Motora Double Up Koydurdum
Reklamlar
-
tecrübelerimi anlatayım
1- yeni rektefeden çıktığı için bayıyordu düzeldi 15 dakkada kartal çayırova
2- sesi harbi çok değişti sanki motor yok altında
3-egzoz dumanına elimi tuttuğumda elim bile deli gibi kaygan oluyor uzun süre geçmiyor
4- hararet yapmıyor... peşpeşe çayırova kadıköy yaptım 190 km ısınmadı..
5- en azından kitledi kitlemedi kafam rahat oluyor
sizde kullanın fayda ediyormuş bilhassa rekdefe ve yeni alımlarda
Reklamlar
-
performans da değişiklik yapıyor mu? yoksa sadece rahatlatıyor mu?
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
uzun mesafede baymadığı için farkediyor yılmaz
mesela ben eve gelirken bayır çıkıyorum mahalleye girerken
normalde baygın çıkıyordu bayağı düzeldi
-
tamam sağol. düşünülebilir o zaman. benim motor 110cc olunca 50-60 km den sonra çekişten düşüyordu son gaz gidince. bu sorunu çözer o zaman
-
bu anlattıkalrın bisan 125 için mi geçerli deneyimler
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
-
he yılmaz sürekli kadıköy gebze gidiyorum 50 km
kadıköy girişinde yada gebze girişinde yayılıyor bayağı
daha 400 km gitmeme rağmen açılmamış motor baymadığı
en şaşırdığım şey egzozt dumanı bile yağdan kaygan oluyor
evet bisan 125 pasifik
-
birde hangi double up ürününü kullandın?
-
15-40w
gümüş metal renk kutusu
300 gram
350 gramda tam sentetik yağ
20 liraya mal oldu
-
cgl125 adlı üyeden alıntı
bu anlattıkalrın bisan 125 için mi geçerli deneyimler
orada 190 km yi gördün o yüzden dedin dimi ama 190 km/h değil 190 km yol yapmış yani hueheuh kafana takılan oydu sanırım
-
speedrunner adlı üyeden alıntı
orada 190 km yi gördün o yüzden dedin dimi ama 190 km/h değil
190 km yol yapmış yani hueheuh kafana takılan oydu sanırım
yok ondan dolayı demedim reketfeden çıktı demiş motor bu motorlar ne zaman dır piyasada ne rektefesi diye sorucaktım arkadaşa
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
rektefiye değil de bakım olabilir bu konuyu açığa kavuşturmak lazım yoksa bisanın satışları düşecek
-
Sanırım kavramlarda biraz karışıklık olmuş cgl125;
Rektifiye işlemi rodajla karışmış herhalde.
Ukalalık olarak algılama bende fazla bilmiyorum bu konuyu ama bildiğim kadarıyla,
Rektifiye ; silindirlerin iç yüzeyinden küçük bir torna tezgahı yardımıyla çok ince talaş kaldırma işlemi. Böylece yıllarca silindirin yüzeyine yapışan yanma artıkları temizlenmiş olur ve motor yeni gibi çalışır,
veya silindirin içine gömlek tabir edilen ince cidarlı bi silindir çakılması.
Rodaj ; motorlarin ilk defa kullanildiginda belli bi sure fazla isitmadan ve zorlamadan calistirilmasi.
Four wheels good , two wheels better...
-
ylmzzz adlı üyeden alıntı
rektefiye değil de bakım olabilir
bu konuyu açığa kavuşturmak lazım yoksa bisanın satışları düşecek
bisan motorda kalite ailenizin markası işte reklamını yaptım artık yükselişte kurtardım bisanı
[URL="http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8625"]KONYALI MOTORCULAR TOPLANIYORUZ[/URL]
-
motosport adlı üyeden alıntı
bisan motorda kalite ailenizin markası işte reklamını yaptım artık yükselişte kurtardım bisanı
bisan bisiklette kalitenin markası pardon motosiklette
-
Merhaba,
Arkadaşlar bu tip ürünler motor iç aksamı üzerine tutuan sürtünme direncini düşüren katkı maddeleridir. Bu nedenle Wet Cluch dediğimiz ıslak balata kullanan motorlarda balatanın kavrama özelliğinin kaybolmasına sebep olabilir. Üzerini dikkatli okuyun. Islak balatalı motosiklet motorlarını destekleyip desteklemediğini öğrenin. Ayrıca yağ karışım oranına dikkat edin. Faydadan çok zarar verebilir. Çünkü yağ vizkosite oranında değişim yapabilir.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
Süper Moderatör
1. Evet musty kardeşimiz bisan pasific motoruna rektifiye yaptırdı yani rodajdan bahsetmiyor (başına gelenleri eski başlıklardan okuyabilirsiniz)
2. Hangi araç olursa olsun motor yağınıza katkı maddesi katmayın , milyarlarca dolar yatırım yapıp AR-GE çalışmaları yapan ve binlerce mühendis çalıştıran büyük petrol (yağ) üreticileri "yağınıza katkı katmayın, yağın değerlerini bozarsınız yağın içinde gerekli olan katkılar zaten var" diye bas bas bağırırken ve hatta hatırı sayılır hiçbir firmanın katkı ürünü (yada iddialı katkı ürünü diyelim) yokken ve hatta hiç bir araç üreticisi herhangi bir yağ katkısını önermezken nedendir bu katkı aşkı?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Calgon gibi yani.
-
Eyong, bu tip ürünlerin getirdiği bazı artılar var. Bu ürünler daha çok Amerika pazarı için üretilmiştir. Nedeni'de Amerikalı kullanıcıların yağ kontrolüne çok önem vermemeleri. Hatta kullanıcıların yağ değişimini bile düzenli yaptırmadığı dergilerde bahsedilen bir konuydu. Bu nedenle olası bir yağsız kalma durumunda motorun belli bir süre korunması için düşünülmüş katkılar. Bazı katkılarda içindeki metal tozlarıyla belli oranda yıpranmış motorlardaki kompressyon oranını yükseltmek için kullanılıyor. Çeşit çeşit katkı var. Benim şahsi görüşüm kaliteli bir yağ kullanıp bakımlarını yapıyorsanız bu tür katkılara hiç gerek yok.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
musti81 adlı üyeden alıntı
he yılmaz sürekli kadıköy gebze gidiyorum 50 km
kadıköy girişinde yada gebze girişinde yayılıyor bayağı
daha 400 km gitmeme rağmen açılmamış motor baymadığı
en şaşırdığım şey egzozt dumanı bile yağdan kaygan oluyor
evet bisan 125 pasifik
araya girdim pardon konuyla alakası yok ama abi bişy sorcam çayırova kadıköy yapıyorum dedin ya sen fevzi çakmak lisesine gelmeen sağdaki bilgisayarcının saibisin diil mi yanlış tahmin ediyorsam kusuruma bakma.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler