeliler.Bence bu ülkede sürücülerden önce yayalar bilinçlendirilmeli çünkü onlar sürücülerden daha tehlikeli.

Alıntı frantisec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eşiniz osmaniyeli olabilir,Adana'yada arada bir gelebilirsin 3 sene kalman buraları bilmene yetmez ama e -5 in şehir içinden Geçtiği gerçeği de değişmez.E- 5 Akdenizi Güney Doğuya baylayan tek yoldur E- 5 olarak.Konumuz otoban değil.E- 5 le şehir içi trafiği karıştırıyor diyen sendin aldın cevabını E-5 Burada Şehir içinden gecer.Şimdi zihniyetinle laf ebeliğini al tak koluna nooldu
    ya tek yoldur diyodun olmadığını söledik .. hala kıvırıyosun.. şehir içinde e-5 kuralları olmaz .. yolun o bölümü şehir içi kurallarına göre işler yani meskun mahaldir.. ama sen bunu anlayacak kapasitede değilsin .. kaza PTT kavşağına gelmeden zannedersem hükümet binasının önünde oluyor .. Mobese kamerası kavşaklarda çünki.. zaten sürücü gözaltına alınmış .. bir tek ben böle düşünmemişim.. videonun altında ki yazıyıda oku.. sende anladın ama .. geri dönemiyosun ..çocuk n3erde ise 2,5-3 metre koşuyor .. kazanın olduğu yer yay geçişine açık işlek bir caddedir.. ve kameranın olduğu yerde kavşaktır..

hiç bişey olmasa bile kavşak yaklaşımı var.. onun için yavaşlaması lazım ..ama gözü poliste ehliyet veya belge eksik kaçacak .. Ama Allahın tokadı yok eline ayağına dolaşıyor..

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Motrcuya vermiş vriştirmişsiniz ama adam belki sizin gibi sürücü egitimleri bilmemne fren teknikleri hedeften kaçma gibi teknikleri bilmiyor belkide ilk kez böyle bişeyle karşılaştı ve dona kaldı vidyodan da anladığım kadar hız zaten 30 km gibi birşey ve hiç frene basamıyor öyle bi anca eminim ybr ile her yere dalıp çıkan ben kurtaramazdım..o motorlada frene bassa eminim bişey değişmezdi o kadar mesefade..
    Çocugun annesine gelincede malesef ülkemizde böyle SORUMSUZ anneler var yolda bi akranini tanıdığını gördümü 2 lafın belini kırmadan (dedikoduyapmadan) oradan ayrılmaz bu haldede çocugun durumu hak getire böyle bir olay gelincede vah benim oğlum vah şöyle böyle...İnşallah ufak tefek sıyrıklarla atlatir cocuk..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    ya tek yoldur diyodun olmadığını söledik .. hala kıvırıyosun.. şehir içinde e-5 kuralları olmaz .. yolun o bölümü şehir içi kurallarına göre işler yani meskun mahaldir.. ama sen bunu anlayacak kapasitede değilsin .. kaza PTT kavşağına gelmeden zannedersem hükümet binasının önünde oluyor .. Mobese kamerası kavşaklarda çünki.. zaten sürücü gözaltına alınmış .. bir tek ben böle düşünmemişim.. videonun altında ki yazıyıda oku.. sende anladın ama .. geri dönemiyosun ..çocuk n3erde ise 2,5-3 metre koşuyor .. kazanın olduğu yer yay geçişine açık işlek bir caddedir.. ve kameranın olduğu yerde kavşaktır..

hiç bişey olmasa bile kavşak yaklaşımı var.. onun için yavaşlaması lazım ..ama gözü poliste ehliyet veya belge eksik kaçacak .. Ama Allahın tokadı yok eline ayağına dolaşıyor..
    Sn. Barış Şuşut

Ben sizin tepkinizi ve duygularınızı gayet iyi anlıyorum. Fakat bir şeyi değerlendirmeye alırken, duygularımızı bir kenara bırakmalıyız değil mi? Böyle bir olayın hayatımız da kendi başımıza gelmeyeceğimizi nereden bilebiliriz? O yüzden bu işi bunca senedir motosiklet kullanıyorum, başıma hiç bir iş gelmedi demekle bitirmek gerekmiyor. Veya elimden gelen önlemi alıyorum, kazaya davetiye çıkarmıyorum demekle de. Neyin ne zaman olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Ben şansen bir hayvanı bile ezzem, vicdan azabı çekerim. Kaldı ki burada bir çocuk motor altın da kalıyor. Gerçekten çok acı bir durum.

Şimdi ortada ben bir aşırı hız sorunu göremiyorum? Yaya geçiti göremiyorum? Sadece yolun da ilerlemekte olan bir motorcu görüyorum. Ve önüne ansızın atlayan bir çocuk görüyorum. Evet, belki motorcu dikkatli olmamış olabilir veya hızını daha da düşürmesi gerekebilirdi. Fakat çocuk fırlayınca belli ki motosiklet sürücüsü donup kaldı orada. Yani olayı idrak edemedi. Farz edelim, her şey motor sürücüsünün elinde ve yayayı gördüğü hal de çarpıyor. Bu durum da motor sürücüsü yine de haklı. Orada ne bir geçit, ne bir yaya tabelası, ne de ışık var. Sürücü elbette ki gözaltına alınacak. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılacak. Evrakları eksik ise bu sorun sürücü aleyhine döner, orası ayrı bir konu. Fakat burada sürücünün hiç bir suçu günahı yok. Ve burada bu konuyu tartışmamız işin sonucu da etikilemeyecek.

Şimdi çektiğim şu resime bir daha bakalım.

Ben bir tane tabela görüyorum. O da çocuğun fırladığı istikamette. O levha da büyük ihtimal yol boyunca araç parkı yasak veya duraklama yapılamaz gibi bir levha olabilir. Orada yayayla ilgili ne bir geçit, ne de bir yol vardır. Bu işte tek suç ailesinin suçudur. Her yerde yaya geçiş üstünlüğüne sahip diyen arkadaşlar. Hayat süprizlerle dolu. Kimin başına ne iş geleceğini kimse bilmiyor. Fakat böyle bir olayda tüm suç benim, burada yaya geçiti yok, ışık yok, uyarı levhası yok, hızımın düşük olmasına rağmen yaya önüme atladı fakat duramadım. Tüm suç ben de diyebilecekler mi? Hiç sanmıyorum.

Siz şimdi diyorsunuz ki, bu adam haklı olmasına rağmen hapise girsin. Peki nede? Vicdanınız rahat etsin diye mi? Bu kişinin şu anda yaşadığı psikolojiyi nereden biliyorsunuz? Kimlere ekmek götürdüğünü, ne şartlar da yaşadığını nereden biliyorsunuz da, ailesinin ihmalsizliği sonucu ezilen bir çocuk için bu adamı feda ediyorsunuz?

Sanal da atıp, tutmak kolay geliyor bazılarına. Tekrar üsüne basarak söylüyorum; Bu kazaya küçüçük bir çocuğun karışması gerçekten çok acı. Fakat ezilen bir çocuk diye, haklı olan motosiklet sürücüsünü haksız çıkarmak hiç birimize yakışmıyor. Ortada ne bir hız ihlali, ne de kasten bir hareket mevcut. Benim gördüğüm tek şey, 100-200-300 he neyse metre yürümeye üşenip, yaya geçiti olmayan bir yerden geçmeye çalışan sorumsuz bir aile ve oradan suçu sadece o an geçmekte olan bir motorcu var.

Bu konuda görüşümüzü ikinci kez paylaşıyorum. Benim düşüncelerim bunlardır. Daha fazla da cevap yazıp, konuyu uzatmak istemem. Fakat bir olayı değerlendirirken duygularımızı bir kenara bırakmalıyız...
    Önce emniyet, sonra hareket...

heeee e-5 değilde şehir içi trafiğine göre işler o yüzden polis yaptığımız kazada işlem yaparken Burayı e-5 olarak aldı değilmi.Bu yol alelade bir yol değil.Şehir içinden geçmesi statüsünü değiştirmiyor.O yol Akdeniz'i Güneydoğuya bağlayan tek yol.Otobanlar ücretli olup sonradan yapılma yollardır.Konumuz e-5 olduğuna göre bu yol Hala Güneydoğu'ya bağlanan tek yol oluyor.Zihniyetini ve kapasiteni koluna takıp devam edebilirsin

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------

Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sn. Barış Şuşut

Ben sizin tepkinizi ve duygularınızı gayet iyi anlıyorum. Fakat bir şeyi değerlendirmeye alırken, duygularımızı bir kenara bırakmalıyız değil mi? Böyle bir olayın hayatımız da kendi başımıza gelmeyeceğimizi nereden bilebiliriz? O yüzden bu işi bunca senedir motosiklet kullanıyorum, başıma hiç bir iş gelmedi demekle bitirmek gerekmiyor. Veya elimden gelen önlemi alıyorum, kazaya davetiye çıkarmıyorum demekle de. Neyin ne zaman olacağını hiç birimiz bilemeyiz. Ben şansen bir hayvanı bile ezzem, vicdan azabı çekerim. Kaldı ki burada bir çocuk motor altın da kalıyor. Gerçekten çok acı bir durum.

Şimdi ortada ben bir aşırı hız sorunu göremiyorum? Yaya geçiti göremiyorum? Sadece yolun da ilerlemekte olan bir motorcu görüyorum. Ve önüne ansızın atlayan bir çocuk görüyorum. Evet, belki motorcu dikkatli olmamış olabilir veya hızını daha da düşürmesi gerekebilirdi. Fakat çocuk fırlayınca belli ki motosiklet sürücüsü donup kaldı orada. Yani olayı idrak edemedi. Farz edelim, her şey motor sürücüsünün elinde ve yayayı gördüğü hal de çarpıyor. Bu durum da motor sürücüsü yine de haklı. Orada ne bir geçit, ne bir yaya tabelası, ne de ışık var. Sürücü elbette ki gözaltına alınacak. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılacak. Evrakları eksik ise bu sorun sürücü aleyhine döner, orası ayrı bir konu. Fakat burada sürücünün hiç bir suçu günahı yok. Ve burada bu konuyu tartışmamız işin sonucu da etikilemeyecek.

Şimdi çektiğim şu resime bir daha bakalım.

http://i50.tinypic.com/v8irtz.jpg

Ben bir tane tabela görüyorum. O da çocuğun fırladığı istikamette. O levha da büyük ihtimal yol boyunca araç parkı yasak veya duraklama yapılamaz gibi bir levha olabilir. Orada yayayla ilgili ne bir geçit, ne de bir yol vardır. Bu işte tek suç ailesinin suçudur. Her yerde yaya geçiş üstünlüğüne sahip diyen arkadaşlar. Hayat süprizlerle dolu. Kimin başına ne iş geleceğini kimse bilmiyor. Fakat böyle bir olayda tüm suç benim, burada yaya geçiti yok, ışık yok, uyarı levhası yok, hızımın düşük olmasına rağmen yaya önüme atladı fakat duramadım. Tüm suç ben de diyebilecekler mi? Hiç sanmıyorum.

Siz şimdi diyorsunuz ki, bu adam haklı olmasına rağmen hapise girsin. Peki nede? Vicdanınız rahat etsin diye mi? Bu kişinin şu anda yaşadığı psikolojiyi nereden biliyorsunuz? Kimlere ekmek götürdüğünü, ne şartlar da yaşadığını nereden biliyorsunuz da, ailesinin ihmalsizliği sonucu ezilen bir çocuk için bu adamı feda ediyorsunuz?

Sanal da atıp, tutmak kolay geliyor bazılarına. Tekrar üsüne basarak söylüyorum; Bu kazaya küçüçük bir çocuğun karışması gerçekten çok acı. Fakat ezilen bir çocuk diye, haklı olan motosiklet sürücüsünü haksız çıkarmak hiç birimize yakışmıyor. Ortada ne bir hız ihlali, ne de kasten bir hareket mevcut. Benim gördüğüm tek şey, 100-200-300 he neyse metre yürümeye üşenip, yaya geçiti olmayan bir yerden geçmeye çalışan sorumsuz bir aile ve oradan suçu sadece o an geçmekte olan bir motorcu var.

Bu konuda görüşümüzü ikinci kez paylaşıyorum. Benim düşüncelerim bunlardır. Daha fazla da cevap yazıp, konuyu uzatmak istemem. Fakat bir olayı değerlendirirken duygularımızı bir kenara bırakmalıyız...
    Barış abimiz bunu anlamak istemiyor.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bosuna kapisiliyor surekli. Bir taraf cocugu ve annesini suclu buluyor diger taraf motorcuyu.

Senelerce Yurt disinda ozel arac kullandim ve halen de kullanirim. Avrupadaki tum ulkelerdeki trafik kurallarini bilirim.

Buna benzer bir olayi seneler evel yurt disinda yasamis birini biliyorum. Cocuk tabelasiz bir yerden kosarak karsiya gecmeye kalkti ve cocuga araba carpti.

Cocuk koturum kaldi. Beyinde hasar olustu. Aile tazminat davasi acti. Sigorta bir halt vermdi cunku cocuk suclu bulundu. Diger yandan surucu ise, cezalandirildi ve 5 sene ehliyeti men edildi. 5 sene sonunda da gozetim li olarak trafige izin verildi. Yani bir daha birine carpar ise potansiyel var diye hapis bile yatabilir.

Ama sonuc o suclu bu suclu degil. Turkiyenin gercek tablosu bu. Trafik kurallarini bilmiyoruz ve uygulamiyoruz. Sonrada burda cok supermisiz gibi tartisiyoruz.

Ne o anneyi kimse egitmis , nede o motor surucusunu. Kimse onlara dememis, yolda cocuk cikar dikkatli ol her zaman. Anneye cocugunu muhakak sadece yaya gecidinden kontrollu olarak gecir diye.

Kimse aksini ogretmez ise yanlis dogrudur....
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

atiTheSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E Beyaz'2012
    Bu görüntüyü ehliyet sınavında kullanırdım ben . suçlular kimler diye sorardım sırası ile yaz..

çocuğu sıralamaya sokana ehliyet vermezdim ..
    Aynı görüntüyü herkes izlemiş, birbirine benzeyende, değişik tespitlerde mevcut. Sizin yorumunuzdan önce çocugu suçlu bulan yok, daha çok çocugun annesi suçlanmış. Karşıdan karşıya geçişlerde ben, yaşı çok daha büyük yigenimin elinden tutarım.

Ben sizin yorumunuz üzerine yazma ihtiyacı hissettim. Sizin dünyayı yayalaştırmak gibi ütopik bir düşünceniz mi var? Araçlar kullanılmasın, araçlar için üretilen her yer insana tahsis edilsin.. Artık 44 kişilik otobüs yerine, 44 kişi birbirimizden tutunur Ankara'dan İstanbul'a otoban ücretini öder, hep beraber koşarak gider, yolda bir yerdede 15 dakika ihtiyaç molası veririz...

Umarım artık ehliyet sınavlarında bir etkiniz yoktur.. Öglenleri siesta yaptıgınız sessiz sakin bir yaşam sürüyorsunuzdur..

Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorcunun hatası yok pek, çocuk aniden fırlamış.Fakat ben çocuk gördüğüm zaman hızımı düşürürüm, çocukların ne yapacağı belli olmaz.Bazı anneler sorumsuz olabiliyor tıpkı bu videodaki gibi.

Merak etmeyin abartı felan değil, dikkatsiz yayalar olduğu sürece yol kenarlarına da dikkat etmek zorundayız.Hiç belli olmuyor bazen bir anda fırlıyorlar yola koca koca adam ve kadınlar.

Kesinlikle katılıyorum, motosikletin arkasından tutan mı dersin, geçerken oyun olsun diye motosikletin altına pet şişe atan, top falan oynarken oyuna dalıyorlar, görmüyorlar hiç bir şeyi, 2,3 kere korna çalıp baya yavaşlıyorum geçene kadar.

Not: Okmeydanı Hastane civarında olanlar var mı yav.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    İşte ailesi sorumlu diyorum. O çocuğa zaten hayat toz pembe. Hiç bir şeyin farkın da değil. Bu olayın tek suçlusu, çocuğun ailesidir. Bunu söylerken resime bir kez daha dikkatli bakalım. Çocuğunun motor altında görünce nasıl da bilinç kaybediliyor, insan ne yapacağını şaşıyor değil mi?

Motor altında kalan çocuğuna can havli ile koşturan anne, diğer çocuklarını bırakıyor yolun ortasın da. Şimdi öteki çocuklar kalıyor yolun ortasın da. Allahtan araç sürücüsü o an da duruyor. Ya durmasaydı ve diğer çocukta atlasaydı beyaz aracın önüne? Bu dediğim eğer daha hızlı bir seyir sürülseydi, olabilirdi. Bu yüzden yayaların en başta tedbirlerini alması şart. Daha sonra araç sürücülerinin. Bizim İzmir Güzelyalı da kaç kişi öldü. Yazık, günah gerçekten. Arka da bıraktıları insanlara yazık. Halbuki öldükleri yer de üst geçit mevcut. Biraz ilerisinde de ışıklar.

Ben şimdi böyle konuşuyorum, çok mu uyuyorum yaya kurallarına? Hayır. Benim de kestirmeden karşıya geçtiğim oluyor. Fakat olaki ezildiğim de, bu sürücünün suçlu olduğu anlamına gelmiyor. Tüç suç, benim üşenip yürümediğimdendir. Tıpkı vidyo da olduğu gibi.
    Önce emniyet, sonra hareket...

[QUOTE=zeda3000;2746757]Bosuna kapisiliyor surekli. Bir taraf cocugu ve annesini suclu buluyor diger taraf motorcuyu.
    [QUOTE]

Yolda giderken senin elinde olmadan bir gelişme yaşanıyor.Sorumlusu sen değilsin ama başın bir olayla belaya giriyor.
    Kaderci olsak olacağı vamış önüne geçmek mümkün değil der cıkardık.Bu işin bir suçlusu var elbet.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    şehir içi trafikte her zaman tetikte olacaksın arkadaşım. misal ben araba kullanırken yayanın atlayabileceği mekanlarda her an fren yapacak gibi hazırlarım kendimi. benim edindiğim tecrübelerle bu sabittir. trafikte %100 haklı da olsam bir çocuğa zarar verirsem bunun vicdan azabı beni mahveder. şimdiki gençler ara sokaklarda 70-80 km/sa ile gidiyor. ben buradalar da ayağımı gazdan çeker sokaklarda yavaş yavaş ilerlerim.
    ben Ankara da yaşıyorum. kızılayda neredeyse her sokak başında ya üst geçit ya alt geçit yada yaya geçidi vardır. ama her an önünüze biri atlayabilir. önlemini alman gerek böyle merkezlerde.
    birde şuna itirazım var. yay gecidinde siz yayalara yol veriyor musunuz. ben üç ay romanya da kaldım. adamlar yaya yola ayağını attığında trafik duruyor. yaya geçiyor trafik devam ediyor. en son baku ziyaretimde de yaya geçidine ayağımı attığım anda trafik durdu. ben de karşıya geçtim. şimdi hangimiz yaya geçidinde durup yayaya yol veriyoruz.
    motorcu dikkatine polise değilde yola vermiş olsaydı çocuğun ailesinin yola indiğini gördüğü anda çocuğun yola fırlayabilmesi ihtimalini görür önlemini alırdı. ama adamın aklı polisten sıvışmak olduğu için dikkat etmedi.
    suç meselesine gelince burada %80 anne baba suçlu. evlatlarını korumak adına hiçbir şey yapmıyorlar. trafiği kontrol etmeden yola atlıyorlar. yol karşıya gececek kadar boşalmadan yola inenler suçludur. karşıdan karşıya geçilirken yolu ortasında durulup diğer şeridin boşalması beklenmez. bu durumda beklersen gelecek olan araçtan bir şey fırlar seni yaralar. lastik patlar araba üzerine gelir. %20 suçlu olanda motorcudur. şehiriçinde olabilecek riskleri görüp önlemini almalıdır. çoçuk her zaman çoçuktur. onu suçu yoktur.
    Barış Şuşut ve myagdi bunu beğendiler.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    [QUOTE=frantisec;2746767][QUOTE=zeda3000;2746757]Bosuna kapisiliyor surekli. Bir taraf cocugu ve annesini suclu buluyor diger taraf motorcuyu.
    Yolda giderken senin elinde olmadan bir gelişme yaşanıyor.Sorumlusu sen değilsin ama başın bir olayla belaya giriyor.
    Kaderci olsak olacağı vamış önüne geçmek mümkün değil der cıkardık.Bu işin bir suçlusu var elbet.
    Aile ve bir yaya daha park halindeki arabadan bir adim onde yolun icinde duruyorlar. Motorcunun onlari gormemesi icin tek bir neden var. Oda gozunun orda ki trafik polisine takilmis olmasi. Yinede carpabilirdi, ama ustunden gececek kadar degil. Adam fren bile yapmiyor ki , cocugu ezdikten sonra gaza asiliyor.

Zaten Anne suclu cocuguna hakim degil. Motorcuda ondan beter cikti ezdigi adama bakmadan polisin onunde kacmaya yelteniyor.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

omeruby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZNU
    Ben çocuklu aile görürsem duruyorum arkada ne kadar araba olursa olsun. Buyrun geçin diyorum. Onlar geçtikten sonra trafiğe devam. Ne kendi hayatımı ne bir çocuğun hayatını 5sn için mahvedemem. Ama annesi suçlu burada bence.
    myagdi bunu beğendi.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bir numaralı hukuk kuralı şudur.
    Yeryüzünün tamamı canlıların yaşam alanıdır (otoyol askeri alanlar inşaat şantiyeleri vb gibi etrafı çevirilmek üzere korumaya alınanlar hariç)
    Bu sebeple elinde kesici cisim taşıyan nasıl ki birisine değdirmeden taşımak zorundaysa, silah taşıyan sorumluluğunu alıyorsa, araç kullananda bu aracın vereceği her türlü zarardan sorumludur.
    Bu canlıların bazıları işlerini kolaylaştırmak üzere bisikletten forklifte at arabasından kamyona kadar araçlar kullanırlar ancak bu onları diğerlerinden üstün yapmaz.
    Etrafı tel örgüyle çevrili ve canlı varlıkların (sadece insanların değil) girmesi engellenmiş yolların haricindeki her yerde geçiş ve kullanım önceliği canlılarındır.
    Bazı durumlarda canlıları korumak üzere trafik kuralları oluşturulmuştur ve kuralların amacı CAN korumaktır mal ikinci plandadır.
    Medeni insan aracıyla giderken yayalara çekil ulan dercesine korna çalmaz.
    Ama medeniyet bize tek dişi kalmış canavar diye öğretildiğinden olsa gerek, medeni olmamak için elimizden geleni yapıyor ve hatta cahil cesaretiyle bunu savunuyoruz.
    İnsan olmak hele ki medeni insan olmak zor zenaat vesselam.
    Barış Şuşut bunu beğendi.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buna benzer bir olayi seneler evel yurt disinda yasamis birini biliyorum. Cocuk tabelasiz bir yerden kosarak karsiya gecmeye kalkti ve cocuga araba carpti.

Cocuk koturum kaldi. Beyinde hasar olustu. Aile tazminat davasi acti. Sigorta bir halt vermdi cunku cocuk suclu bulundu. Diger yandan surucu ise, cezalandirildi ve 5 sene ehliyeti men edildi. 5 sene sonunda da gozetim li olarak trafige izin verildi. Yani bir daha birine carpar ise potansiyel var diye hapis bile yatabilir. ....
    Sürücüye verilen cezanın açıklamasını da biliyor musunuz? Gerçekten çok merak ettim. Şimdi ben yolda giderken balkondan birisi düşşe yola, ve ben de onun üzerinden geçsem benim de mi ehliyetime el koyacaklar? Yani nedir mantık, nasıl olursa olsun aracımız bir yaya ile temasa geçtiğinde ve zarar verdiğinde yani kısacası kazaya karıştığımızda illa ki ehliyetimize el konulacak ve sonra da gözetimli mi olacağız?
    #sürenadam

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)