Arkadaşlar nerden esti bilmiyorum ama sizlerle kendi hayatıma motosikletin girişini ve şu andaki durumunu anlatmak istiyorum.
İlkokul 3 e giderken köyde motosiklet tamircisinde çalışmaya başladım. Motosiklet aşkım ise işte o tamircide çalışırken geziye çıkmış yaklaşık 30 motosikletli bir grubun dükkana gelmesiyle başladı hiç görmediğim kadar büyük motosikletler ve bu motosikletlerin üstündeki mutlu,huzurlu ve bi o kadarda sevecen yüzler. İşte o günden beri motosiklet sahibi olmak hep hayalim oldu.
İlk motosiklete de bu dükkanda bindim kendisi çok eski bi mobylette idi dükkanın bi köşesinde atılmıştı ve ustam ile topladık dükkanda dursun binersin dedi. Evet bindim hemde neredeyse 3 yaz fakat ailemin iş sebebi itibariyle Aydın Nazilli ilçesine taşınınca onunla vedalaştık.
Daha sonra aile dostumunuz scooter ı çıktı karşıma tvs scooty pep onunla da haşır neşir olduk fakat kendi motorum evet hani kendi motorum yoktu hala, para biriktirdim tam motor alayım dedim ama önce ehliyet herşeyi doğru yapmak gerekirdi bi heves değil aşksa eğer emek isteyecekti.
Ehliyette tamam lise de bitti sıra geldi motora bi hevesle çalışıp para biriktirdim ama o da ne üniversite çıktı karşıma parayı üniversite de kullanmak için bi köşeye koymam gerekti yine hayallerim yarım kaldı.
Evet gelelim ilk motosikletime kavuşmama üniversite de çalışmaya başladım ve yine sırf motor için para biriktirdim ama bu safhada uzun süren bi araştırmam oldu.Hangi motoru almalıyım ne yapmalıyım nasıl olmalı vs…vs…vs… işte bu sırada motosiklet.net üyesi oldum .Bana az yakacak biraz heybetli fakat düşük cc ve de uzun yolda rahat gidecek bi motosiklet lazımdı ve cbf 150 de karar kıldım. Ocak ayıydı memlekete gittim çok aradım taradım fakat bir türlü bütçeme uygun temiz bi cbf bulamadım tamam dedim yine olmayacak zorlamaya gerek yok bi saniye o da ne Nazilli Honda Servisinde bi cbf olamazzz hemde çantalı hemen koştum tabi bi sağına bbakıyorum bi soluna bi ses geldi
‘Genç beğendin mi?’
bende
‘Evet abi ya fiyatı ne sahibi ne kadar istiyor’
---‘3750 diyor çantalarıyla’
‘Off baya çok sahibiyle konuşsam’
---‘Peki sahibi şu’
‘Kim kim!!!’
Evet sahibi zamında tvs scooty pep ini kullandığım aile dostumuz motorunu büyütmüş haberim yok bi sevinçle telefon açtım sen al götür parayı ayarlarız dert etme dedi ve bi sevinçle motorumu aldım.Babam çok karşıydı kendisinin ben daha bebekken motor aşkı olmasına rağmen ama motoru alıp eve götürünce bana dedi ki ’Oğlum afferin çalıştın kazandın aldın’ ve çok mutlu oldum.Fakat kış ve her yer kar tabi Kütahya’ya okuduğum yere ilçesindeyim Emet motoru getirmedim.
Havalar güzelleşti 11 Nisan gibi memlekete gittim tabi bu zamanı nasıl geçirdim ne siz sorun ne ben söyleyim .Nisan 13de motosikletimi babam ile bi arkadaşının pikapının arkasında okuduğum yere getirdik.
Ve işte herşey burada başladı şu ana kadar motorumla 3000 km kadar bi yol yaptım 11.000 km de motorum ilk uzun yolumda kaza yaptım ve yerden kalktığımda dediğim şey ‘Allah’ım sana çok şükür korumalarım vardı.’ Çünkü onlar olmasaydı çok kötü şeyler olabilirdi. Kaza tamamen benim viraj da yaptığım bi hatadan oldu mıcıra kaptırdım motoru bende Allah’a şükür hiç bir şey yok fakat cbf im sıyrıklarla atlattı kazayı.
Şu anda cbf aldığım için o kadar mutluyum ki tam isteklerime karşılık veren bi motosiklet ve onu yavru bi touring yapmak istiyorum sis farları, dörtlü flaşör, telefon ve gps tutucu , intercom sistem gibi düşüncelerim var çünkü onunla daha yapmak istediğim çok uzun yollar var.
Bana motosikletim çok şeyler kattı özgürlük, kendine güven, adrenalin, yaşama aşkı 2 gün kullanmayım ya bi eksik var diyorum lafı çok uzattım biliyorum son olarak şunları söylemek istiyorum aşk emek ve titizlik ister bu işin aşkı motosikletse titizliği korumalar olmalı yoksa aşk ızdıraba dönüşebilir!!
Okuyan arkadaşlara çok teşekkürler.
Ve fotoğraflar…
Motosikletimin ilk fotoğrafı:
Uploaded with ImageShack.us
Onunla ilk mangalım