Demekki neymiş her ustaya güvenilmemeliymiş
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Bu adam sonra akşam evine ekmek götürdüğünde helal olduğunu mu düşünüyor acaba?
-
Gelde sövme :S Büyük bela..Gecmiş olsun sevindim.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
ne kadar ustayım diyen adam varsa alayına kibrit suyu
-
İşte sorup soruşturmadan direk birine götürmemek gerekir birde o 800tl 350 tl diyip kandırmaya çalışan ustalar daha doğrusu sahtekar ve hırsızlar helala para kazandıklarını sanıyor...Geçmiş olsun az kalsın soyuluyormuşsun neyseki sonunda paran cebinde kalmış
[I][U][B]Motosiklet = Doğa üstü bir güçtür....[/B][/U][/I]
-
değil ustalık çıraklık yanlarından geçmez ya,bide fren sistemimi emanet etseymişim ruhuma fatiha okunurdu heralde :/
Asfaltı öpmeyen motorcu,motorcu değildir...
Onlara göre şeytan icadı, bize göre fizik kanunları..
-
birazda senin suçun dünya böyle en az 3 yere soracaksın darılmaca gücenmece yok yaptırmıyorum kardeşim deyip götür başkasına baktır
-
canerol adlı üyeden alıntı
birazda senin suçun dünya böyle en az 3 yere soracaksın darılmaca gücenmece yok yaptırmıyorum kardeşim deyip götür başkasına baktır
ama motoru bi kere çekiciyle çektirmek 40 tl den başlıyo her yerede çektirememki
-
Ben olsam çalıştırdığım gibi 800 lira isteyen sözde motosiklet tamircisiyim diyen karaktersiz herif'in dükkanına gider
-Pardon bakarmısınız?
-Buyrun?
-Sizde ayaklık müşürü var mı Hani Şu 800 TL civarında olanlardan?
Der, evime geri dönerdim
Geçmiş olsun basit bir şeyle giderilmesine sevindim..
-
03 Temmuz 2012, 22:31
_SpartacuS_ adlı üyeden alıntı
Ben olsam çalıştırdığım gibi 800 lira isteyen sözde motosiklet tamircisiyim diyen karaktersiz herif'in dükkanına gider
-Pardon bakarmısınız?
-Buyrun?
-Sizde ayaklık müşürü var mı Hani Şu 800 TL civarında olanlardan?
Der, evime geri dönerdim
Geçmiş olsun basit bir şeyle giderilmesine sevindim..
yapmıcak değildim,hatta yarım saat önce onun dükkanının önünden geçtim ama kendisi yoktu çocukları vardı.
selam söyleyin benden ustaya dedim
-
03 Temmuz 2012, 22:37
geçmiş olsun. size iyi bir ders olmuş
marş basıp ta çalışacakmış gibi yapıp çalışmayan motorda önce ateşleme var mı bakılır. bu da motorun el değdiğinde yakmayacak şekilde soğumasını bekleyip, bujilerden birini söküp, piposuna takıp, silindire değdirip (nam-ı diğer şase yaptırmak) bujide ateşleme olup olmadığına bakılır. yoksa bu ustalar adamı fena dürter...
Başlığı okumamla yazdıklarımı hatırlamam bir oldu, bunları bana hatırlatıp bilgilerimi taze tuttuğunuz için size teşekkür ederim
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
03 Temmuz 2012, 22:39
bi daha motoruna birsey olursa bana pmden mesaj at yakınım zaten halkalıya gelip bakarım ama bi şartla bi tur atarım çok merak ediyorum kullanımını çünkü..
-
03 Temmuz 2012, 22:42
ozgurakman adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun. size iyi bir ders olmuş
marş basıp ta çalışacakmış gibi yapıp çalışmayan motorda önce ateşleme var mı bakılır. bu da motorun el değdiğinde yakmayacak şekilde soğumasını bekleyip, bujilerden birini söküp, piposuna takıp, silindire değdirip (nam-ı diğer şase yaptırmak) bujide ateşleme olup olmadığına bakılır. yoksa bu ustalar adamı fena dürter...
Başlığı okumamla yazdıklarımı hatırlamam bir oldu,
bunları bana hatırlatıp bilgilerimi taze tuttuğunuz için size teşekkür ederim
hemde çok fena bi ders
rica ederim ne demek
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:39 ----------
delileoo adlı üyeden alıntı
bi daha motoruna birsey olursa bana pmden mesaj at yakınım zaten halkalıya gelip bakarım ama bi şartla
bi tur atarım çok merak ediyorum kullanımını çünkü..
her zaman beklerim,birazda senin belin ağrısın avuçların şişsin hep benmi çekicem çilesini
-
03 Temmuz 2012, 23:01
bizim buralarda "İşi yapan değil, yaptıran ustadır"derler.
Bu ülkede ustayım diyenlerin çoğunun geçmişi bisiklet tamirciliğinde başlıyor.
"Abi motorun civatasını sıkar mısın?" dediklerinde motor ustası olurlar.
Bu ülkede usta ve uzman enflasyonu var.Her meslekte hem de ,
Ben işimi 23 yıldır yaptığım halde hala ustalaştığıma inanmıyorum,Çoğu insanın emeklilik icin gün saydığı yaşlarda mesleğimi öğrenmeye çalışıyorum.Tereddütte kaldığım bir çok işi daha iyi bildiğine inandığım meslektaşlarıma yönlendiriyorum.Gerçekten uzman olanın hakkını vermek,bilgisine saygı duymak gerekir.
İş motora gelince; motor tekniği hakkında zerre bilgisi olmayan,kendi lastiğini ,bujisini,zincirini değiştiremeyen ,far ampulu kestiğinde ustaya giden,kullandığı motor hakkında en ufak araştırma ve bilgilenme zahmetine katlanmayan ,motor sahibi olmayı motorun gazını açıp gitmekten ibaret sananlar bu ustaları yaratır.Ortalama bir motorcu motor çalışmıyorsa bunun yakıt/elektrik/mekanik kaynaklı olduğunu anlayabilmelidir.Anlayamıyorsa böyle ustaların velinimetidir.Bu ustalar da zaten ortalama motorcudan az fazlasını bir de azıcık sökmesini takmasını bilir zaten.İş elektrik aksamına gelince çoğu ölçü aletini bile kullanamaz,kullananın % 90 ı da tesisatta sadece devre var mı, yok mu? diye bakar.Yemişim böyle ustalığı diyeceğim ama motorcuları da böyle ustalar yiyor çoğunlukla.
Siz siz olun,motorunuzu öğrenin,Cok güvendiğiniz gerçekten saygın ve nitelikli bir ustanız ve servisiniz yoksa basit arızalarına müdahale edemeyeceğiniz motorları almayın,yoksa işi gücü bırakır,motorun peşinde ustanın başında esir olursunuz,moraliniz bozulur,motordan bile soğursunuz ve bisikletçiler sizin motorunuzda ustalık öğrenir,üstüne de eşek yükü kadar para alır.
-
04 Temmuz 2012, 00:42
hocam allah yüzüne bakmış bence iyiki o ilk usta yapmamış
Akıl Adama Sermaye...
Remember remember the fifth of november
-
04 Temmuz 2012, 00:45
Öbür tarafta ne yapacak acaba o insanlar ?
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
-
04 Temmuz 2012, 00:58
kendi ustan kendin olacaksın
-
04 Temmuz 2012, 01:06
Çok var bunlardan, alışman lazım. Ama sen de Halkalı'da oturuyorsun ama Motopark'ı bilmiyorsun.
-
04 Temmuz 2012, 01:08
ilerde alacağımmotor comet inşallah böyle rakamları duyun ca içim ürperiyor.. bugün vites kolu yerinden çıkıyordie ustaya götürdüm yaptı 5tl ye ama kapağıda yerine oturtamadı sinirlendi çekici vurdu kırdı çin malımotorun olunca böyle muamelegörüyosun ALLAHTAN dışardan gözükmüyor kırılan koca parça...
-
04 Temmuz 2012, 01:16
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Vurgunculuğun "usta" maskesi takmış çeşidi..
Geçmiş olsun..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)