Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kırmızı ışıkta geçen yaya !

Motovento
    REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Patenti bana ait, kullanım bedeli ise bi duadir. Kazasız belasız demesi yeter...
    Maxi bende rüzgardan muzdaribim,korumalı mont sozde korumalı,içine bu sıcakta bile gazete koyuyorum
    Şöyle rüzgardan hasta etmeyecek bir çalışman var mı,korumalı gömleğe boyle bir ekleme yapabilirsin mesela

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cold killer maskenin alt kısmını gömleğin önüne dikip sür piyasaya kesin tutar
    Ninja

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı sedici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hızım müsaitse ben aynayı takıyorum arkadan... tavsiye etmiyorum, siz siz olun sakin olun

---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 00:55 ----------

karbüratörlü motorda yüksek devirde kontak kapatıp açınca patlar, bazı egsozlarda cut off yapınca hoş bi patırtı oluyo bide
    Bu yorum bugün çok işime yaradı, beni sollaması hoşuma gitmeyen araçlara egzoz patlattım

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maxi bende rüzgardan muzdaribim,korumalı mont sozde korumalı,içine bu sıcakta bile gazete koyuyorum
    Şöyle rüzgardan hasta etmeyecek bir çalışman var mı,korumalı gömleğe boyle bir ekleme yapabilirsin mesela
    sana şöyle bir şey yapalım uğurum savaşa bile gidersin damdan düşssen bir şeycik olmaz

| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gomlege ince bir astarı dikilip arasına gazete koyulacak şekilde cep iyi olur. Hem gazete terimizi de alır.

Gazete en iyi çözüm. Olmadı benim derilerden göğü6s kısmına da diktirilir.

Aslında en iyisi on cam.

Kışın eksi on derecede ayda bin km yaptım. Nezle grip olmadım. Yün içlik dane kışlık mont ve diz ortum sağolsun.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    enteresansiniz ne diyeyim.
    Sanki hakliymis gibi konu aciyorsunuz.
    Hadi onu cahillige verelim,ne yaptiginizin farkinda bile degilsiniz cunku.

Ama ya verilen akillara ne demeli?

offf ulaann!!!!
    diyesim var.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi halt yapıyosun .. yardırıyorum demişsin hatanın en büyüğü sende . bir gün o yardırmanın cezasını elbet çekersin o zaman anlarsın hanyayı konyayı
    Herşeye mualefet olma konusunda millet olarak üstümüze yok. Kulağa hoş gelmeyebilir ama "yardırmak" kelimesinin altında kaç km/h den bahsedildiğini bilemezsiniz. belki 50, belki 30km/h.
    Otomobille 1km'lik caddede 10 tane yaya geçidinde(ışıklar hariç) en az 50 yayaya yol veriyorum fakat sonunda bana yeşil ışık yanarken(bir de 5sn saymaya başladıysa) yola atlayan yayaları altıma almamak için kendimi zor tutuyorum!..
    112ciyiz

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gomlege ince bir astarı dikilip arasına gazete koyulacak şekilde cep iyi olur. Hem gazete terimizi de alır.

Gazete en iyi çözüm. Olmadı benim derilerden göğü6s kısmına da diktirilir.

Aslında en iyisi on cam.

Kışın eksi on derecede ayda bin km yaptım. Nezle grip olmadım. Yün içlik dane kışlık mont ve diz ortum sağolsun.
    Ön cam için zc ye bulamadım araştırmalarım devam ediyor. Kronik bronşit sıkıntım olduğu için rüzgar geçirmez olduğu soylenen korumalı mont dahi zaman zaman yetersiz kalıyor. Ama dediğin gibi monta ya da gomleğin icine astar dikilip gazete koyulabilir. Hakkaten faydası çok oluyor.

Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana şöyle bir şey yapalım uğurum savaşa bile gidersin damdan düşssen bir şeycik olmaz

http://img849.imageshack.us/img849/5...ghtarmorsu.jpg
    İrfan abicim aslında güzel fikir de kim ugracasak giy cıkar bunu dimi

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    olmuşken şunu yapın motora da gerek kalmaz

---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:19 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yorum bugün çok işime yaradı, beni sollaması hoşuma gitmeyen araçlara egzoz patlattım
    akıl verir gibi olmuşum da çok sağlıklı bi hareket değil tavsiye etmiyorum özellikle belirteyim
    anaconda84 bunu beğendi.
    Ninja

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı */ AHm3T /* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .

Bu kadar iğrenç birşey olamaz aga. Ulan yardırmış geliyorum, bi de yol sanki onlarınmış gibi 5-6'sı birden atlıyor yola. Ve ben geliyorum veya gelmiyorum umurlarında değil. 5 kişinin aynı anda geçiyor olmasının verdiği özgüven ile en az 20 kişiyi bir anda yol ortasında görmemiz muhtemel (bize yeşil yanarken!)...

Lakin bazı durumlarda ise sadece tek kişi geçiyor, yine yardırmış geliyorum... Ulan adam hiç umursamıyor, insan biraz hızlı yürür ne bilim koşar adımlarla ilerler... Bende bu gibi insanları görünce inadına köklüyorum gazı korksunda koşsun p..venk diye... Hatta yine umrunda olmayanların yanından geçerken, yürü be adam diye bağırıp kornaya asıldığımda oluyor...

Bir durum daha; yaya'ya yine kırmızı yanarken yolun ortasındaki bir teyze ve hafif bir hızla geliyorum... Ben mi geçsem o mu geçse davası derken teyze mal gibi ortada kalıyor... Yaw madem geçemicen atlama yola be teyze...

Oh içimi döktüm, rahatladım... Eminim tüm motorcular bu konudan muzdariptir... Türkiye'nin heryerinde bu durum vardır ama özellikle istanbul...
    Önce senin hatanı söyleyeyim, sonra diğerlerinin
    1-KAVŞAKLARDA YARDIRILMAZ.İster ana yolda,ister tali yolda hangi kavşağa yaklaşırsan yaklaş,Işık sana yeşil yansa bile kavşakta HIZINI AZALTMAK ZORUNDASIN.
    Orada birini çarparsan Çarptığın kişi asli kusurlu,sen de süratini azaltmadığın icin tali kusurlu olursun.Tali kusurlu olduğunda yerine göre dikkatsizlik ve tedbirsizlikten yaralamaya ya da ölüme sebebiyetten ceza alırsın.
    2-TÜRKİYE'DE YAYALAR KENDİLERİNİ TRAFİKTEKİ MOTOSİKLET İLE EŞİT GÖRMEKTEDİRBu yüzden motosikletlere yol vermelerini filan beklemeyin.
    Bu bozuk algı kolay kolay değişmeyecektir.Adam kendini yolun ortasına atar,motorun da ona yol vermesini ya da etrafından geçmesini bekler.Bunu kim yapabilir?Süratle yaklaşan yüzlerce kiloluk vasıtanın önüne gecip sığır gibi davranmak icin nasıl bir kafa gerekir bilemiyorum..Sıgır olsa bunu yapmaz.

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Okudukca sasiriyorum yemin ederim...
    Yardiriyorsun kavsaga gelince????
    Yada yayalari görünce...
    Buradada var o insanlardan kesin olarak...
    Ama burada genelde kimseler yardirmiyor..
    Yeri geldimi duruyor arac sürücüleri...

Hakimin karsina cikinca birgün ne diyeceksin? (Insallah basina gelmez)
    Hakim bey kirmizida geciyordu bende yardirdim mi diyeceksin?
    Türkiyeyi bilemem ama bunu burada söyledigin an kotestesin bunu bilesin..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

*/ AHm3T /* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha BW's 100
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önce senin hatanı söyleyeyim, sonra diğerlerinin
    1-KAVŞAKLARDA YARDIRILMAZ.İster ana yolda,ister tali yolda hangi kavşağa yaklaşırsan yaklaş,Işık sana yeşil yansa bile kavşakta HIZINI AZALTMAK ZORUNDASIN.
    Orada birini çarparsan Çarptığın kişi asli kusurlu,sen de süratini azaltmadığın icin tali kusurlu olursun.Tali kusurlu olduğunda yerine göre dikkatsizlik ve tedbirsizlikten yaralamaya ya da ölüme sebebiyetten ceza alırsın.
    2-TÜRKİYE'DE YAYALAR KENDİLERİNİ TRAFİKTEKİ MOTOSİKLET İLE EŞİT GÖRMEKTEDİRBu yüzden motosikletlere yol vermelerini filan beklemeyin.
    Bu bozuk algı kolay kolay değişmeyecektir.Adam kendini yolun ortasına atar,motorun da ona yol vermesini ya da etrafından geçmesini bekler.Bunu kim yapabilir?Süratle yaklaşan yüzlerce kiloluk vasıtanın önüne gecip sığır gibi davranmak icin nasıl bir kafa gerekir bilemiyorum..Sıgır olsa bunu yapmaz.
    abi çok haklısın.. yalnız, yardırmak kelimesini süpermoderatör arkadaş dahil bazı kesim yanlış anlamış.. şehiriçi bir yolda ne kadar yardırabilirsinki? her an ışığın kırmızıya dönme ihtimali mevcutken! yardırmak dediğimden kasıt normal boş yolda ne kadar basıyorsanız o işte, siz deyin 35 ben diyim 40... bu hızda bile yola atlayan yayayla karşı karşıya kalabiliyorsun... koşmuyor bile adam, görüyor geldiğimi ve koşmuyor! bende yanından geçerken kornaya yükleniyorum, en doğal hakkım.
    Motosiklet aşktır !
    Yarın olmayacak gibi kullanırsan, yarın olmaz. !

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı */ AHm3T /* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her an ışığın kırmızıya dönme ihtimali mevcutken!
    Guzel kardesim, iste bu yûzden yardirmayacaksin.
    isik her an kirmiziya dönebilir.
    Bu nedenle yavaslayacaksin.
    Sana yapilan bütün elestirilerin anlatmak istedigi sey bu.
    Isiklarda yavaslayacaksin.
    Yaya geçitlerine yaklasirkan yavasliyacaksin.
    Okul önlerine yaklasirken yavaslayacaksin.
    Kavsaklara yaklasirken yavaslayacaksin.
    Yani yardirmayacaksin.
    Yollar senin babanin mali degil.
    O yola firlayan çocuk olabilir.
    Elinden kurtulup yola firlayan çocugunu yakalamak için kosan bir baba olabilir.
    Aki dengesi yerinde olmayan bir zavalli olabilir.
    Babasinin cenazesine yetismeye çalisan bir bedbaht olabilir.
    Kör olabilir.
    Biri ittirmis olabilir.
    Yani kisacasi, senin her korna çaldigin insan angut olmayabilir.
    Sen korna çalinca sadece hiyarlik yapan mi duyuyor?
    Etraftakiler hata yapmadigi için kornadan rahatsiz olmuyormu?
    Egzoz patlatinca sadece yola firlayan öküzmü korkacak?
    Ya kenarda bekleyen bir hamile kadin çocugunu düsürürse ne olacak.
    Belki o senin annnendi.
    Hiyarin biri olur olmaz korna çalip, egzoz patlatmadi ve korkmadi saglikli bir sekilde dünyaya geldin.
    Ya annnen sana hamileyken dalgin bir sekilde yaya geçidinde beklerken hiyarin biri egzoz patlatip korkutsaydi?
    Su an senin adin düsük olacakti.
    Allah akil vermis azicik düsünüp isletesiniz diye.
    Allah için biraz düsün...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)