motosiklette düz kontak olayı
Reklamlar
-
Selamın aleyküm arkadaşlar arkadaşımda peugeot 103 var 2senedir çalıştırmıyodu işi gereği
başka bir memlekete gitmişti şimdi onu çalıştırmaya çalışıyoruz durum şuki:
depoda 2 senelik benzin var kontak anahtarı kayıp bu motorlarda marşa motorun üstüne çıkıp pedal çevirerek basılıyo öyle yaptık lakin motor çalışıyo gibi oluyo çalışmıyo
acaba sorun yakıttanmı yoksa ateşlemedemi sorun var yada kontak anahtarı yok o yüzdenmi anahtardan oluyosa bile düz kontak nasıl yaparız
yardım ederseniz sevinirim :D
Reklamlar
-
pejocu03 adlı üyeden alıntı
Selamın aleyküm arkadaşlar arkadaşımda peugeot 103 var 2senedir çalıştırmıyodu işi gereği
başka bir memlekete gitmişti şimdi onu çalıştırmaya çalışıyoruz durum şuki:
depoda 2 senelik benzin var kontak anahtarı kayıp bu motorlarda marşa motorun üstüne çıkıp pedal çevirerek basılıyo öyle yaptık lakin motor çalışıyo gibi oluyo çalışmıyo
acaba sorun yakıttanmı yoksa ateşlemedemi sorun var yada kontak anahtarı yok o yüzdenmi anahtardan oluyosa bile düz kontak nasıl yaparız
yardım ederseniz sevinirim :D
Hiç alakası yok iki yıllık yağlı benzin sirke gibi olmuştur. Birde bu mopetlerde kontağa gerek yok bile...
-
haaa demek benzinden sağol abicim teşekkür ederim
-
pejocu03 adlı üyeden alıntı
haaa demek benzinden sağol abicim teşekkür ederim
Yahu o kadar kolay değil..... Benzini boşaltın sonra depo temizlensin. Motordan anlayan biri karbratörü söksün ve tiner ile temizlesin. (Anlayan biri yazdım)
Aynı zamanda buji tam temizlensin veya yeni buji alın. Zaten iki zamanlı motor. Karbratör sağlamsa bu işlemlerden sonra kolay çalışır.
Kolay gelsin.
-
anladığım kadarıyla çok işimiz var çok teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------
....................................
:cherry:
bi yere gitmek için arabaya binilir, motora binmek için heryere gidilir :bounce:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)