Atv ler ile trafiğe çıkmak yasak bunlar nasıl servise götürüyolar bakım için? Bide motorum arızalandı gitmiyo diyelin ne olacak servise de götüremiyorum?
Atv ler ile trafiğe çıkmak yasak bunlar nasıl servise götürüyolar bakım için? Bide motorum arızalandı gitmiyo diyelin ne olacak servise de götüremiyorum?
plaka,ruhsat varsa yasak değil diye biliyorum ben.
Bildiğim kadarıyla atv olarak onroad ve offroad olarak iki kategori var ve sadece onroad olanlar trafikte serbestçe dolaşabiliyor..
Böyle aklımda kalmış fakat emin değilim
ya pikapa atıp götürcen,yada usta getircen veyaa trafige yakalanmadan götürcen. Arazidende olabilir duruma göre.
Zaten bozuksa tamirciye nasıl gidecek o atv :D Şaka bir yana tamirciyi çağırmak daha kolay.
Müsait bir yerde öleceğim.
bu makinaları offfroad olarak kullananların ya evi orman icinde ya da zaten arabalarının arkasında yukleyebildikleri römorklar var. onroad larda ise zaten plaka ruhsat olduğu için sorun yok arkadaşların dediği gibi.
on road olanlar trafikte asak değil offroad olanlar yasak kardeş.
TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU
trafiğe uygunluk belgesi olan trafiğe cıkabilir 4x2 4x4 farketmez ben bir ara alacaktım unili diye bir marka 4x4 olanı trafiğe uygunluk belgesi yok birde kawasaki bir modelinde trafiğe uygunluk belgesi yok yani ithalatcı firma almamış e ben yolda gezemeyeceksem niye bir kucak para vereyim
1- ATV ler on road ve off road olarak 2 ye ayrılıyor. On Road modeller faturaları ile birlikte trafiğe uyumluluk ve yeterlilik belgesi ile teslim edilirler. Uyumluluk belgesi, bu araçların emisyonlarının, teçhizatlarının ( Arka dikiz aynaları, sinyaller, fren lambası ve diğer tüm aydınlatma ekipmanlarının) mevcut ve yeter miktarda oldugunu bunların mühendisler tarafından onaylandıgını gösteren belgedir. Bu belge olanlara on road olmayanlara off road denir.
2- Off road modeller trafiğe kesinlikle çıkamazlar. (çıkmaları için ilgili makine mühendislerinden bir proje çizilirse, ve bu eksik donanımlar tamamlanırsa ve oda tarafından onaylanırsa trafiğe çıkabilme ihtimali vardır. ihtimal diyorum çünkü bu evrakları her trafik şubesi uygun görmüyor, denenmiştir, örnekleri vardır)
3-On road olan her atv trafiğe çıkabilir. ancak kesinlikle ve kesinlikle trafik tescili yapılmalı ve üzerinde plakası olmalıdır. trafik tescili yapılabilmesi için uyumluluk belgesi, faturası ve ilgili vergilerin öndemiş olması gerekir.
4-Kanuni gibi bazı markaların aynı atvleri hem on road hemde off road olarak sattığını görebilirsiniz. bunun amacı sadece arazide kullanmak isteyenleri ÖTV ödemekten kurtarmaktır. plaka çıkarmaları gerekmediği için ötv ödenmez haliyle on road 3500tl iken off road olanı 2800TL den satılır. ama trafiğe çıkamaz.
Sadece konuyu açan öğrenmiyor bu durumu cogu kişi öğtenmiş oldu ben dahil hepnize teşekkürler bir tanıdık atv düşünüyordu sanırım yardımcı olacagım ona.
Ne Mutlu Türküm Diyene
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)