Motosiklet mi zengin işi,ben mi fakirim?
Reklamlar
-
10 Temmuz 2012, 19:16
İlginç bir başlık . Parası olmayana her şey pahalı gelir. Öğrenci olman, bazı şeyleri elde etmene engel değil. Part time çalışır, alırsın idare edecek bir şeyler kendine. Yeter ki bu konuda azimli ol.
Kim neyi nasıl alıyor, sen bu işlere fazla takılma bence . Herkesin geliri, zevki farklı. Sen imkanların çerçevesin de, bu işten nasıl zevk alacağına bak. Bu işten zevk almak için motora yüksek meblağlar vermene gerek yok. Önemli olan kendi alın terin ile biriktirip aldığın motorun ile bu zevkten kendini mahrum etmemendir.
Önce emniyet, sonra hareket...
Reklamlar
-
10 Temmuz 2012, 19:18
-
10 Temmuz 2012, 19:31
dostum bende senin yaşlarındayken öyle düşünürdüm.... ama biraz daha zamana ihtiyacın var diye düşünüyorum... ben veterınerım aylık gelirimde allaha şükür iyi.. çok küüçük yaşlardan beri motorsikletim var ama hep düşük cc li idiler...25000 lira değerinde arabam var ama yanımdan ne zaman racing motorsiklet geçse sanki hayatımda motoru ilk defa görmüş gibi bakıyorum..arkadaşlarında dediği gibi motorsiklet pahalı bir hobidir...motorsiklet almakla iş bitmiyor ayrıca bir motorsiklet parası kadar da ekipmana korumalara para harcarsın...bi abimiz çok güzel söylemiş ... çalış çalış çalış demiş...ben de aynen onun dediği gibi yaptım yakında fazerımı alıyorum... herkesin tekeri düz bassın
-
10 Temmuz 2012, 19:52
scr4m adlı üyeden alıntı
Bir üniversite öğrencisiyim motosikletlere küçüklüğümden beri meraklıyımdır.Ancak çinli motosikletler bile 2bin tl üzeri sadece ben değil birçok arkadaşımın birçok insanın bütçesini aşıcağını düşünüyorum bu miktarın,bir hobi için en az 2bin tl iyi bir miktar buna rağmen bazıları 6. motosikletim 2. race makinem yok 3. endurom falan yazıyorlar hemde japon avrupa motosiklet kimsenin malında gözümüz yok herkes güle güle kullansın ama merak ediyorum bunları yazan abiler çok mu zenginler yoksa son paralarına kadar biriktirerek motosiklete mi harcıyorlar
okul ulaşımına kaç para veriyorsun üniversiteli aylık olarak istanbul gibi bir yerdeysen okulunda uzaksa yol parasından yanına harçlık bile kalır bi hesap yap çinlileri illaki 0 km almanşart mı? önce bi 2. el al hesaplı sonra ilerde daha yenisini alırsın milletin makinası 600-700 cc olabilir seninkisi 100-125 cc oluversin zararı var mı sence neyse sen bi zihin jimnastiği yapadur
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
-
10 Temmuz 2012, 19:58
çalışmak başka yolu yok.
genellikle haftanın 7 günü çalışıyorum hafta içi akşam 9.30 da bitiyor dersim eve gitmem 10 (Yazılım eğitmeniyim). Bırakında istediğimiz alete binelim ya
-
10 Temmuz 2012, 20:09
Yasim 17 lise 4 e gectim 3 ay tatilde calisiyorum gunluk 15 tl suanda 650 tl oldu en kotu crypton en iyi ybr almak istiyorum suanda isteyim telefondan yaziyorum ama motorlar ucuz%18 otv var.
-
10 Temmuz 2012, 20:15
Tabii ki para lazım ama aslında senin için motosikletin ne kadar önemli olduğuna, ne kadar değer verdiğine bağlı bir şey. Mesela Iphone kullanıcısı bir insan, DSLR fotoğraf makinemi görünce "ben de istiyorum ama çok pahalı" diyebiliyor. Aslında o cep telefonundan daha pahalı değil. Aynı 20-25.000 TL'lik arabayı normal ya da ucuz araba olarak görüp 20.000 TL'lik bir motosiklete ulaşılmaz bir şey gibi bakmak.
-
10 Temmuz 2012, 20:21
hobi mi? ben ulaşım aracı olarak kullanıyorum.. Ee tabi içinde rüzgarın zevkini almakta var..
Üzerine benzin dökerek intihar etmeye kalkışan genci uzun süre ikna etmeye çalışan polis, sonunda bir bidon benzini kurtarmayı başardı...
-
10 Temmuz 2012, 20:27
Motorumu alabilmek için banka soymak kuyumcu soymak define bulmak gibi bi ton hayal kurdum ama sonda kredi öder gibi borç buldum ve gittim aldım 4. taksidini ödedim Daha çok taksidi var. Napim ama para biriktiremiyorum bari borca girim dedim Yani çalış çalış çalış ya da risk al hehe :D
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
-
10 Temmuz 2012, 20:35
vay be ben nekadar zenginmişim de haberim yok sagol zenginligimi hatırlattın. motormu almak ıstıyon unuversite okuyon sabret yada kucuk bişe al benimkadar motor hastası olamassın ama sabreden derviş amacına ulaşır. her keseye gore motor var. bende 3 tane var ama ben gene aynı fakır vıllam yazlıgım yatım katım yok cıpımde yok. demekki motor işi zengin işi degil azimle ...... duvarı deler sen ya bizle dalga geciyon yada sıcaktan başın bulandı kafa geciyon.
-
10 Temmuz 2012, 20:52
en düşüğü 2 bin tlde çıkar zart diye ver diyen yok 12 ay ne bilim yıllık ödemeli al en azından şimdi 2bin tllik alırısın ilerde 1500 e satarsın 2 daha koyarsın öyle öyle büyür bu iş bir yerden başlamak lazım
-
10 Temmuz 2012, 21:00
canerol adlı üyeden alıntı
bir yerden başlamak lazım
katılıyorum, çözüm burada
-
10 Temmuz 2012, 21:21
yazık arkadaşlar 1 tl adam başı versek bu adama bir motor alırız. yarın okul bıttımı doktor olur bizi bedava muayne eder yada hic tanımaz
-
10 Temmuz 2012, 21:36
Bir an geçmişe gittim.... Okul yıllarında bütün tatillerde çalıştım. Üniversiteden sonra hemen hayata atıldım. Her gün akşam işten çıkınca bisikletime biner almayı düşündüğüm motorun bulunduğu mağazanın önünde soluğu alırdım. O saatlerde kapalı olurdu ben ise doya doya saatlerce motorları incelerdim....
Eve gelir üç kuruş biriktirdiğim paralara bakar ve alabileceğim günü düşünürdüm. Gel gör ki enflansyon her gün biriktirdiğim parayı eritiyor. Sonunsa bir gün kapmanya ilanı asmışlar; "1992 SON MODEL MOTORLAR 12 AY TAKSİTLE"
Patronum bana kefil oldu (Allah razı olsun) 12 milyona ayda 1 milyon taksitle ilk motorumu aldım. Ne büyük paraydı be! Ödeyebilmek için hafta sonları bile çalışmıştım...
-
10 Temmuz 2012, 22:18
Kocaeli İl Temsilcisi
-
10 Temmuz 2012, 22:49
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
motor alabilmek için aç kaldık aççç
bırakın gece gündüz çalışmayı , keşke daha ucuz olsalarda herkez binse
motosiklete binenler zenginmi, derken tabiki hepimizin tirilyonları var
Motosiklete binecek adamın ruhu zengin olmalıdır,motosiklete binmek icin para lazım ama ruh zenginliği daha çok lazım.
O ruh zenginliğidir ki bizi motosiklete,motosiklet ile ufkunu açtığımız özgürlük tutkusuna bağlar.
O yoksa değil motosiklet,yat,helikopter,uçak sahibi olsanız da keyif alamazsınız.
Motorun ne olduğu önemli de değildir.mobylette bile ruh zenginliğimizi ortaya çıkarmaya yeter.
-
10 Temmuz 2012, 22:58
Çocuğumu sabahları bakıcısına götürmek için kullandığım araç arkasında plastik çocuk sandalyesi olan 18 vitesli bir bisikletti onunla bile dere tepe gezdik zordu ama çok güzeldi
-
10 Temmuz 2012, 23:02
Kocaeli İl Temsilcisi
ÖzLeMKaYrA adlı üyeden alıntı
Çocuğumu sabahları bakıcısına götürmek için kullandığım araç arkasında plastik çocuk sandalyesi olan 18 vitesli bir bisikletti onunla bile dere tepe gezdik zordu ama çok güzeldi
hımmmm motosikletin altyapısının nerden geldiği belli oluyor
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
10 Temmuz 2012, 23:11
öğrenci iken öğrenim kredisiyle taksidini ödeyip almıştım motorumu. zor birşey değil.
-
10 Temmuz 2012, 23:14
Mengu16 adlı üyeden alıntı
En kral motosiklet, en basit orta kalite sedan otomobilden ucuz. Hyundai Accent gibi bir araba bile 40 bin lira. Memlekette yeni arabadan lüks arabadan geçilmiyo pahalı motor alanlara laf etmeden önce bunu bir düşünün.
daha ne denir ki..
helal olsun..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)