Tavsiyelerinizin meyvesini topluyorum, sağolunuz
Normalde castrol scooter için bi yağ koyuyolarmış, ben yağımı getirdim dedim olur abi sorun değil dediler hiç niye bizden almadı suratı yapmadılar
Kılavuz 4000 km sonra gel diyo neyapim sizce dedim, normalde 2000 km de bir gel diycemde motul koydun abi gelmesende olur dediler, ben kılavuza uyarım büyük ihtimal.
Motosikletin atikliğinde ufak bi değişim oludu, sesinde hafif bi toklaşma oldu cığır cıgır gibi çalışıyorken takır takır çalışır oldu biraz daha
Vites geçişlerinde bayağa fark oldu kütür kütür geçiyordu şimdi klik diye geçiyor hemen, rodaj yağı değiştiği içindir
Zincir gerginliği ayarlandı abi wuth mu kullanıyorsun dedi evet dedim, çok iyi bi yağ ama giderken şıkır şıkır bi ses yapar dedi, motul da yapıyormuş o sesi mumlumsu yapıları yüzünden sanırım
hakikaten öyle bi ses duyuyorum, olumsuz bişey değil bmw lerin hepsinde duyarsın bu sesi zaten dedi, benide rahatsız etmiyor hiç zaten dedim
Gazı açtığımda tık diye bi ses geliyordu aşagdan biyerden normalmi bu dedim, zincir gevşek diyeymiş artık olmayacak dedi, pek inanamadım ama hakkaten ondanmış çıkınca anladım
Frenler kontrol edildi, ayarlandı falan o konuya 10 üzerinde 10 verdim tam elimin ayagımın aradığı ayarda durma yavaşlama yapıyor şuan, özellikle ayak freni üstüne çıkmadıkça yavaşlama yapıyordu sanki sadece
ben bunu bile risk oluşturmasın kilitlenme v.s gibi diye normal sanıyordum
Çok hafif bi yalpalama oluyor gibi 5 - 10 km gibi hızlarda fren sıkarken oluyo genelde ama acemiliğimdendir heralde dedim,
aklındaki herşeyi söyle abi dedi, baktı etti arka tekerleğin sağdan soldan diş eşitliği tam değil sol 2 sağ 3 dişe yakın sıkılmış görüyorsunki dedi, şaşırdım o ayarlandı.
Lastik havalarıda arka : 32 / ön : 16 çıktı şok geçirdim ( normalde = arka : 33 / ön : 29 )
1000 bakımından çıktım, serilik, frenler, vites geçişleri, normal sandığım birsürü şey problemmiş aslında hepsi gitti lastikler ve denge daha bi güven vermeye başladı.
Hepinize teşekkürler arkadaşlar,