Motosiklet Can Aldı! (Manidar)
-
Reklamlar
-
Zaten ehlıyetı olanlar kazada ölmüyorlar evet...
-
Öyle birşey demedim.
-
örnek verdıgınız konu baslıklarının hepsı ehlıyetle ılgılı oldugu ıcın öyle yazdım.
-
Son zamanlarda can sıkan mesele o olduğundan örnek gösterdim. Ki gayet de geçerli bir sebep. Hoş, günümüzde ehliyet kurslarının da çok etkisi olmasa da en azından hem yaşı gelmiş oluyor hem ailesi-çevresinin onayını almış oluyor, hem de en azından üzerinde olduğu şeyin ehemmiyetini biraz olsun öğrenmiş oluyor...
Ne kadar küçük yaşta bu cümleleri kurarsa o kadar cahil olunuyor bu konularda... Misal, sence bu kazanın sebebi ne? Sokak arasında hız yapmasından başka bir açıklaması var mı?
Biraz düşünerek tepki vermeni öneririm akbilli...
-
kafasında kask olaydı kalkıp üstünü başını silker yoluna devam ederdi. Şimdi ailesini evlat acısıyla bıraktı gitti. Ehliyet yok kask yok..
-
Söylediklerinize katılıyorum ama son kelime akbilli yakışmamış aşalar gibi
Cahillerle tartışmaya girmeyin. Ben hiç yenemedim.-İmam Gazali-
-
boş ver cihan mesajı almak isteyen zaten alıyo abicim sen sıkıntı yapma
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
cihan54 adlı üyeden alıntı
Son zamanlarda can sıkan mesele o olduğundan örnek gösterdim. Ki gayet de geçerli bir sebep. Hoş, günümüzde ehliyet kurslarının da çok etkisi olmasa da en azından hem yaşı gelmiş oluyor hem ailesi-çevresinin onayını almış oluyor, hem de en azından üzerinde olduğu şeyin ehemmiyetini biraz olsun öğrenmiş oluyor...
Ne kadar küçük yaşta bu cümleleri kurarsa o kadar cahil olunuyor bu konularda... Misal, sence bu kazanın sebebi ne? Sokak arasında hız yapmasından başka bir açıklaması var mı?
Biraz düşünerek tepki vermeni öneririm akbilli...
Malesef o yaşlarda olan arkadaşlara ne desen boş.Kendimden biliyorum.Kazaların çoğu olmayacak yerlerde aşırı hızdan kaynaklanıyor.Kendimde yaptım ve şanslıydım.Kimseye bişey olmadı.Ama gene aynı hızla aynı serserilikle kullandım.Zamanla oturuşan şeyler burlar.Şimdi daha temkinli,dikkatli,nasıl diyim on sn sonrasını hesap ederek kullanıyorum.O yaşlarda ne hatalar yaptığımı bildiğim için o hataları yapmamaya çalışıyorum.Tabiki ehliyet motosoklet kullanmıyor ama cezasını ANA-BABA ödüyor,o yaştaki çocuk değil.Kimse kaza yapmak için trafiğe çıkmaz ama o yaşlar başka usta.Başına bişey gelmeden ne kadar anlatsan anlamaz o yaşlar.Herkese kazasız belasız sürüşler
-
13 Temmuz 2012, 15:45
Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz
Evet dusundum ve hala ehlıyetle asırı hız arasında bır bag kuramadım.
Neyse dedıgım gıbı motorunuz oldugu ıcın daha ıyı bılırsınız.
Ben daha fazla uzatmıcam
-
13 Temmuz 2012, 15:47
Muhtemelen hiç tecrübesi yok ehliyet zaten yok
Kaskta yok
Beyinde yok
Bir anlık heves uğruna gitti kask olsa belki böyle olmazdı
Muhtemelen ya vitesleri bilemedi yada gaz koluna hakim olamadı
Ben 22 yaşındayım Bisiklete binerken bile korkuyorum
Bunlar ne akla hizmet kasksız korumasız binerler anlamıyorum
İmza Yok ::tutkuy:: ::xs22:: ::gazla::
-
13 Temmuz 2012, 16:03
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçenlerde ehliyetsiz bir kebapçı kuryesi bir bayana çarptı bizim burada...
Bayan şu an yoğun bakımda..
Çocuk 17 yaşında,ehliyetsiz...
Kask,mont vs zaten işleri olmaz..
İki tarafın da hayatları karardı.
Boşuna burada insanlar yazmıyorlar..
Ehliyetli adam en azından ehliyetin önemini bilir,daha bilinçli olur,nerde nasıl motosiklet kullanacağını daha iyi bilir...
Tabi ki kazanın nerede nasıl olacağını Allah bilir fakat,şimdi 17 yaşında ehliyetsiz bir bayana çarpan gencin, hayatının geri kalanını nasıl geçireceği,gençliğinin belki de mahvolacağını konuşmaya bile gerek yok...
Ehliyetsiz kullananlar,bırakın bu işleri,yazık etmeyin kendinize,çevrenize...
-
13 Temmuz 2012, 16:06
Pangea adlı üyeden alıntı
Söylediklerinize katılıyorum ama son kelime akbilli yakışmamış aşalar gibi
tosbağa adlı üyeden alıntı
Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz
Akbilli olmasaydın daha iyi anlardın diyorum. Yoksa akbillisin diye ne diye aşağılıyım biz de senin yollarından geçtik biz de zamanın da akbilliydik. Neyse sosyal mesaj da bir yere kadar arkadaş. Anlamayana davul zurna az...
-
13 Temmuz 2012, 16:11
cihan54 adlı üyeden alıntı
Anlamayana davul zurna az...
Aynen öyle
-
13 Temmuz 2012, 16:12
böyle bi konuda bile laf olsun diye tartışma çıkaranlar var. Hocam neyin peşindesiniz? Yasal sorumlulukları (geçilmez ya) geçelim... ehliyetini alanlar eskı kullanımlarına göre daha sorumlu kullanıyorlar, motosiklet-araba farketmiyor. Kendimden ve çevremden gözlemlediğim budur.
-
13 Temmuz 2012, 16:14
Daha öğlen ras geldi
Genç bayan kardeşimiz Mondial 150zat ile geziniyordu
Ne kask ne eldiven ama makyajı tam kask neymişki kolunda çantası
Beyin bedava(bir kereliğine)kask nerde diye işaret ettim hiç oralı bile olmadı
İmza Yok ::tutkuy:: ::xs22:: ::gazla::
-
13 Temmuz 2012, 16:25
Kask yok ehliyet yok bunlari ergenligin kaynayan kanina anlatamazsiniz.. Peki hic dusundunuzmu o isvereni? Sonucta bu cocugu ise alan siparis gec kalmasin diye onu surekli saga sola kosturan isvereni? O isveren motor ile birlikte kaski montu alsa, bunlari giymezsen calisamazsin dese!! Ana babayi dinlemeyen o cocuk iki kurus kazanmak icin o kaskida takardi o montuda giyerdi.. Balik bastan kokar aga, dunyaca unlu fast food zincirleri her yil yuzlerce kask mont aliyor ve giyinmesini mecbur tutuyor neden?
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
13 Temmuz 2012, 16:28
Allah rahmet eğlesin. Kaskını aksesuarını takmadan motor'a binen arkadaşlar eğer bir kaza sonucunda ölürseniz şanslısınız.
Yoksa hayat boyu daha büyük acılar çekebilirler ve çektirebilirsiniz.
www.mfarkedin.com
Motosikletleri Farkedin..!
-
13 Temmuz 2012, 16:37
babasına çok üzüldüm çocuğa değil; bunun gibi yüzlercesi var tehlikenin farkında değil.. dönüş tekniği bilmiyor bisikletle döner gibi yatırıyor motoru aynayı çıkarıyor vsvs
-
13 Temmuz 2012, 16:45
Ehliyet için neden yaş sınırı istendiği açıkça meydanda, dünyanın hemen her ülkesinde aşağı yukarı benzer yaş sınırları içinde taşıt ehliyeti alınıyor. Bu yaşın altındaki insanlar zihinsel, bedensel en önemlisi psikolojik olarak bu tür bir sorumluluğu almaya hazır değiller. Bunun aşağısı yukarısı yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)