arkadaşlar motosiklet alıcam ama bi sorunum var yadımcı olurmusunuz
Reklamlar
-
09 Haziran 2012, 16:33
arkadaşlar benim sorunum şu ben bi motosiklet almak istiyorum 3 bin tl nakitim var ama annem ve babam buna karşı çıkıyorlar ve arkadaşlarıma sordugumdada hep aynı yanıtı alıyorum olum motoru ne yapıcaksın git araba al bin parana yazık yaşın 30 olmuş 3 kuruş paran var onuda gidip çar çur etme gibi yanıtlar alıyorum ailemden ehliyetim var a2.. şimdi arkadaşlar sizlerde bi motor sever oldugunuz için ailemin ve arkadaşlarımın lafını takmayıp babamın sinirli tavırlarına aldırmadan 30 yaşında bi yetişkin olarak kendi kararımı kendim verip bi motor almalımıyım yoksa ot gibi yaşamalımıyım.. arkadaşlar şimdiden verecek olduğunuz yorumlar için size çok teşekkür ediyorum...
Reklamlar
-
09 Haziran 2012, 16:45
motorcu ailerin çocukları hariç diğer herkes (istisnalar hariç) motora karşı çıkarlar. Ailenden helallik alman tabiki iyi olur ama olmuyorsada olmaz kendi kararları vereceksin.
İkincilik kaybedenler içindir...
-
09 Haziran 2012, 16:50
30 yaşında adamsın artık babanı nasıl ikna edeceğinide düşünmüssündür eşin olsa ona bir şey diyemem ama babanı bence daha rahat ikna edebilirsin. öncelikle motor kullanma konusunda tecrübeli olduğunu anlatmaya çalış (eminimki tecrübelisindir) bu işin koruyucu ekipmanlaı var onlardan bahset olmadı araya bir motorcu ortak tanıdığınız yokmu onu devreye sok olmadı arkadaşından aldığın ödünç motorla babana bir tur attır virüs onada bulaşsın kesinlikle kendi kararını kendin verme aileni razı edene kadar bence motor alma acitasyon yap
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
-
09 Haziran 2012, 17:16
bazı konularda içinizdeki sesi dinleyin. çünkü o motosikleti aldığınızda babanız yada arkadaşınız kullanmayacak.Siz kullanacaksınız.En doğru kararı yine siz vereceksınız.
Bazıları hızlı gitmeyi seçer, siz yaşamayı seçin.
-
09 Haziran 2012, 17:17
Usta senin hayatina nasi disardan mudahale edebiliriz ki, mantigina yatani yap
-
09 Haziran 2012, 17:25
Üstadım Büyüklerini ve sana değer verenlerin cevabını dinle derim! Şöyle söyleyim ki Annem her zaman dile getirir! Özellikle motor kazası haberi izlediği ya da duydunda; Sabahtan akşama kadar ay bişi oldumu ay iyi mi gibi düşünçelerle o kadar derdin içinde birde seni düşünecek! Ben kaza yaptığımda bende bişi olmasa bile motoru gördüğünde suratını görmek istemezdiniz annemin! Bri daha da görmem inşallah! Ama hayat senin hayatın 30 yaşındaymışsın! Sedici arkadaşımızın dediği gibi mantık!
-
09 Haziran 2012, 17:26
Bence kalbinden geçeni yap motor alarak paranı çar çur etmez olmazsın en azından sana ait bi aracın olur sıkıldınmı çıkar 2 tur atarsın.
-
09 Haziran 2012, 17:36
Valla elli kere düşün bi kere karar ver mantığına yatanı yap sonu bu konuyu açan arkadaş gibi olmasında bu işin http://www.motosiklet.net/forum/moto...i-olmakti.html
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
09 Haziran 2012, 18:05
Yaşın büyük abi babanı ikna etmeyi dene işte işe giderken zor oluyor de ıvır de zıvır de arabadan az yakıyor de kasklarını falan göster en sonunda ikna olurlar
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
-
09 Haziran 2012, 23:40
Benim annem mesela motosikletten nefret eder.. Çünkü bi yakınını motosiklet kazasında kaybetmiş ve kaza yaptığı motosikleti çekici üzerinde parça parça görünce çok etkilenmiş.
Motosiklete binmemi hiç istemiyor ama.. Önce ehliyeti alana kadar fırına, bakkala giderek başladım. Ehliyeti alınca okul, ders, dershane arasında mekik dokurken, yetişme çabasındayken hak verdi, bi şey dememeye başladı. Ama yarın öbür gün ben motosikletten vazgeçtim dersem.. Zil takıp oynayacağına yemin edebilirim..
Babama gelince bi tek vitesli motorları sevmiyor, şehir içinde olmaz mazeretiyle almıyor.
Zamanında üniversite döneminde okula motorla gidip gelen tek insanlarmış.
Yani içinde motosiklet aşkı hep var.
Ben mesela vitesli bi enduro motosiklet istiyorum.. İkisi de karşı çıkıyor. Scooter'a laf etmiyorlar. Burası da ilginç.
x Fikirler, zorla ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez! -Mustafa K. ATATÜRK-
Acemi Motorcunun El Kitabı: -http://acemimotor.blogspot.com/-
-arcadiril.blogspot.com-
-
10 Haziran 2012, 11:57
annemi ikna ettim düzgün konuştum sesimi yükseltmeden ama anneminde bi şartı var işe girip paramı birazdaha biriktirmem gerekiyormuş kendime biraz çeki düzen vermeliymişim haliyle haklı tabi kadın 30 yaşındayım ama hiç bişey sahibi degilim onlar bişey almama karşı degiller tabiki kötü olmamı istemezler araba al diyorlar arabaya karşı çıkmıyorlar ama motosiklet işte 2 teker olduğu için kaza yapıp ölme ihtimali yüksek bizim burda ankarada mahalleden murat abi diye bi abimiz vardı 99 model bi r6 sı vardı adam kaza yaptı köprünün altında 6 sene önce adamın bagırsakları dışına çıkmış ölmemiş temizleyip geri içine koyup dikmişler üstünden banada göstermişti aradan 1 sene falan geçti abimiz şimdi suzuki gsx 1000 lige biniyor motosiklet aşkı böle bişey işte ne olursa olsun insanlar bazı şeylerden vaz geçemiyorlar...
-
10 Haziran 2012, 12:28
Paşa 30 yaşında yetişkin bir insansın kendi kararlarını kendin verebilirsin ama yinede aileni ikna etmekde fayda var
Hiç olmadı şöyle yap bi ark dan motor al götür eve ben bunu aldım de bak bakim tepkileri ne olcak eyer fazla birşey demezlerse
Hemen motoru ark geri götür aynı gün içinde başka beğendiğin bi motoru al misal Mondial MH Drift al götür eve onu beğenmedim daha iyisi ile takas ettim de
-
10 Haziran 2012, 12:33
ailene karşı güvenini sağlayabildiğin takdirde razı olabilirler, motosikletten önce full koruma almakla bu işe başlayabilirsin.
-
10 Haziran 2012, 12:40
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
komparadon adlı üyeden alıntı
...30 yaşında bi yetişkin olarak...
Hacım asıl soru bence şudur:
30 yaşında bir yetişkin bu trafikte nasıl motosiklet sürmeye adapte olacaktır?
3.000TL bütçenizin en az 350-400 TL siyle iyi bir eğitime gidip sürüş melekelereinizi geliştirirseniz, motor aldığınızda önünüze fırlayan ilk taksiye yapışmama ihtimaliniz artar.
Böylece ailenizin öngördüğü felaket senaryosundan da uzak durursunuz.
Bütçenizin bir kısmıyla kapalı ve iyi bir kask, mont, eldiven, dizlk almanızda müthiş fayda olacak.
Kalan 2.000 bin TL'yle ilk 2 tekerli araç olarak bir skuter almanızı öneririm.
Skuterin aileler tarafından hazmı daha kolaydır. Size motosikletten çok daha kolay kazandıracağı trafik tecrübesi de cabası.
1-2 sene ve en az 30bin km tecrübe sonra hem aileniz duruma adapte olmuş (ev kavgaları dinmiş) hem de siz daha tecrübeli bir motorcu olarak cihazı büyütürsünüz.
Hepimiz bu kavgagaları yaşadık. Kimimiz erken kimimiz geç. Bu sizin istiklal harbiniz.
Yapmadığım bir şey için pişman olmaktansa yaptığım bir şey için pişman olmayı tercih ederim.
İyi yolculuklar,
Brkn
-
10 Haziran 2012, 12:44
Carl Gustav Hocam ne yaptın sende
Bunca motorsiklet alan yada yeni başlayan eğitimmi alıyor
Alacağı 100,125cc bi motor a2 ehliyeti var zaten onada eğitim almaya hiç değmez zatenKaza yapacak olsa scooterlada yapar
Zaten bütçesi kısıtlı 1000tl sinide oraya verirse ne kaldı geriye
-
10 Haziran 2012, 12:56
abi bugün bi mondial bayisine git bi 125mh drift al bide ls2 kask al ewe git durumu izah et dikkatli kullan ailene laf werme alah korusun kaza yapıpta
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------
aileme öyle bi güven vermişimki babamla yarış yapıyoruz ve aileme motosikletle şow yapınca alkışlıyorlar yaşım 21 9 senedir motor kullanırım ve 50bin km tecrubem war şuandada zaten paket dagıtıyorum motorla
-
10 Haziran 2012, 12:58
Evet abi Mondial mh 125 drift al 2800 tl geriye sana 200 tl kalıyor onlada güzel bir kask al sonra biraz daha para biriktir mont pantolon vb korumlarıda al Mondial mh 125 drift süper bir motor
Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.
-
10 Haziran 2012, 13:02
her türlü motora bindim ama gerçekden mh drift fiyatına göre alınacak motor
-
10 Haziran 2012, 13:07
Carl Gustav.. arkadaşım dogru sölüyor ilk önce bi scoterla başlamakda yarar var bencede onu daha kolay hazmederler ondan sonra biraz ustalaştıktan sonra yavaş yavaş cc yükselte bilirim diye düşünüyorum mantıklı aslında
-
10 Haziran 2012, 13:13
cın malı motor alıpta eve gelırsen doverım seni
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)