Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Allah hepimizi ÇAKMA ustalardan korusun.

REKLAM ALANI
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Merhaba beyler.

1 Ay önce kadar radyatörümde ufak bi delik meydana geldi. Gittim kaynattırdım ustamın tavsiyesi ile. Neyse montajını yaptık. Suyu koydum. Usta dedim bunun havasını almayacakmıyız yahu ?

Cevap: "gereğğh yoh bunların gapakları yaylı gendi havasını gendi alır bunlağr"

iyi o zaman dedim.

2 hafta sonra ne hikmetse radyatör tekrar delindi. ( motor dandik bişey falan değil bu arada HONDA CBR 125))

Gittik yine kaynattırdık. yine montaj falan su hava muabbetine geldik. bişey olmaz kapağı atar havasını dedi iyi dedim. aradan 1 hafta falan geçti yani dün radyatörümüz yine sızdırıyo

gittim başka bi ustaya sordum.

ben:Usta yahu bunların havası alınmıyormuş. Yaylı kapakmış ya ondan sanırım.
    Usta: saçmalamasınlar yahu! o yaylı kapak sadece basıncı dışarı atmak için, suyun içindeki havayı değil!
    ben:

Sonuç. Radyatör tekrar kaynatıldı. Bi peteğini iptal ettirdik. Radyatör kaynakçısı abim artık heran gidici bu radyatör dedi...

Bende eve geldim. Devirdaim pompasının altında okla işaret edilen bi vida varmış. Orayı hafif gevşettim. Bütün havası yavaşş yavaş çıktı. Su çok rahat akana kadar 1 dakika kadar falan bekledım calıstırarak.

Anlamadığım tek bişey var, benim radyatör bu hava yapma meselesi yüzünden mi delindi ?
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    bence sen o radyatörü değiştir,bide üzerine koruma demiri fln tak :S ne yapıyosun çakıllı yollarda fln mı geziyosun?
    Karadeniz - Giresun.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Evet radyatörü değiştir yoksa motor gidici.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    senin motorun o hava yüzünden suyu yeterince devir daim yapmamıştır,bu durumda motorun hararet yapması,en iyi ihtimalle conta yakması mümkün.O yaylı kapak bu durumda devreye girer ve sistemdeki bir miktar suyu da dışarı atar.Su azalınca sistem daha da ısınır,basınç daha da artar.
    radyatör delinmesi de hararetle ve soğutma sisteminde oluşan yüksek basıncla alakalı.Ben olsam,doğru düzgün bir usta bulur,o radyatörü de yenisiyle değiştirirdim.Yoksa motor Sekonun dediği gibi gidici.

radyatöre suyu ne sıklıkla ekliyorsunuz?

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Ben artık servislere pek güvenmiyorum. Önceki motorlardan çok ders aldım. Motoru bırak git diyorlar dibinden ayrılmıyorum.
    İlk bakıma girdi motorum, iş sebebiyle bırakıp gitmek zorunda kaldım. Yağı suyu huyu değişti, artık basabilirsin dedi.
    İşe kadar gideyim dedim. Nah basarım. Motora artık ne yağ koydularsa performans artacağı yerde daha da düşmüş. Çekiş az, hız 4 de 1 düşmüş.
    En kısa zamanda yağını değiştireceğim. Keşke yağ değişirken orda olsaydım. Hatta kendi yağımı getirseydim :(

Senin sorunun hakkında bilgim yok ama iyi bir usta bulursan iyi olur.
    Çok pahalı bir parça ise yaptırma yoluna git, Normal ise bence sıfırını al, Kafan rahat olur.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)