evrak işlerinden anlayanlar
Reklamlar
-
Arkadaşlar İNŞALLAH motorsıklet alıyorum abım ankarada okuyor ve arkadası motorsıkletını satıyo.(merak edenler ıcın 26000 de wındy s kanuni 1000tl)gelelım sorularıma.
1)sımdı benım ankaraya gıtme durumum yok fınallerım var abım motoru ustune alacak sonra ben ondan alacagım bu noter ıslerı para gerektırıyor mu?
2)benım ankaraya gıtmeden dırek ustume alma ıhtımalım var mı motoru.
3)ayrıca ankaradan ıstanbula en ekonomık nasıl getırebılırız motoru kargo felan vs ne kadar tutar tesekkurler.
4)son soru motorun son muayenesı eksıkmıs muayene nerde yapılıo nasıl yapılıo hıc bılmıyorum ıst bakırkoyde oturuyorum en yakın nerde muayene ısını halledebılırım.muayene ruhsatta gozukuomu nasıl oluo o ısler kısaca anlatabılecek varsa cok ıyı olur.
ASIM'ın nesli diyordun ya nesilmiş gercek,çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek...
Reklamlar
-
1. Noterden satış işlemi 75 TL. İki kez satış yapmak yerine 2. maddeyi tavsiye ederim.
2. Sen gitmeden, senin yerine gidecek olan kişiye(abin) noterden vekalet vererek alabilirsin. Noterde işlemleri abin yapar ama ruhsat senin adına olur. Vekaleti kargoyla gönderebilirsin.
3. En ucuz yolu otobüs altına koymaktır. Genelde fazladan 1 bilet parası alarak otobüsün bagaj bölümüne koyarlar. Ancak haftasonu bayram gibi zamanları tercih etmesen iyi olur.
4. Muayene tarihi ruhsatta yazıyor. Bakırköy'e en yakın Esenyurt'ta muayene yaptırabilirsin.
-
Gerçekten teşekkür ederim cok sagolasın
-
bence muayenesini yaptırsın öyle al....
motorada mümkünse kendin bin geri dön...vekalet vermekte para... abinin üstüünde de kalabilir...
-
o kadar tecrubem yok malesef.vekalet vermek kac para ki?neyse bakalım zaman ne gosterecek.
-
vekalete 2 hafta evvel 85 lira para verdik. 3 aşağı 5 yukarı bu fiyattır ama 70 TL den de ucuz olacağını sanmam...
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
eray_uluyazı adlı üyeden alıntı
vekalete 2 hafta evvel 85 lira para verdik. 3 aşağı 5 yukarı bu fiyattır ama 70 TL den de ucuz olacağını sanmam...
Geçen sene 40 TL civarı bir ücretle vekalet almıştım. Ne için vekalet verildiği ücreti etkiliyor diye hatırlıyorum. Ayrıca vekalet yerine ikinci kez satış tercih edilirse sigorta yapmadan ruhsat verilmediği için 1. alıcı sigorta yaptırıp 2. kişiye satması, sattıktan sonra o sigortayı iptal ettirip 2. kişi adına tekrar yaptırması gerekir.
-
ruhsat elden alınırsa sigorta şart değil diye biliyorum...abisi gidip emniyetten alacak...bence abin alsın onun üstünde kalsın daha tasarruflu olacak kesin...
sigortadanda yaşı kaç bilmiyorum ama biraz avantan olabilir...
-
yorumlar ıcın tesekkur ederım ama ben ruhsatın benım olmasını ıstıyorum sanırım vekalet daha mantıklı gozum para gormuo su an ellı,yuz xd
-
04 Temmuz 2012, 18:24
konuyu yenıden canlandırıyorum kafamda sorular var.arkadaslar abım vekalet aldı ve motoru bana sattı motorun su an ruhsatı(gecıcı-1 aylık) bende.sıgotra yaptırdım vergı borcu hepsını hallettım sımdı 31 plaka 34 e donecek aklınızda bulunsun.ben muayene randevusu aldım motorun eskı sahıbı muayene kagıdını kaybetmıs hazırandı dıyor son muayene orada muayene gunu gectıgını ve ne kadar sure oldugunu gorebılıyor muyuz?ayrıca goturmem gereken evraklar neler ben satır belgesı ruhsatı goturmeyı planlıyorum fakat ruhsatta muhur ıcın yer yoksa ek1 getırın dıo ek1 kagıdının ıslevı ne ben muayeneden gecersem bana ne belgesı verecekler ruhsat cıkarmam ıcın eksık belgem kalmıo demı?plakalar dersenın onu trafıktekı polıs benı yonlendırır sanırım.ek1 kagıdını pc de doldurmak sartmı kalemle olmuyor mu?ayrıca kapalı kask aldım ls2 dıamond kask gozluk sart demıs kapalı kask varken koruyucu gozlugu ıstemezler demı sorular fazzla kafam karısık bu ısın cıdden pırı olan varsa cevaplasın.kısaca soylım ruhsat bende gecıcı ruhsat 1 aylık plaka degısıklıgı ıstedım muayene yok sıgorta var vergı borcu yok yol harıtam ne olacak nereye ne belgesı goturecem?
-
04 Temmuz 2012, 18:30
herhangi bir belge götürmene gerek yok. netten tüvtürk'ten randevu al. ek 1 belgesi 20 TL 'di sanırım onu elle de doldurabilirsin. Götüreceksin motoruna bakacaklar. Özellikle, frenler ve farların iyi durumda olsun. kask mevzusunu anlamadım :S muayenede kask bakmazlar. Sen kasksız sürme tabi
-
05 Temmuz 2012, 04:12
nasıl yok ruhsatı ıster.elle derken dolma kalemle doldurabılır mıyız?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)