Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet Can Aldı! (Manidar)

REKLAM ALANI
    SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Gençliğine yazık. Allah rahmet eylesin. Burda bir tek kullanıcının suçu yok. En başta suç, işletme sahibinde!
    anaconda84 bunu beğendi.
    Önce emniyet, sonra hareket...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    O motora binmesine izin veren kisi acaba neden bu ulkede hic ceza almiyor.?
    anaconda84 bunu beğendi.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    İyi olmuş diyemicem ama üzüldüğüm de söylenemez. burda motorun suçu var mı ? yok,ailesinin suçu var mı ? korumasız motor kullandığını biliyorsa var , işverenin suçu var mı ? yine var, peki ya sürücü onun da var polisin var devletin var var oğlu var. şimdi burda üzülebileceğimiz bir durum var mı ?

Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O motora binmesine izin veren kisi acaba neden bu ulkede hic ceza almiyor.?
    mükemmel bir devletimiz anayasamız ve hukukumuz var. adalette sınır tanımayız.
    anaconda84 bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Raphae1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Er6-F-Cbf 1000+YBR 125, gts250-cbf150-600rr-mt07
    Kasksız gençlerimize, eğer imkanımız zamanımız var ise , yolda ,trafik ışıklarında yada bı cafe tarzı yerde denk geldiğimizde, bu kask takmıyor ölürse ölsün diye yaklaşmasak, onun yerine kaskın önemini, takmadığında neler olabileceğini ve hatta olduğun yerde bile kafa üstüne düştüğünde bile ne kadar hasar alabileceiğini anlatırsak, eminim çoğu insanalrı bilinçlendirebiliriz.

Ben sadece motorcuları değil, motor kullanmayan ama meraklı olan eş , dost hatta yoldaki meraklılara ( şeytan icadı bu hayatta binemem diyenlere) bile kaskın korumaların önemini anlatmaya çalısıyorum. Hatayı ön yargıyı herzaman karşı tarafta aramayalım. Sonuçta buda bir ön yargıya . İğneyi birazda kendimize batıralım. Apaçileri ve kask takmayanları sevmem ama bu ölsünler anlamına gelmiyor.

Allah rahmet eylesin...
    turkish39, valvole ve dreamkiller bunu beğendiler.
    ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    Allah ailesine sabır versin.bu ve bunun gibi lokanta sahiplerine ağır ceza ve yaptırımlar getirmek lazım aslında,neredeyse bütün lokantalar aynı,16-17 yaşındaki komiler kumaş pantolon,beyaz gömlek motorla sipariş götürüyor.bunları gördükçe uyuz oluyorum.hala ehliyet yaşını sorgulayan arkadaşlar konuya yazı yazmasınlar.biz sanki kendimizi düşündüğümüzden bişeyler söyleyip akıl veriyoruz,ulan biz sizi düşünüyoruz biyerleriniz tavan yapıyor...bende motoru alıp hemen ehliyete yazıldım ve bikaç ay kullandım o sırada arkadan araba çarptı polis bile çağıramadım.biz o zaman cahildik sizin gibi bize akıl verecek abilerimiz yoktu ama kendim bilinçlendim zamanla full korumanın ve ehliyetin önemini anladım.altımdaki motor 150 cc scooterdı ama ehliyetimde vardı full korumamda...birde anlamadığım bize bişey soruyosunuz,akıl istiyosunuz,ama söylediklerimiz işinize gelmedimi hemen artiste bağlıyosunuz...vallahi herkes kendi bilir,sonunuzun bu kazadaki arkadaş gibi olmasını istiyosanız ehliyetsiz de kullanın,korumada kullanmayın kask'da...hatta bi güneş gözlüğü takarsınız havanızdan geçilmez...
    cihan54 ve pistolpitt bunu beğendiler.
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    benim motorum garajda duruyor şimdiye kadar kimsenin canını almadı kazayı yapan sürücüdür motor olsun araba olsun diyecek bişe yok
    böyle başlıklarla ve gazete haberleri motorsikleti hep kötü gösteriyor.motosiklet can almış motosiklet kullanan ehliyetsiz genç sürücü hızla viraja girince kontrolü kaybetti arabada olsa viraja hızlı girince ondada kontrol kaybedilir Allah Rahmet Eylesin

harun1077 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SUPER8// Yamaha XJ6N'e Kasııyor.
    Video'yu izlerken içim cız etti Bundan sonra kask takmaya daha fazla özen göstericem.

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cihan54
    Dostum güzel konuya değinmişsin ama Türkiye'de ehliyet trafik sorgusunda aracının bağlanmasını ve ceza yemeni engelleyen bir kart parçasından ibaret.
    Tr de ehliyet alırkenki kurs eğitimlerinde :
    * Motosikletin yol tutuş ve viraj özellikleri, kalkış, durma , kontra eğitimi verilmiyor.
    * Motor kullanacaklara psikoanaliz eğitimi verilmiyor.
    * Motor devirince nasıl kaldırılır, yokuş yukarı nasıl durulur kalkılır ,yokuş aşağı nasıl inilir eğitimi verilmiyor.
    * Kask ve korumaların ne işe yaradığı neden gerekli olduğu söylenmiyor.
    * Acemi motosikletci sertifikası verilip kademe kademe ehliyet CC arttırımı yapılmıyor .
    Kısaca TR de ehliyet hiçbir işe yaramıyor
    TR de B ehliyetin varsa 20 soruluk Motor sınavına girersin, geçersen scooter ile 8 çizip ehliyetini alırsın .
    ve o ehliyetle ertesi gün gidip Hayabusaya binebilirsin. Ben bu ehliyetin nesine güveneyim nesine inanayım.
    Bireysel olarak bilinçli değilseniz, ehliyet bir işe yaramaz.
    cihan54, aquarist4, omeruby ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Raphae1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasksız gençlerimize, eğer imkanımız zamanımız var ise , yolda ,trafik ışıklarında yada bı cafe tarzı yerde denk geldiğimizde, bu kask takmıyor ölürse ölsün diye yaklaşmasak, onun yerine kaskın önemini, takmadığında neler olabileceğini ve hatta olduğun yerde bile kafa üstüne düştüğünde bile ne kadar hasar alabileceiğini anlatırsak, eminim çoğu insanalrı bilinçlendirebiliriz....
    ...eminim çoğu insanları bilinçlendiremeyiz.
    #sürenadam

valvole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Chronix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi olmuş diyemicem ama üzüldüğüm de söylenemez. burda motorun suçu var mı ? yok,ailesinin suçu var mı ? korumasız motor kullandığını biliyorsa var , işverenin suçu var mı ? yine var, peki ya sürücü onun da var polisin var devletin var var oğlu var. şimdi burda üzülebileceğimiz bir durum var mı ?
    Aynı durumdaki senin bir arkadaşın yakının olsa nasıl düşünürdün ? Sana kimse üzül diyemez zaten bu senin duygularınla ilgili. Sen 17 yaşındaki bir arkadaşın, evladın, abinin, kardeşinin hayata gözlerini yumması ne demek biliyormusun ? Gencecik bir insanın hayatını kaybetmesi ne denli bir felaket bilirmisin ? Üzülebileceğin bir durum var evet. Agresif tavırlarını başka sayfalardaki yorumlarınla ifade et. Anlatabildimmi arkadaş ?

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    allah rahmet eylesin.. gerisi fasa fiso...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Allah rahmet eylesin. Geride bıraktıklarına da sabır diliyorum. Benim çevremdekilerde üstümdeki kask, mont, dizlik, eldivenden oluşan ekipmalarımı gördüklerinde "ne gerek var, bir kask yeter" diyorlar. Onlara kısaca "gerekli ekipmanlar" olduklarını söylüyorum. Doğrusunu burada yazayım : Ekipmanlarım olmadan yapacağım bir kazada sakat kalmaktan korkuyorum, sakat kalıp bir başkasına bağımlı olmaktan korkuyorum, ölmekten korkmuyorum kesinlikle, korktuğum geride bırakacağım insanların yaşayacakları. Motorsiklet kullanmaktan çok büyük keyif alıyorum ama itiraf edeyim korkuyorum kullanırken. Korkmaktan zarar gelmedi şimdiye kadar bana, elimi gazdan çektim, viraja çıkabileceğim hızda girdim, güvenle durabileceğim hızlara çıktım, araçlarla arama güvenle durabileceğimden fazla mesafe verdim. En önemlisi ne kendime çok güvenirim ne de motora. Ben allah yapısıyım, o da kul yapısı.. Allah kimseyi böyle acılarla karşılaştırmasın. Herkese güvenli sürüşler dilerim..
    omeruby, turkish39, */ AHm3T /* ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Dediğim gibi Aileler çocuklarına sorukluluk yüklemedikçe bunlar olmaya devam edecektir.
    Allah rahmet eylesin, en çok ta Annesi ve Babası yıkılmıştır.
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    İçim parçalandı.. Allah kimseye evlat acısı vermesin.. Cihan güzel konu.. Mesaj yerini bulması gereken yeri bulur.. Abidik gubidik anlayanlara yapacak bişey yok, sizlerde kasksız ehliyetsiz yola çıkmayın..
    Ehliyetsiz bi yayayı öldürürsen, o zaman anlarsın ehliyet öldürüyor mu öldürmüyor mu
    kaptanbst ve cihan54 bunu beğendiler.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    cihan festivalde tahser le konuşuyoruz abi sen boş yolda çok yavaş gidiyorsun dedi...
    bende dedim ki serhat o boş yol köy yolu tarladan traktör çıksa önüme ben duramasam patlatsam ne olur dedim sadece evden 5 dakika erken çıkıyorum işe zamanında gidiyorum tek parça halinde
    ve canlı
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı valvole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı durumdaki senin bir arkadaşın yakının olsa nasıl düşünürdün ? Sana kimse üzül diyemez zaten bu senin duygularınla ilgili. Sen 17 yaşındaki bir arkadaşın, evladın, abinin, kardeşinin hayata gözlerini yumması ne demek biliyormusun ? Gencecik bir insanın hayatını kaybetmesi ne denli bir felaket bilirmisin ? Üzülebileceğin bir durum var evet. Agresif tavırlarını başka sayfalardaki yorumlarınla ifade et. Anlatabildimmi arkadaş ?
    1. yorumum da agresif bir tavır olduğunu sanmıyorum.
    2. istediğim konu da istediğim yorum yaparım bunun kararını vermek senin haddine değil.
    3. 17 yaşında ehliyetsiz ve kasksız bir motorla gezen sülalemden yakınım olabilir ama ne oğlum ne de yeğenim ben yaşadıkça böyle birşey yapamaz o derece sorumluluk sahibiyim. sülalemden ölen adama da üzülmem ok ?
    4. insanların yaptığı bu tür yorumları önce adam gibi okuyup sonra çıkış yapılabilecek birşey var ise yap yoksa kendini burda rezil etme..

Saygılar..
    ferhatkars bunu beğendi.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Bisiklet aldım, geçen gün taksiye girdim ben de, dedim motosiklete binerek bu kadar strese girmeye yok, hanzo taksici yasak yolda durup yolcu indirdi ve sinyal vermeden, kapıyı açan müşteri sonucu taksiye girdim. Taksinin kapısı kapanmıyordu en son gördüğümde.

Not: hastanedeyim, bu arada motosiklet kazası geçiren genç bir arkdas var

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    ne yalan söyleyim fazla üzülmedim...
    ben kıbrısın 40 küsür derece sıcagında kask mont la terin suyun içinde dolaşıyorum da...
    kask alacak paran yoksa binmeyeceksin işte o kadar...
    motosiklete binmek korumalı kıyafetleri giymeyi gerektirir...
    yoksa bu şekilde cezasını görürsünüz...
    konu ile alakası yok ama
    dün burda bir tane honda crf450 ile giden cross cuyu eşşek sudan gelinceye kadar dövecektim...
    ben evin önünde motorumu yıkarken sokakdan düşük vitesde motoru öyle bir bagıratarak geçtiki öz kardeşiniz olsa yakalyıp ağzını burnunu kırarsınız...
    korumalı kıyafete dair de hiç bir şey yok...
    2. defa geçme girişiminde uzakdan sesini duydum...elimde çek çek ile yola cıktım...durdurmaya çalıştım ama durmadı...
    kaskın faydalarını anlatacaktım...
    az önce gene dolaşıyordu ama sokagın diğer ucunda dönüp durdu...
    gelemedi bu tarafa...gelseya

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tosbağa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi siz akbil yerıne motor kullandıgınız icin daha iyi bilirsiniz

Evet dusundum ve hala ehlıyetle asırı hız arasında bır bag kuramadım.

Neyse dedıgım gıbı motorunuz oldugu ıcın daha ıyı bılırsınız.
    Ben daha fazla uzatmıcam
    Bağı kurayım;

Ehliyet alacak kadar parası olan zaten kaskı da alır. Ehliyeti aldıktan sonra ehliyetine ceza puanı gelmesin vs. diye o saksıyı korumak zorunda kalır.

ILDiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cihan54
    Dostum güzel konuya değinmişsin ama Türkiye'de ehliyet trafik sorgusunda aracının bağlanmasını ve ceza yemeni engelleyen bir kart parçasından ibaret.
    Tr de ehliyet alırkenki kurs eğitimlerinde :
    * Motosikletin yol tutuş ve viraj özellikleri, kalkış, durma , kontra eğitimi verilmiyor.
    * Motor kullanacaklara psikoanaliz eğitimi verilmiyor.
    * Motor devirince nasıl kaldırılır, yokuş yukarı nasıl durulur kalkılır ,yokuş aşağı nasıl inilir eğitimi verilmiyor.
    * Kask ve korumaların ne işe yaradığı neden gerekli olduğu söylenmiyor.
    * Acemi motosikletci sertifikası verilip kademe kademe ehliyet CC arttırımı yapılmıyor .
    Kısaca TR de ehliyet hiçbir işe yaramıyor
    TR de B ehliyetin varsa 20 soruluk Motor sınavına girersin, geçersen scooter ile 8 çizip ehliyetini alırsın .
    ve o ehliyetle ertesi gün gidip Hayabusaya binebilirsin. Ben bu ehliyetin nesine güveneyim nesine inanayım.
    Bireysel olarak bilinçli değilseniz, ehliyet bir işe yaramaz.

Ehliyete bu ay yazıldım. Görüştüğüm sürücü kurslarından hepsi aynı şeyi söyledi " Biz sana 40 soru veririz 20si kesin çıkar zaten , direksiyon sınavı günüde boş bi alanda mopetle 10 metre gider - gelirsin ehliyetini veririz"

Sonunda aradım buldum bir sürücü kursu ama onun diğerlerinden tek +'sı vitesli motosikleti öğretmesi. Yazdığınız maddeler bence hayali unsur malesef.
    Omnes Vulnerant Ultima Necat - Hepsi yaralar sonuncusu öldürür.

https://www.youtube.com/watch?v=6Xh0mGEN8C0

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)