Bugün son yaşadığım olay beni bu kadar isyan ettirdi. Sizle paylaşayım ki rahatlıyım.
Tam olarak 4 ay önce yeni bir motosiklet almaya karar verdim ama yeteri kadar param yoktu, üstelik asgari ücretle ağır şartlarda çalışmak zorunda kalan birisiyim(Özel Sektörün Azizliği) bir ay sonrasına paramın bir kısmını hazırlayıp bir arkadaşımıda ikna ederek onun aracıyla haftasonu oturduğum yerden tam olarak 87 km uzakta olan yetkili satış mağzasına gittim.
Mağzaya girdim ve hayallerini kurduğum 2 aydır almaya çalıştığım motosikleti incelemeye başladım motosikleti kamyonetten indirirken düşürmüşler ve grenajlarda çizikler vardı. Bendeki şanssızlık aynı renkten başka yoktu. Sonra diğer rengini incelemeye başladım hayallerimdeki gibi olmasa duruşu falan hoşuma gitmişti. "Biraz düşünüp sonra gelirim" diyerek arkadaşla beraber mağzadan çıktık. Dolaştık oturduk falan 1 saat sonraya geri geldik. Motosikleti alamaya karar vermiştim. Neyse fiyat meselesini konuştuk anlaştık. Adam demez mi "Ben bu motosikleti sana vermem ÖTV ve KDV sini yatırmam lazım fatura falan kesemem. Hafta içi gel öyle al motosikleti " (lan madem veremiyon, uzaktan geldiğimi biliyon ne diye motosikleti satmak için dokuz takla atıyon !!!).
Neyse o gün elimiz boş geriye döndük... 174 km yolu boşuna gittik. Gelir gelmez hemen başka bir bayii aramya koyuldum derken 75 km uzakta başka bir bayii buldum. Tam motosikleti almaya gideceğim. Bir gün önceden başka bir arkadaşın paraya ihtiyacı varmış. Verdim ihtiyacını giderdi ve temmuz ayında sana geri ödeyeceğim dedi. Bu şekilde motosikletimin hayalleri 2 ay daha ertelenmiş oldu.
Gelelim 1 ay öncesine motosiklet alacak parayı herşeyi hazırladım. Bayiyi aradım, bayinin sahibi abi "Bizim elimizde yok sipariş ettik gelecek" dedi. Eyvallah abi dedik yolladık kaporasını 1 aydır geldi gelecek bekliyorum. Arıyorum gümrükte takılmış, arıyorum dağıtımda bu haftasonu gelir derken aradan 1ay geçti.
Beklediğim gün geldi ve bayideki abi "Senin motosiklet geldi akşama kurdururuz yarın gelir alırsın" dedi. Artık motosikletimin gelmiş olmasının rahatlığında haftasonunu bekliyorum. Hafta içi gideceğim ama işyerinde çalışıtğım servisteki herkes izin aldığı için yalnız ben kaldım ve bende izin alamıyorum çünkü.
- Bu arada 1 hafta sonrada Milas - İzmir arası yol yapıcam bu motosikletle. -
Bayinin sahibi olan abi aradı (Sağolsun çok yardımcı oldu bana her konuda) sen bana belli bir miktar para yolla ben ÖTV ve KDV sini hallederim dedi. Tamam abi dedik ve hemen sonrada şu beni bezdiren cümleyi söyledi. "Hafta içi gelmen lazım Kampanya dolayısıyla Firmanın sisteminden kartı çekmemiz gerekiyor."
Şuan çok berbat isyanlardayım. 1 temmuzda İzmire gidicem motosikletle ama ortada motosiklet yok ve 2 hafta daha izin alma şansım yok. 2 hafta daha tüm herşeyi ertelemiş oluyorum.