Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motosiklet ile Aile Gezisi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2010
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Bizde 1998 yılına kadar jawaya 4 kişi biniyorduk. Annem, Babam, Kardeşim ve ben.
    O yıl ben adapazarında iken annem, babam, kardeşim karasudan denizden geliyordu.
    Kamyonun teki bunları sollamış ama aynı hızda olduklarından kamyon geçtiğini düşünüp direksiyonu sağa kırmış. Bizimkileri olduğu gibi altına almış.
    Hepsinde kask var. Babamın 2 kaburgası kırıldı. Annemin kask fırlamış. Ağız burun dağılmış. Kardeşimde kask duruyor ama 2 gün hastanede baygın yattı.
    1-2-5 kaç kişi olursan ol. ne kadar dikkatli olursan ol. Bir tane mal çıkıyor. Bu değişmez bir gerçek, her şey yoldaki düzenle alakalı.
    Bu forumdakilerin % 80 full koruma ve sadece 2 kişi biniyoruz deseler bile kendilerini kandırmış olurlar. Adım gibi eminim herkes bir yerlerden tölerans veriyor.
    Ben o kazada yoktum. Ancak 2000 yılından beri 12 sene boyunca kendi motoruma bindim. Çok nadir kısa mesafeler için artçı aldım.
    Uzun yola kesinlikle artçı almam. Ne kadar ısrar ederlerse etsinler, kontak kapatır. Motordan iner. Keçi gibi beklerim. Koç burcuyun şaşmaz

    Gelelim aile olayına.
    Senin yerinde ben olsam. Bende senin gibi ailemi motora atar gezerdim.
    Ancak yol buna uygunsa, hepsinde koruma varsa. bu sadece kask olamaz.
    Kıyafet, dizlik ve eldivende şart. Benimde ailemde kask vardı ama geri kalan yerler betonla tanıştı.
    Sürekli ailenle motor üstünde olacaksan geri kalan korumalarıda almalısın. Bu senin ailene ne kadar önem verdiğini gösterir.
    3 kişiden de zarar gelmez. Sonuçta çekirdek aile, eskiden sepetli jawalar vardı. Şimdi de var. yasal mı, güvenli mi onuda bilmiyorum.
    Bizim ülkemizde hem yasal hem güvenli zaten ne var ki ?
    turkish39 bunu beğendi.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    06 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/avr
    Motosikleti
    henüz yok
    abicim bende tam hatırlıyamıyorum annem anlatıyo zamanında rahmetli babamla ıspartaya gitmişiz mz marka bi motorumuz vardı 3 kişşi ıspartaya dayımı ziyarete gitmişmişiz ben pek hatırlamıyorum neyse konumuza dönelim bence çok güzel olmuş arada bi böğle şeyler yapılması gerekiyor diye düşünüyorum
    turkish39 bunu beğendi.

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maşallah güzel gezmişiniz bende sizin gibi üç kişi bindim cub a oğlan küçüktü 12 yaşına kadar rahatça araya oluyordu şimdi birden büyüdü 1.82boy 85 kilo yaş 14 bizde köy yollarından tenha yerlerde bindik ama kaskımızı montumuzu giydik jandarmada durdurdu birşey demedi ben trafik ile ilgili kanunlara baktım ticari araçlarda fazla kişi bindirmek suç ama hususi araçlarda ailece bineni kapsamıyor dolayısıyla motosiklette hususi ve ailece binince fazla yolcu var diye ceza yazmamaları gerekir mana bulan arkadaşlar kurallara mükemmel uyuyorlarmışmı hiçmi kural çiğnemiyorlar
    Pardon,hangi kanunun neresine baktın?
    Dediğini kaynak gösterir de ispatlarsan bir seferde istediğin yola git,benzinin benden

  4. #24

    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    '08 GT250R Lucrese gitti...
    Güzel bir gezi olmuş,fotoğraflar için ellerinize sağlık.
    Bir çok forum üyesi 3 kişi binmenin yanlış olduğunu belirtmiş,katılıyorum. Katılmadığım nokta,verilen cevaplardaki hangimiz kurallara uyuyoruz ki serzenişi. Kötüyü değil de iyiyi örnek almaktan yanayım. Benim ricam,3 kişi binmek yerine farklı bir çözüm üretmek için biraz daha fazla kafa yormanız.
    Saygılarımla
    turkish39 ve iptaluyelik02 bunu beğendiler.
    Aklı başında sürücü görünce durdurup öpesim geliyor

  5. #25

    Üyelik
    06 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul/avr
    Motosikleti
    henüz yok
    araçların tasarlanış şekilleri vardır bmw marka otomobiller den örnek vereyim bazı modelleri 2 kişiliktir bazıları 3 bazıları5 kişiliktir bu ruhsatta yada kullanım klavuzunda tam bi bilgim yok bi yerde yazıyor motosikletlerde genelde 2 kişi için tasarlanmıştır istisnalar hariç( bazı modelleri selesi bile yok ) türk ceva kanu'nunda böle bir olaya yer verilmişmi bilmiyorum

  6. #26

    Üyelik
    19 Kasım 2006
    Şehir
    balıkesir edremit
    Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    beyler arkadaş ailecek bir gezi yapmış ve bizlerle paylaşmış, ben kendi adıma şahsına gezisini bizimle paylaştığı için teşekür ederim, kendiside motora 3 kişi binmenin sakıncalı olduğunu zaten kabul ediyor, ama bazı arkadaşların uyarıları kırıcı oluyor lütfen olması gerektiği gibi geziyi yorumlayalım siz motor kullanırken hiç kural ihlali yapmadınızmı, ben yaptığı doğru demiyorum fakat şartlar öyle gerektirmiş kardeşimizde yapmış iyide yapmış.
    HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......

  7. #27
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    muğla bodrum
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ben hergün 3 kisi biniyorum. Oğlumu aramıza alıyoruz hanımla. Hadi benide dövün. 3 kişi uzun yol hatadır. Ama köy içinde biniliyo işte. Siz 4 kişilik arabaya hiç 6, 7 kişi binmedinizmi?

  8. #28
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Muhtesem olmus..

    Yorumlara gelince ... Tamam kazayı göz önünde bulunduralım ama bu kadar yorum sıkar bi kişiyi ..1 kişi söylese yeterdi
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

  9. #29

    Üyelik
    28 Mart 2012
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    arkadaşlar ben zaten motosikletime 2. birini bile zor bindiriyorum ama arkadaşımız 3 kişi bindirmiş tamam sakıncalı ama bi motosikletçi ailesiyle biyere gdemicekmi bence dikkatli oldugu sürece 3 kişi bindirmesinde bi sakınca yok uzatmayın isterseniz bu yoruma cewap yazıpta saygılar...
    turkish39 bunu beğendi.

  10. #30
    turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2012
    Şehir
    KIRKLARELİ
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Trafik hata affetmez.1 snlik dalgınlığı bile.ben 60 km lik yolu uzatıp 100 km köy içlerinden gittim.Müthişte rüzgar vardı.Dönüşte normal yoldan geldim ya 3 ya 4 araç solladı beni.Kamyon,traktör,pikap gördüğüm zaman 5 kat daha dikkatli gittim.Rahmetli dedemin bir lafı vardı bana usta şöför yoktur oğlum karşındakini her zaman deliymiş ne yapacağı belli değilmiş gibi gör derdi hep.Yıllardır kullanıyorum motor olsun araba olsun.Benimde hatalarım oluyor olmuyo değil.Ama ikinciye o hataya asla düşmüyorum.bu gezimdede 20 km de bir dinlendik nerdeyse.Edirnede otoparka bıraktım ve yaya gezdim.En son meriç nehrine gene motosikletle gittim.Bulunduğum ildede her zaman üç kişi biniyoruz.20 metrede gitsek kaskımız daima kafamızda.Ne sizin için ne polis için takarım.Bugünde oğlum ve arkadaşlarımla gittik piknik yapmaya.Altımdaki motor 120 vururken ben 60 la gittim.Yolları bilmek çok önemli bilmediğin zaman hızlı gitmek bence oda büyük tehlike.Eleştiren arkadaşlarada kızmıyorum.Ama idda etmeyin sakın.Kimse trafikte dörtdörtlük değil.Olsaydı kazalar olmazdı.Motosiklet sürücülerini kendinden başka hiç kimse korumaz.Bunu hiç bir zaman unutmuyorum.Herkese kazasız,belasız,bol neşeli sürüşler diliyorum.

  11. #31
    YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    geziniz güzel olmuş.emeğinize sağlık..yalnız 3 kişi olayını bir kez daha gözden geçirmek gerek..bizimde 6 aylık bebeğimiz var.eşimle motora biniyoruz ama oğlumuz dünyaya geldiğinden bu yana motor olayı uzaklaştı..bir yere gideceğimiz zaman artık mecburen arabayla gidiyoruz..ancak oğlumuz 4 yaşına falan geldiği zaman onu dedelerinden birine bırakıp eşimle Türkiye turu yapmayı planlıyoruz.yani evlat kaç yaşında olursa olsun 2 kişilik plan yapıyoruz..

    bu arada kanunlara bakan arkadaş beni cidden güldürdü..acaba iskenderun'daki apaçiler de aynı kanuna dayanarak mı 3-4 kişi biniyorlar motora merak içerisindeyim(!).savaş abi sen hukukçusun varmı böle bişi
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

  12. #32
    raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    honda xl 200
    motosiklete 3 kişi binmek ve bunun adı da aile gezisi!!!!!! kask takılsa da motosiklete 3 kişi ve daha fazla sayıda kişi ile binilmez. ailenizi tehlikeye atmak için en tehlikeli yollardan birini seçmişsiniz. bilmiyorsanız ruhsata bakın orada yazar kaç kişi binebileceğiniz. ayrıca şu site maalesef kötü örnek olabilecek başlıkları kapatmayı ve silmeyi bir türlü beceremedi.
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

  13. #33
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    evet aga arada kızancıkları gezdirecen sende gezecen yani
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  14. #34
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geziniz güzel olmuş.emeğinize sağlık..yalnız 3 kişi olayını bir kez daha gözden geçirmek gerek..bizimde 6 aylık bebeğimiz var.eşimle motora biniyoruz ama oğlumuz dünyaya geldiğinden bu yana motor olayı uzaklaştı..bir yere gideceğimiz zaman artık mecburen arabayla gidiyoruz..ancak oğlumuz 4 yaşına falan geldiği zaman onu dedelerinden birine bırakıp eşimle Türkiye turu yapmayı planlıyoruz.yani evlat kaç yaşında olursa olsun 2 kişilik plan yapıyoruz..

    bu arada kanunlara bakan arkadaş beni cidden güldürdü..acaba iskenderun'daki apaçiler de aynı kanuna dayanarak mı 3-4 kişi biniyorlar motora merak içerisindeyim(!).savaş abi sen hukukçusun varmı böle bişi
    O arkadaş sanınım şu kanuna bakmış



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:01 ----------

    Bu konuya artık daha fazla cevap yazmak istemiyorum,
    Bir yanda "motosiklette üç kişi binip ne kendinizi, ne ailenizi ne de başkalarını riske atın" diyenler,
    öbür yanda"nolcak biz hep biniyoruz,bu kadar kırıcı uyarılarda bulunmanıza gerek yok" diyenler var.
    kim nasıl istiyorsa öyle binsin,
    ya başkalarından ibret alırsınız,ya da ibret alınırsınız.

  15. #35
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2012
    Şehir
    MaNiSa
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geziniz güzel olmuş.emeğinize sağlık..yalnız 3 kişi olayını bir kez daha gözden geçirmek gerek..bizimde 6 aylık bebeğimiz var.eşimle motora biniyoruz ama oğlumuz dünyaya geldiğinden bu yana motor olayı uzaklaştı..bir yere gideceğimiz zaman artık mecburen arabayla gidiyoruz..ancak oğlumuz 4 yaşına falan geldiği zaman onu dedelerinden birine bırakıp eşimle Türkiye turu yapmayı planlıyoruz.yani evlat kaç yaşında olursa olsun 2 kişilik plan yapıyoruz..

    bu arada kanunlara bakan arkadaş beni cidden güldürdü..acaba iskenderun'daki apaçiler de aynı kanuna dayanarak mı 3-4 kişi biniyorlar motora merak içerisindeyim(!).savaş abi sen hukukçusun varmı böle bişi

    Bence siz yanlıs düşünüyorsunuz o cocuk sizin bi parcanız büyüdükce onu kendinizden uzaklastırıcaksınız yani aile dedigin hep bir arada olmalı gezmeli,ilerde cok sorun olur istemediginizi düşünür...vs birsürü sorun bence planlarınızı 3 kişi yapın..
    Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift

  16. #36
    ramizan83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2009
    Şehir
    BOZKIR/KONYA
    Motosikleti
    speed150 mc150 kuba125-12d wolf125 yenidenMC-X
    Askerlik yaptığın yerdi edirne 10 yıldır gidemedim bende gitmek istiyorum ama bir denk gelmedi iyi gezi yapmışsınız mondi ile tekeriniz düz bassın
    Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)