Merhaba Arkadaşlar,
Faydası olabileceğinden yazıyorum.
Motosikletimin Muayenesi geldiğinden Tuvturk ten randevu alıp muayene istasyonuna gittim. Gitmeden önce motosikletimin aşağıdaki kontrollerini yaptım.
1. Motosiklet üzerinde eksozt dahil varsa çanta vs. yi çıkartıp orjinal haline getirdim. çanta genişliği otosikletin genişliğini etkilediğinden muayenede sorun çıkartıyor. Ayrıca eksoztlarının da ses çıkaran cinsinden değil orjinal olması gerekiyor.
2. motosikletin üzerindeki şase numarasını kontrol ettim.
3. fren ve sinyal lambalarını kontrol ettim. stop lambasının kırmızı olması gerekiyor. (muayene sırasında bir başka arkadaşın motoru bu yüzden geçmedi). ayrıca fren lambası el freni ve ayak freni için ayrı ayrı kontrol ediliyor.
4. Direksiyon kilidini kontrol ettim. direksiyon kilit anahtarı farklı olan varsa bu anahtarı yanına alması gerekiyor.
5. Lastik ve diş derinliği önemli. kontrol ettim.
6. ne olur ne olmaz diye ceza vs. gibi ödenmesi gerekenler varsa diye kontrol edip ödemelerin yapılması uygun olabilir. (bende ceza vs. yoktu)
7. Ekzost emisyon gerekmiyor. Ancak trafik sigortasının orjinali gerekebilir. Eger sistem sorgulamasında çıkmaz veya sisteme ulaşılamıyor ise fotokopi yeterli olmuyor orjinali isteniyor.
Buraya kadar her şey normal.
ilk defa bir aracımı bir kerede muayeneden geçireceğim derken ruhsatta "koltuk sayısı" üzerinde 1 yazdığından benden ruhsatı düzelttirmemi istediler.
bunun için iem den randevu alınması gerekiyormuş. Randevusuz bu işlemi yapmıyorlar....
yarın için randevu aldım. bugün gidip burada çıkacak sorunlar için yapmam gerekenler varsa kontrol edeceğim.
Koltuk sayısı muayene sırasında bir çok kişide sorun çıkarttı. geçen senelerde zorunlu kontrol olmayan bu alan bu yıldan itibaren kontrol edilir hale gelmiş. Bazı arkadaşlarda bu alan 4 yazıyor.
Umarım ruhsat sorunsalını bir kerede çözebilirim.
İlgilenenlere duyurulur.
Saygılar,