hava sogutmalı şişince....
Reklamlar
-
hava soğutmalı motor şişince ne yapılmalı ??? sağa çekip stopmu edilmeli yoksa sağa çekip rolantide çalıştırılmalımı?son bişey daha yazın ben hava sogutmalı motorum ile uzun yol yapmayı planlıyorum yola akşam cıksam bişey farkdermi ?farketmezmi? şimdiden tşk ederim
Reklamlar
-
Yazın;akşam hava daha serin oluyor o yüzden akşam çıkmak daha ii
-
rider89 adlı üyeden alıntı
Yazın;akşam hava daha serin oluyor o yüzden akşam çıkmak daha ii
ya motor akşam yolda kalırsa o zaman ayvayı yedik
-
hararet yapan motoru rölantide çalıştırmak sulu soğutmalı motorlar için geçerli bi kuraldır, havalı motoru dinlendir kilitlenmemişse devam et, akşam sürüşü hararet için iyidir ama motor daha fazla benzin yakar (çok cüzi de olsa), paran kısıtlıysa bunu da dikkate almalısın...
Bir daha hangi ana doğurur bizi?
-
gezgin bekir adlı üyeden alıntı
hararet yapan motoru rölantide çalıştırmak sulu soğutmalı motorlar için geçerli bi kuraldır, havalı motoru dinlendir kilitlenmemişse devam et, akşam sürüşü hararet için iyidir ama motor daha fazla benzin yakar (çok cüzi de olsa), paran kısıtlıysa bunu da dikkate almalısın...
kitleme olayı nasıl oluyor motor yerinde mi kalıyo yada başka bişeymi oluyo anlamadım şimdi ben akşam cıkmayı planlıyorum hem serin olur hemde şişme faktörü azalır?
-
aşırı ısınma durumunda piston fazla genleşip silindirin içinde sıkışır genelde de sekmanlar kırılıp silindirin çizilmesine neden olur ciddi masraf açan bi durumdur motorun sesinden anlaman lazım şüphelenirsen hemen motoru durdurmalısın
-
ama gece bu sorunla karşılaşacağını sanmam.
-
haydeee ben ufak ufak korkmaya basladım uzun yol işinden baksana bir kitlenme yaparsa ayvayı yedik :(
-
korkma dün ben 100 cupla 200 km yaptım bana mısın demedi
-
-
Aksine gece sürüşünde aynı günün gündüzüne oranla hava daha soguk olacagından,birim hacme düşen hava miktarı artar bu sayede motor aynı gunun gunduzune oranla daha verimli bir yanma sağlar,bu da yakıt tuketimini azaltmaz mı?
-
egelim adlı üyeden alıntı
sen bence sabaha karşı yola çık hem tarfik sakin olur hem hava serin olur hem yolda kalırsan öğlen e yakın olursun
yardımcı olanlar çıkar yolda
bi de yola çıkmadan fan ın oraya iki üç buz sıkıştır motor daha rahat soğur yada soğuk su falan dök
ama dikkat et de sen haralet yapmayasın
buzu koydukda fana hava girişi nasıl olacak ??? hava girişini kapamazmı?
-
Buz falan koyma tabiki.
-
soğuk su serpiştir o zaman yanında da soğuk su bulundur baktın ısındı çekişten düştü su atarsın stop edip suyun zararı olmaz uzun yolda motor yanarsa söndürürsün hem su da boşa gitmez
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
-
hoca bence gönül rahatlığyla git.. ben 50 cc hava soğutmalı motorumla yazın sıcağında öğlen hiç durmadan 110 km tam gaz yol aldığımı hatırlıyorum.. gözün korkmasın..
-
gezmeye çıkarsın sen yavaş yavaş geze geze git.
-
gözünü korkutma. motor şişecek olursa illaki anlarsın. öyle kolay kolay kitleme yapmaz zaten . motorun şişdiğini anladıgında hala motora sıkılamaya devam edersen belki. bu durumda zaten motora son gaz verdiğin halde motor gitmemeye baslar ve sonucta kıtlenır. anlayacagın motorun max hızı 60 km/h diyelim motor 60 la giderken birden bire kitleme yapmaz.
-
gopreis adlı üyeden alıntı
gözünü korkutma. motor şişecek olursa illaki anlarsın. öyle kolay kolay kitleme yapmaz zaten . motorun şişdiğini anladıgında hala motora sıkılamaya devam edersen belki. bu durumda zaten motora son gaz verdiğin halde motor gitmemeye baslar ve sonucta kıtlenır. anlayacagın motorun max hızı 60 km/h diyelim motor 60 la giderken birden bire kitleme yapmaz.
aydınlattığın için tşk ederim
-
bu şişme olayı garantiye girer mi???
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
Bende 100cc lik bi scooter vardı hava soutmalı sabah sivastan ankaraya yola cıktım yazın sadece biraz pıston kurum bağlamıstı o kadar
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler