yaw bu motorun doğasından mıdır nedir arkadaşlar? benim motor yakar 3.3 lt (Hysoung karion 125) 1200 cc lik motor yakar 3,3 litre. fizik kurallarına mı neye bilmem ama bu işte bir aykırılık var...
yaw bu motorun doğasından mıdır nedir arkadaşlar? benim motor yakar 3.3 lt (Hysoung karion 125) 1200 cc lik motor yakar 3,3 litre. fizik kurallarına mı neye bilmem ama bu işte bir aykırılık var...
birini 2000-3000 devirde kullanıyorsun diğerini 10000-12000 devir. fark burda
Litre olarak aynı yakıyor olabilir ama fiyat açısından 1.2 TDI motorlu bir araç senin 125CC motorundan aynı paraya daha çok yol gidiyor...
birde arabayla motor aynı fiyata olsa ya ne olurdu sanki
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
herkezin göz ardı ettiği bir yanlış var
polo aracın o veri uzun yoldaki sarfiyatı 125 cc motorda ise şehir içi sarfiyat
polo araç geröekten çok az tüketiyor bir diğer özelliği ise 3 silindir oluşu ve aerodinamik özelliğinin yeni nesil olmasıdır
Mustafa Kemal Atatürk
Yeni nesil araçlar gerçekten çok az yakıyor,şehir içi yaksın 5-5,5 ama ortalaması yine 4 ü geçmiyor ki sadece polo da değil,renault un dci ları da bu durumda..
Kağıt üzerinde öyle olabilir ama iş pratiğe geldiğinde hiç öyle olmuyor istanbul trafiğinde dur kalklarda 3,3 imkansız bir şey gibi geliyor. Zaten o testler rüzgar olmayan bir odada bant üzerinde sabit hızla elde ediliyor
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
2011 Ford Fiesta aracımın fabrika verisi şehir dışı ortalama 3.8 yazıyordu. Edirne-İstanbul (İstanbul girişine kadar) arasında otobanda 90 kilometrede hız sabitleyici ile ortalama 3.9 yakmıştı. Adı üstünde fabrika verisi fabrikada denemek lazım bir de.
ben bu araçın en az tüketim yarışını izlemişdim hemde bir Türk kanalında. adamlar kullanırken sanırım 60 yada 70 ile gidiyorlar ve en düşük 3.3 litre yapıldı. ben benim motorla o hızda gideyim 2 nin altına inerim.......
YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....
Düz mantıkla bakarsan senin motorun 0.3 lt yakması lazım. Bence fizik kurallarına aykırı olan bu
bende anlamıyom ya 1ton yük taşı 1200cc motor 3.5 lt anca yakıyo harika
Hayabusa şehir dışı 120-160km arası hızlarda 5,2lt yakmakta.Test edildi.Onaylandı.
dizel motorla benzinli motoru neden kıyaslıyosunuz..polo tdi motor 95 oktan hakzılık değil mi
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Arkadaşlarda söylemiş...
polonun sabah ve akşam trafiğinde yaktığı yakıt 5.0 lt nin altına düşmesi imkansız.. Aynı sabah trafiğinde PCX 125, polonunda kullandığı start stop sistemiyle ve otomatik sanzımana rağmen 2.6 lt yakar. aralardan akar gider..
Kağıt üzerinde değilde günlük hayatta İşin gerçeği bu
Alış fiyatını, yıllık değer kaybını, vergisini, kaskosunu, dizel aracın pahalı periyodik bakımlarına falan girersek PCX 2 ye değil 5'e katlar sonra bidaha 2 ile çarpar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)