Teşekkürler
Teşekkürler
Jessica Maine anne karnında öğrenmediğine göre onun gibi olmam için hiçbir engel yok demektir ;)
adem canım simdi bu sana kapak oldu ya bak bakim altında bedavası var mıymış bu arada illa SS olacaksa eğer cbr 250r,ninja 250 başlangıç için olabilir, f650 gs üretim sebebi olarak bayan başlangıç motorudur olabilir..ama asla R seri bir 600lukten başlangıç motoru olmaz..başlamadan finishi görmek olur o..
Jessica Maine anne karnında öğrenmediğine göre onun gibi olmam için hiçbir engel yok demektir ;)
yok bilerek gs dedim..çünkü 2 seri de ağırlıklı olarak bayanlar için üretilmiş motorsikletler, özellikle alçaklar zaten..yabancı forumlarda hem gs hem cs genellikle bayan kullanıcılar tarafından hem tercih ediliyor hem de bayanlara tavsiye ediliyor..cs serisini bulması zor olabilir Türkiyede tek tük var diye gs önerdim..hem parça olarak hem de 2. el olarak daha uygun..
Bayan olmasıyla alacağı motor arasında nasıl bir bağlantı olabilir ki? 1.50 boyunda goldwing kullanan vardı motosiklet eğitim videosunda. Düşerse kaldıramazmış falan kısmı da hikaye. Tamamen yol tecrübesi, eğitim ve çalışmayla ilgili. Hedef supersport olduğu için başlangıç motoru olarak cbr125 veya cbr250 iyi olabilir.
Ama acele edip de yüksek cc'li motosikletlere geçmemeniz gerektiğini önemle vurgulamak lazım.
6ooccye hemen geçebilirsiniz, tabiki azraille randevunuz yoksa
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
ulen bizim site amma yardım severmiş be
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Nisantasindan zxr250 ile gecen bir bayan var hayranim kendisine yola ve motora yakisiyorlar.
Kendinize güveniniz var takdir ettim.ama benim fikrim en azından 250 ccliklerle başlamanız.
Kendinize kurallar koyun,mesela 25000 km cbr 125 i satmayacağım gibi.Fırsatınız varsa eğitim programlarına katılın,kitaplar alın ve sürekli okuyun,okuduklarınızı boş alanlarda deneyin.Çevrenizde sürmesini iyi bilen biri varsa sık sık ondan yardım alın.Ve kendinize bir çok kural koyun.Mesela:
İlk 1000 km 80 km hızı geçmeyeceğim
İlk 2000 km trafiğin yoğun olduğu saatlerde,yola çıkmayacağım,ayrıca gece sürmeyeceğim
Her zaman tam koruma(Bugüne kadar toplamda 50mt full ekipmansız sürmemişimdir.)
Bu ve benzeri birçok kural koyun kendinize.
Kontra ve freneja ağırlık verin.Bunları uzun uzadıya boş alanlarda tekrarlayın.
Korkmadan sürün,ama bilinçsizce kendinize güvenmeyin.
Merak ettiğim bir konu var,neden 600 rr ? Ya da şöyle sorayım,motosiklet kullanma amacınız ne?(Yanlış anlamayın,laf sokmaya çalışmıyorum:D)
Aradığım cevap bu değildi:D Şöyle sorayım:
Şehir içimi gezeceksiniz,işe gidip gelecekmisiniz,şehirlerarası yol yapmayımı planlıyorsunuz,kışın sürecekmisiniz yoksa sezonluk bir zevk gibimi düşünüyorsunuz.Temel kullanım amacınız ne olacak yani.
100 lük scoter öncelikle alındığında selesi sadec e yukarıya acılmamalı kolaylıkla komple çıkabilmelidir
kiii
ilk aldığınız gün binmeyede gerek yoktur
sele çıkartılıp o gece yastık olarak kullanıldığında heleki altınada okunmuş kerkenez tüyü konulursa (kanat altı tüyü olmalı) sabah uyandığında değil 600 lük ss hatabusa bile az gelecek derecede ustalaşırsın
uçarsın bile
o derece yani
ya sabır....
Bu size uymaz o zman Ss 80-90 Km hızlar için tasarlanmıs makineler deyildir Su sogutmalı oldugundan Yüksek süratlarde motorun içinde sıvı hareketi olur ve motor sisme yapmaz ama siz dur kalk yavas gidersenz motor şişer ve sitop eder ya hız yapıcaksınız veya uzun yol 2 secenek var bide Kıs dediginiz 9 ay 3 ay yaz cok uzun bi süre bence siz 125 likten yukarı cıkmayın
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
O zaman neden 600rr, dediğiniz işe en uygun motorlar ninja 250r,cbr250r.Bu motorlar ss olmakla birlikte 170-180km hızlar görürler.Şehir içinde kıvraktırlar ve,kontolleri kolaydır.İllede hantal birşey diyorsanız gt250r da var.Ki siz hacimli motor istiyorsunuz diye bunları saydım.cbr125te gayet bu işleri gören ve şık bir motor.Ben 188 boyundayım ve 88 kiloyum,bana bile küçük gelmezken neden 600rr a taktınız kafayı.Otobanda gazlayacağınızı sanmıyorum,uzun yolda yapmayacakmışsınız.Bence kendiniz gereksiz zorlamaya gerek yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
Hatta bir kız arkadaşımda siyah ninja 250 var,ve çok yakışıyor,ayakları yere tam basmıyor bile,onun altında gayet hacimli bir motor gibi duruyor.Keşke bendede o kadar güzel durabilse o motor.
Hem şehir içi kullanım hemde işe gidip gelmek için 600 cc doğru bir seçim değil. ben aldım pişmanım ama faydası yok. bu konuda pain'e katılıyorum 250 cc hem şehir içi hem şehirler arası için uygun olduğunu düşünüyorum.
Alın bir cbr 125 r yeni modeller, çok şık ve gösterişli.
Mademki ss hayranlığınız var zamanını scooter la felan harcama. Biraz eğitim biraz pratik biraz bilinç bu işi çözer.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)